Hem / Carina Fogelström
Bild på Carina Fogelström

Carina Fogelström

Samtalscoach, ICF Certifierad Coach PCC

4.9 i genomsnitt. (12 omdömen) Visa omdömen

Tar möten på svenska och engelska

Pris 45 min 1 200 kr, 60 min 1 600 kr och 90 min 2 000 kr

Kontakta mig för rådgivning

Bakgrund

Om jag hade fötts i en annan kropp hade det möjligen varit i en elefants. Inte på grund av storleken utan på de stora öronen. Nu vet jag inte om elefanter hör extremt bra eller om de är bra på att lyssna. Jag är i alla fall väldigt bra på att lyssna. Dessutom är jag lugn och trygg. Redan sen ungdomsåren lyssnade jag på och stöttade mina vänner, mitt volleybollag, mina studiekamrater. Försökte alltid att inta den andres perspektiv och hjälpa till att finna lösningar istället för att skapa problem. Den person som jag har framför mig är viktig och bär så mycket kunskap inom sig. Det är kanske inte så konstigt att jag valde att utbilda mig till lärare och sedan till coach och sedan till officiant. Möten med människor och att vara till hjälp i utvecklingen både av sitt jag men också i förhållande till omgivningen är något av det värdefullaste jag vet. Det spelar ingen roll om det handlar om tonåringar, föräldrar, andra vuxna, enskilt eller i grupp. När livet är toppen eller när det kan te sig aningen hopplöst. 
Eller när det känns som att det står still, det finns konflikter eller man behöver göra något nytt för att det ska hända något annat

Min utgångspunkt är att börja där du befinner dig och att vara lyhörd och lyssna aktivt för att hjälpa dig att finna den riktning du önskar. Genom att hitta den är det också lättare att sätta upp mål för dina önskningar och behov och genom det kan vi sedan tillsammans hitta vilka vägar du kan ta. 

Det är så viktigt att man förstår att det inte är någon annan än en själv som är manusförfattaren, regissören och huvudrollsinnehavaren i sitt liv. Allt detta kan så klart vara lite svårt att se och förstå själv och det är där coaching kan komma in. 

Vi rotar inte i det förgångna utan funderar över hur det ser ut nu och vart du vill.

Därför blev jag rådgivare

Jag är genuint intresserad av människors välmående och vill stötta andra att hitta den där motivationen som driver dem fram mot det de vill. Eller för all del att hitta svaret att de är precis på rätt plats i livet även om alla andra säger...

Att se andra människor och deras olikheter och den rikedom det kan ge är också något jag önskar att hela världen kunde se och acceptera. Därför är jag också driven av att lyssna in min klient för att anpassa min coachstil efter just den klienten. 

Min övertygelse är att världen blir en bättre plats om alla får en möjlighet att känna att de har en god livskvalitet. Det är lättare att ta hand om sig själv, om andra i den nära kretsen men också om andra som man inte känner personligen. 

Mina bästa råd

Allt börjar och slutar med dig. 

Överväldigas du av en mycket stark känsla. Ta ett djupt andetag och fundera över vad det är för en känsla. Bara att stanna upp och göra detta brukar hjälpa för att man inte ska rusa in och agera utifrån den känslan och sedan bli ledsen på sig själv för att man inte kunde "behärska sig". Det är tillåtet att inte behärska sig, men det är bättre att göra det om man medvetet har valt det.

Ha ett öppet sinne och våga välja att växa. 

Låt bli att fokusera på vad andra tycker och tänker, eller vad du tror att de tycker och tänker. Det viktiga är vad du själv tycker och tänker. Framförallt om dig själv.

Du är den viktigaste personen i ditt liv. Genom att du ser till dina egna behov kan du också fortsätta att finnas till för andra. Men du kommer först.

Extern utbildning

CoachCompanion Stockholm samt International Coach Federation USA

ICF Certified Professional Coach PCC

2019

Coach Companion Stockholm

Kurs - Att coacha grupper och team

2020

Coach Companion Stockholm

Kurs - Det coachande ledarskapet

2020

Coach Companion Stockholm

Kurs - Hälsocoach

2020

Barbro Holm-Ivarsson, Firma Barbro Holm-Ivarsson Vadstena

Kurs - Handledare i Förlåtelseprocessen

2023

Förbundet Humanisterna

Kurs - Borgerlig Officiant

2022

Boka ett samtal

Fyll i dina uppgifter, välj en tid (valfritt) och fortsätt till betalning.