0771 - 22 21 21 Öppet dygnet runt
Hem / Lavendlabloggen / Så påverkar coronaviruset begravningen

Så påverkar coronaviruset begravningen

Här gör vi vårt bästa för att hjälpa dig planera en begravning även när coronaviruset är på framfart.

Tända stearinljus

Det är många som är oroliga för corona just nu och det har vi stor förståelse för. Men oro kan bytas ut mot ett välinformerat agerande och nya idéer där gamla inte längre är säkra.

6 råd för dig som ordnar begravning

 1. Först och främst fungerar det utmärkt att boka och planera begravningar på distans, via telefon, online eller videosamtal. Vi gör också hembesök vid behov. Vi har många års erfarenhet av att planera och organisera begravningar på detta vis.
 2. Från och med den 20 november 2020 beslutade regeringen om undantag och ökade antalet gäster på begravningar från 8 till 20 deltagare. Detta är i linje med en normal begravning som har mellan 20 och 30 gäster. Läs mer om restriktioner vid begravning här.
 3. Använd gärna Lavendlas digitala minnessidor som ett sätt att kommunicera med släkt och vänner. Det blir också ett fantastiskt minne med hälsningar, bilder och filmer.
 4. Har gästen symptom, ingår i riskgrupp eller har en lång färdväg? Då erbjuder vi vår tjänst Lavendla Live, det vill säga vi sänder ceremonin live på vår sajt. Vi har olika upplägg för livesändning i olika prisklasser. Läs mer här och/eller kontakta oss.
 5. Om du vill skjuta på ceremonin framåt i tiden är ett alternativ att först genomföra en kremering inom 30 dagar från dödsfallet, och sedan ha en ceremoni med urna i stället inom 1 år.
 6. Om du önskar, undersöker vi gärna möjligheten att livesända ceremonin från ceremonilokalen. Observera dock att det normalt i ceremonilokalen är begränsad uppkoppling (wifi/4G) och att kvaliteten därför inte är den bästa.
lavendla begravning

Det är begravningsrådgivarens erfarenhet och kunskap som är avgörande, inte var kontoret ligger.

Lavendlas begravningsrådgivare

5 råd för dig som ska gå på begravning

 1. Om du känner dig minsta sjuk, gå inte på begravningen utan delta via livesändning.
 2. Respektera avstånd till andra människor, och undvik att ta i hand när du hälsar.
 3. Tvätta händerna innan och efter ceremonin. Toalett finns vanligen intill alla ceremonilokaler.
 4. Ta med näsdukar och handsprit.
 5. Folkhälsomyndigheten kan du läsa fler rekommendationer.

Kan vi hjälpa dig?

Kontakta oss via formuläret så hör vi av oss till dig.