Hem / Platser / Myckleby kyrka
  1. Begravning

Orust

Myckleby kyrka

Kyrkan står på samma plats som 1100-tals kyrkan.
Myckleby kyrka invigdes den 11 september 1850 av hovpredikant och kontraktsprost N. J. Sjöstedt.
Den står på samma plats som den gamla lilla kyrkan från 1100-talet. Kyrkan är traditionellt byggd med ett rektangulärt långhus och rakt kor.

Altare
Altartavlan är från 1653 och består av tre oljemålningar.

Predikstol
Predikstolen är från 1642 och förvarades i tornet efter 1848. Den restaurerades samtidigt som dopfunten från 1700-talet och återinsattes i kyrkan.

Orgel
Efter invigningen av den nya kyrkan köptes 1852 en orgel. 1927 ersattes delar av orgeln och den gjordes större. 1990 renoverades den igen och då återanvändes större delen av orgelverket från 1927.

Kyrkklockor
Mycklebys kyrkklockor är gjutna i malm. Den första klockan är från 1748 och hörde till den gamla kyrkan. Den andra är från år 1900. De har inskriptioner från Psaltaren 95:6 och 66:8.

Kyrkogård
Den äldsta delen av kyrkogården har varit i bruk sedan medeltiden. Kyrkogården har utvidgats flera gånger, bland annat 1883, 1927 och 1992 då en minneslund byggdes.

Myckleby kyrka är ett fint alternativ för er som ska ordna en kyrklig begravning i Orust. Ceremonin följer Svenska Kyrkans ordning, hålls av församlingens präst, och innehåller bland annat psalmsång och griftetal. Vi på Lavendla Begravningsbyrå Orust hjälper er ordna en kyrklig begravning i Myckleby kyrka. Myckleby kyrka tillhör Orusts pastorat och ligger i Orust.

Information om platsen

Platsen är tillgänglighetsanpassad med ramp vid ingången.
Platsen har toalett. Vid stängt finns toalett i vaktmästarbyggnad bredvid kyrkan.
Platsen har teleslinga

Adress & karta

Tegneby 508 47397 Henån

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Hjälp att ordna begravning?

Fyll i uppgifterna nedan så återkommer vi till dig med förslag på tider inom kort.

Dina lokala rådgivare

Therese Salmi

Läs mer om Therese

Carina Söderberg

Läs mer om Carina

Läs mer om våra tjänster & hur du ordnar begravning i Orust, på vår lokala sida.