Hem / Platser / Hönsäters kapell
  1. Begravning

Götene

Hönsäters kapell

Hönsäters kapell har helt bekostats av Hellekis Aktiebolag, som överlämnade det som gåva till Österplana församling i samband med att bolaget genom fusion uppgick i Skånska cementaktiebolaget år 1913.

Bolaget hade först tänkt sig att bygga en församlingslokal i samband med att en församlingsdiakon tillsattes. Lokalen skulle mot en billig penning upplåtas för församlingsvården i Österplana och Medelplana församlingar. Detta beslöts av bolagets styrelse i början av 1910. Strax efter gjordes emellertid en framställning från arbetarna vid cementfabriken i Hönsäter, varvid framhölls behovet av en närbelägen kyrkogård. Detta ledde till att bolaget ändrade det tidigare beslutet och bestämde sig för att i stället bygga ett kapell med kyrkogård.

Kapellet är uppfört av kalksten. Innerväggarnas nedre del är beklädda med brunt Hyllingetegel. Kyrkklockan är från firman Beckman & Co i Stockholm och den ursprungliga kammarorgeln från Herrljunga orgelfabrik. Den nuvarande kyrkorgeln är inköpt 1974 från Hammarbergs orgelbyggeri, Göteborg.

Hönsäters kapell är ett fint alternativ för er som ska ordna en kyrklig begravning i Götene. Ceremonin följer Svenska Kyrkans ordning, hålls av församlingens präst, och innehåller bland annat psalmsång och griftetal. Vi på Lavendla Begravningsbyrå Götene hjälper er ordna en kyrklig begravning i Hönsäters kapell. Hönsäters kapell tillhör Götene pastorat och ligger i Götene.

Information om platsen

Platsen är tillgänglighetsanpassad
Platsen har toalett
Platsen har hörselslinga

Adress & karta

Skolgatan 1 53331 GÖTENE

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Hjälp att ordna begravning?

Fyll i uppgifterna nedan så återkommer vi till dig med förslag på tider inom kort.

Dina lokala rådgivare

Therese Salmi

Läs mer om Therese

Carina Söderberg

Läs mer om Carina

Läs mer om våra tjänster & hur du ordnar begravning i Götene, på vår lokala sida.