Hem / Lavendla Terapi / Om Lavendla Terapi / Kontakta Lavendla Terapi

Kontakta oss

Vi hjälper dig gärna

Har du frågor, förslag eller funderingar? Här hittar du rätt kontaktväg.

Skriv till oss


Boka möte med en terapeut

Telefon:
0771 - 22 21 21

Huvudkontor och postadress:
Lavendla AB
Sveavägen 80
113 59 Stockholm
Org nr. 556977-7674

Här finns vi – Visa alla orter

Sveavägen 80, Stockholm

8 vanliga frågor och svar om terapi

Vad är terapi och vad är dess syfte?

Terapi är en professionell form av samtal eller behandling som syftar till att hjälpa människor hantera psykologiska, emotionella och beteendemässiga problem. Dess syfte är att främja välbefinnande, öka självinsikt och hjälpa klienter att utveckla verktyg för att hantera utmaningar i livet.

Vilka typer av terapi finns och hur vet jag vilken som är rätt?

Det finns olika typer av terapi, inklusive kognitiv beteendeterapi (KBT), psykodynamisk terapi, psykosyntesterapi, neuro lingvistisk programmering (NLP) och många andra. Valet av terapiform beror på dina specifika behov och mål. En kvalificerad terapeut kan hjälpa dig att avgöra vilken som är mest lämplig för dig genom att göra en bedömning i början av terapin.

Terapin kan också delas i dess sammanhang, ex. enskild samtalsterapi, parterapi, familjeterapi m.m.

Hur lång tid tar en terapisession?

Längden på varje enskild terapisession varierar. Den kan vara från 45 min – 90 minuter. Terapiprocessen och antalet sessioner varierar beroende på dina behov och mål. Vissa problem kan lösas relativt snabbt med kortvarig terapi medan andra kan kräva mer långsiktigt arbete. De terapeuter Lavendla erbjuder har som regel 45 minuters sessioner. Terapeuten kommer att diskutera detta med dig och hjälpa dig att skapa en plan som kan passa dig bäst.

Vad kan jag förvänta mig under en terapisession?

Under en terapisession kommer du att ha möjlighet att prata om dina tankar, känslor och utmaningar i livet. Terapeuten kommer att lyssna aktivt, ställa frågor, kunna ge dig nya insikter och stödja dig i din process. Det är en trygg och konfidentiell miljö där du kan vara öppen och ärlig.

Vad kan jag göra om jag har svårt att öppna mig inför min terapeut?

Det är helt normalt att känna sig osäker i början av terapin. Terapeuten är tränad för att skapa en förtroendefull relation och kommer att arbeta med dig i din takt. Du kan börja med att diskutera mindre personliga ämnen och gradvis arbeta dig mot att öppna upp mer om dina känslor och tankar.

Hur vet jag om terapi är rätt för mig?

Samtalsterapi kan vara fördelaktigt för de flesta människor som känner att de behöver stöd för att hantera sina livsproblem eller förbättra sitt välbefinnande. Om du känner dig överväldigad, känner dig fast i negativa mönster eller vill utforska dig själv djupare, kan terapi vara en lämplig lösning. En inledande konsultation med en terapeut kan hjälpa dig att bestämma om terapi är rätt för dig.

Vad kostar terapi hos Lavendla?

Hos Lavendla är det terapeuterna och coacherna som själva sätter priset. En terapisession som varar i 45 min och kostar mellan 700-1300 kr. Hur många terapisessioner som behövs bestämmer du i samråd med terapeuten. Vid första tillfället, som varar 20 min, träffas ni för att lära känna varandra, definiera vilka utmaningar som föreligger för att sen lägga upp en plan för hur ni ska jobba tillsammans för att du ska nå dina mål.

Kan jag använda frikort för terapi?

Terapeuterna hos Lavendla erbjuder privat vård som inte är knuten till regionen. Det är därför inte möjligt att använda frikort när du bokar via Lavendla. Om du har frågor angående hur detta fungerar i din region rekommenderar vi att du kontaktar din vårdcentral.


Möt våra terapeuter