Hem / Platser / Östra Karaby kyrka
  1. Begravning

Eslöv

Östra Karaby kyrka

Kyrkan är byggd i slutet av 1000-talet eller i början av 1100-talet. Den västra delen är tillbyggd omkring 1840. År 1917 genomgick kyrkan en omfattande restaurering. Höjden, på vilken kyrkan är belägen, Karabybacke 91,47 m ö h, är en vitsandsås – en jordart som i Skåne ofta bildar större eller mindre kullar. Höjden erbjuder en fin utsikt, en av Skånes vackraste. Vid klart väder kan man se 45 kyrkor. Kyrkan är försedd med trappgavlar och är en vitputsad gråstenskyrka, som har ersatt den första träkyrkan som till sin äldsta del är mycket gammal, uppförd i romersk stil, i små dimensioner. Kyrkan rymmer 90 personer.

Östra Karaby kyrka är ett fint alternativ för er som ska ordna en kyrklig begravning i Eslöv. Ceremonin följer Svenska Kyrkans ordning, hålls av församlingens präst, och innehåller bland annat psalmsång och griftetal. Vi på Lavendla Begravningsbyrå Eslöv hjälper er ordna en kyrklig begravning i Östra Karaby kyrka. Östra Karaby kyrka tillhör Eslövs pastorat och ligger i Eslöv.

Adress & karta

Box 61 24121 ESLÖV

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Hjälp att ordna begravning?

Fyll i uppgifterna nedan så återkommer vi till dig med förslag på tider inom kort.

Dina lokala rådgivare

Marie Sandström

Läs mer om Marie

Kristina Wessman

Läs mer om Kristina

Läs mer om våra tjänster & hur du ordnar begravning i Eslöv, på vår lokala sida.