Hem / Platser / Holmestads kyrka
  1. Begravning

Götene

Holmestads kyrka

Kyrkan är byggd 1874 på den tidigare galgbacken. Kyrktornet är 50 meter högt. Åtta pelare bär en lanternina och läktare på fem sidor. Dess åttakantiga form syftar på biblens berättelse om Noaks ark. Det var åtta personer som gick in i arken och räddades undan vattenet. På samma sätt kan vi räddas undan dödens makt. Kyrkogården är belägen söder om kyrkan, där låg den tidigare kyrkan i sten från 1400-talet. Den revs 1874 eftersom den blivit för liten.

Holmestads kyrka är ett fint alternativ för er som ska ordna en kyrklig begravning i Götene. Ceremonin följer Svenska Kyrkans ordning, hålls av församlingens präst, och innehåller bland annat psalmsång och griftetal. Vi på Lavendla Begravningsbyrå Götene hjälper er ordna en kyrklig begravning i Holmestads kyrka. Holmestads kyrka tillhör Götene pastorat och ligger i Götene.

Information om platsen

Platsen är tillgänglighetsanpassad
Platsen har toalett
Platsen har hörselslinga

Adress & karta

Skolgatan 1 53391 GÖTENE

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Hjälp att ordna begravning?

Fyll i uppgifterna nedan så återkommer vi till dig med förslag på tider inom kort.

Dina lokala rådgivare

Therese Salmi

Läs mer om Therese

Carina Söderberg

Läs mer om Carina

Läs mer om våra tjänster & hur du ordnar begravning i Götene, på vår lokala sida.