Hem / Lavendla Terapi / Chefsstöd

Känner du dig överväldigad av din chefsroll? Osäker på teamdynamik, eller hur du ska leda på bästa sätt? Då är chefsstöd något för dig.

Chefsstöd – Stöd till chefer och personalgrupper

Chefsstöd utgör en specialiserad form av professionell handledning och utbildning som är skräddarsydd för ledare. Det kan inkludera en rad olika former av samtalsterapi och metoder för att hjälpa chefer med allt från att hantera stress till att förbättra sina ledarskapsförmågor.

Varför behöver en chef stöd?

Det kanske inte är förvånande att många av cheferna i arbetslivet upplever någon form av psykologisk åkomma på grund av arbetet. Därför kan vi se att behovet av psykologiskt stöd och vägledning för chefer är mer relevant än någonsin.

Jag trodde du bara skulle fråga; hur känns det? hela tiden men inte lyssna till vad jag sa. Vårt samtal var inte alls så. Det här var ju jättebra!”, sa en klient nyligen.

Kerstin, Dipl. Psykosyntes- och Parterapeut

Möt våra terapeuter


Symptom och tecken på att du behöver chefsstöd

 • Ökad stress och oro
 • Minskad arbetskapacitet
 • Känslor av otillräcklighet
 • Svårighet att fatta beslut

Känner du igen dig efter att ha sett dessa symptom? Om svaret är ja, då är det en bra indikation på att du kan chefsstöd kan hjälpa dig.

Olika terapiformer för chefer

Det finns flera olika sätt att ta del av chefsstöd, inklusive:

 • Enskilda terapisessioner
 • Gruppworkshops
 • Online-kurser och webinars

Då varje terapiform har sina egna fördelar, skräddarsys ditt chefsstöd efter dina individuella behov.

Hur terapi kan förändra arbetslivet

Med hjälp av terapi kan du identifiera och förstå de underliggande problemen som påverkar din arbetsprestation och välbefinnande. Detta kan i sin tur leda till förbättrade ledarskapsfärdigheter, ökad arbetskapacitet och en bättre arbetsmiljö för både dig och ditt team.


Boka ett första samtal idag

Fyll i dina uppgifter och välj en terapeut och en tid som passar dig.

Anna är en av våra terapeuter du är välkommen att boka tid hos.

Fördelarna med att söka stöd och vägledning

 • Minska stress och öka välbefinnande i din roll
 • Bättre kommunikation och arbetsrelationer
 • Ökat självförtroende och arbetskapacitet

För någon som strävar efter att prestera bättre i sin chefsroll, eller bara arbetslivet generellt, är det viktigt att inte undervärdera värdet av professionellt stöd.

Vanliga missuppfattningar om chefsstöd

Många tror att chefsstöd bara är för de som har svårt på jobbet, men sanningen är att det kan vara fördelaktigt för chefer på alla nivåer och i alla sektorer. Även om du redan är framgångsrik kan du utveckla din kompetens genom chefsstöd och ta dina prestationer till nästa nivå.

Att söka hjälp är inte ett tecken på svaghet, utan snarare en investering i dig själv och din framtid, på fler plan än bara det professionella. Alltså kan du genom chefsstöd förbättra både din arbetsprestation och ditt generella välbefinnande. Så varför inte ta steget idag? Din framtid väntar, och vi är här för att göra resan enklare för dig.


Vi hjälper dig där du är

Det kan vara svårt att prata om psykisk ohälsa, men att söka hjälp är ett viktigt steg för att förbättra din livskvalitet. Fördelarna inkluderar förbättrad hälsa, arbetsförmåga och relationer. Genom att söka professionell hjälp kan du göra det svåra lite lättare. På Lavendla har vi terapeuter och psykologer som kan vägleda dig vidare.

Om du eller någon du känner har tankar på att skada dig själv ring 112 eller sök på närmaste akutmottagning omedelbart.

Möt oss fysiskt eller digitalt

Våra terapeuter jobbar såväl digitalt som lokalt. Många är också flexibla tidsmässigt och kan anpassa sig utifrån ditt behov.

Välj terapeut på hemsidan

Välj en terapeut du tycker passar direkt på hemsidan, utifrån bakgrund, kundomdömen eller språk. Annars beskriver du ditt behov så hjälper vi dig.

Få verktygen du behöver

Våra terapeuter kommer ge dig de verktyg du behöver för just din situation. Alla är vi olika. Vi möter varje individ där den finns.


9 vanliga frågor och svar om chefsstöd

Vad är syftet med chefsstöd?

Syftet med chefsstöd är att ge chefer möjlighet att utveckla sina ledarskapsförmågor, hantera stress och konflikter samt främja en sund arbetsmiljö.

Vem kan dra nytta av chefsstöd?

Chefer på alla nivåer och i olika typer av organisationer kan dra nytta av chefsstöd. Det är särskilt användbart för de som upplever höga krav och ansvar. I förlängningen syftar förstås chefsstödet också till personalen ska dra nytta av det.

Hur går en typisk chefsstödsession till?

En typisk session inleds med att chefen får möjlighet att prata om de utmaningar och frågeställningar de står inför. Terapeuten eller rådgivaren kommer att lyssna, ge råd och erbjuda verktyg och strategier.

Hur lång tid tar en chefsstödsprocess?

Längden på en chefsstödsprocess varierar beroende på individuella behov och mål. Det kan vara enstaka sessioner eller mer långsiktigt stöd över tid.

Vad om jag som chef känner mig ovillig att söka chefsstöd?

Det är normalt att vara tveksam till att söka stöd. Att överväga fördelarna och potentialen för personlig och professionell utveckling kan vara en motivationsfaktor.

Kan chefsstöd hjälpa mig som chef att balansera arbete och privatliv?

Ja, Chefsstöd kan hjälpa chefer att utveckla strategier för att balansera arbetsliv och privatliv, vilket är avgörande för välbefinnande och långsiktigt hållbart ledarskap.

Finns det en konfidentialitetspolicy för chefsstöd?

Ja, Chefsstöd är föremål för sträng konfidentialitet för att säkerställa att chefer kan vara öppna och ärliga om sina utmaningar.

Kan chefsstöd också ges till arbetsgrupper?

Ja, chefsstöd kan utökas för att inkludera arbetsgrupper. Detta kan vara särskilt användbart för att förbättra teamets dynamik och prestation.

Vad kostar chefsstöd hos Lavendla?

Hos Lavendla är det terapeuterna och coacherna som själva sätter priset. En terapisession varar normalt i 45 min och kostar mellan 800-1300 kr. Hur många terapisessioner som behövs bestämmer du i samråd med terapeuten. Första tillfället ni träffas brukar normalt vara inriktat på att lära känna varandra, definiera vilka utmaningar som föreligger för att sen lägga upp en plan för hur ni ska jobba tillsammans för att nå dina målen.

Fördelar med Chefsstöd

 1. Förbättrar ledarskapskompetenser: Chefsstöd hjälper chefer att utveckla sina ledarskapsförmågor, inklusive kommunikation, konflikthantering och beslutsfattande.
 2. Stärker arbetsgruppen: Genom att erbjuda stöd och rådgivning till chefer, gynnas hela arbetsgruppen då en välmående chef är bättre rustad att leda och stödja sina medarbetare.
 3. Förhindrar utbrändhet: Chefer är i riskzonen för utbrändhet på grund av höga krav och ansvar. Chefsstöd kan hjälpa till att förebygga och hantera utbrändhet.
 4. Förbättrar arbetsmiljön: Genom att stötta chefer i att skapa en sund och stödjande arbetsmiljö gynnas hela organisationen.
Så tycker våra kunder

Mycket omtanke och empati. Förstod precis våra behov och önskemål. Rekommenderas verkligen.

Margaretha

Mer artiklar inom terapi

Skrivet av Kerstin Brezina

Kerstin har över 14 års erfarenhet som terapeut och är utbildad till Diplomerad Psykosyntesterapeut, vid Psykosyntesakademin. Kerstin är terapeut hos Lavendla med kompetens inom bl.a. samtalsterapi, parterapi, trauma och stress.