0771 - 22 21 21 Öppet dygnet runt
Hem / Terapi / Chefsstöd

ledare och personalgrupper

Chefsstöd

Ibland behöver vi som privatpersoner någon att prata med. Samma behov finns av chefsstöd och frågor kopplade till personalgrupper. Våra samtalsterapeuter och coacher är utbildade att jobba med människor, såväl i privat regi som i företag. Läs mer nedan.

Chefsstöd – Stöd till chefer och personalgrupper

Att vara chef innebär att bära på ansvar och hantera komplexa arbetsrelaterade situationer. För att främja ett hälsosamt och produktivt arbetsklimat behöver chefer ges möjlighet till stöd och utveckling även personligen. Chefsstöd, eller samtalsstöd för chefer och arbetsgrupper, är en viktig resurs för att hjälpa ledare att hantera utmaningar och främja välmående i arbetsmiljön.

Chefsstöd är en form av psykologiskt stöd som riktar sig till chefer och arbetsgrupper. Det syftar till att hjälpa chefer att utveckla sina ledarskapsförmågor, hantera arbetsrelaterad stress och konflikter, samt främja en sund arbetsmiljö.

Usch, va du är jobbig Kerstin! ” är det bästa betyg jag fått som terapeut. Vårt jobb är inte att bara vara en trevlig samtalspartner utan även ställa de där obekväma frågorna då man som klient verkligen behöver känna och tänka efter ordentligt – även om det är svårt att hitta ett svar….

Kerstin, Samtalsterapeut


Vi hjälper dig där du är

Möt oss fysiskt eller digitalt

Våra terapeuter och coacher jobbar såväl digitalt som lokalt. Många är också flexibla tidsmässigt och kan anpassa sig utifrån ditt behov.

Välj rådgivare på hemsidan

Välj en rådgivare du tycker passar direkt på hemsidan, utifrån bakgrund, kundomdömen eller utbildning. Annars beskriver du ditt behov så hjälper vi dig.

Få verktygen du behöver

Våra terapeuter och coacher kommer ge dig de verktyg du behöver förför just din situation. Alla är vi olika. Vi möter varje individ där du finns.


9 vanliga frågor och svar om chefsstöd

Vad är syftet med chefsstöd?

Syftet med chefsstöd är att ge chefer möjlighet att utveckla sina ledarskapsförmågor, hantera stress och konflikter samt främja en sund arbetsmiljö.

Vem kan dra nytta av chefsstöd?

Chefer på alla nivåer och i olika typer av organisationer kan dra nytta av chefsstöd. Det är särskilt användbart för de som upplever höga krav och ansvar. I förlängningen syftar förstås chefsstödet också till personalen ska dra nytta av det.

Hur går en typisk chefsstödsession till?

En typisk session inleds med att chefen får möjlighet att prata om de utmaningar och frågeställningar de står inför. Terapeuten eller rådgivaren kommer att lyssna, ge råd och erbjuda verktyg och strategier.

Hur lång tid tar en chefsstödsprocess?

Längden på en chefsstödsprocess varierar beroende på individuella behov och mål. Det kan vara enstaka sessioner eller mer långsiktigt stöd över tid.

Vad om jag som chef känner mig ovillig att söka chefsstöd?

Det är normalt att vara tveksam till att söka stöd. Att överväga fördelarna och potentialen för personlig och professionell utveckling kan vara en motivationsfaktor.

Kan chefsstöd hjälpa mig som chef att balansera arbete och privatliv?

Ja, Chefsstöd kan hjälpa chefer att utveckla strategier för att balansera arbetsliv och privatliv, vilket är avgörande för välbefinnande och långsiktigt hållbart ledarskap.

Finns det en konfidentialitetspolicy för chefsstöd?

Ja, Chefsstöd är föremål för sträng konfidentialitet för att säkerställa att chefer kan vara öppna och ärliga om sina utmaningar.

Kan chefsstöd också ges till arbetsgrupper?

Ja, chefsstöd kan utökas för att inkludera arbetsgrupper. Detta kan vara särskilt användbart för att förbättra teamets dynamik och prestation.

Vad kostar chefsstöd hos Lavendla?

Hos Lavendla är det terapeuterna och coacherna som själva sätter priset. En terapisession varar normalt i 45 min och kostar mellan 800-1300 kr. Hur många terapisessioner som behövs bestämmer du i samråd med terapeuten. Första tillfället ni träffas brukar normalt vara inriktat på att lära känna varandra, definiera vilka utmaningar som föreligger för att sen lägga upp en plan för hur ni ska jobba tillsammans för att nå dina målen.

Fördelar med Chefsstöd

  1. Förbättrar ledarskapskompetenser: Chefsstöd hjälper chefer att utveckla sina ledarskapsförmågor, inklusive kommunikation, konflikthantering och beslutsfattande.
  2. Stärker arbetsgruppen: Genom att erbjuda stöd och rådgivning till chefer, gynnas hela arbetsgruppen då en välmående chef är bättre rustad att leda och stödja sina medarbetare.
  3. Förhindrar utbrändhet: Chefer är i riskzonen för utbrändhet på grund av höga krav och ansvar. Chefsstöd kan hjälpa till att förebygga och hantera utbrändhet.
  4. Förbättrar arbetsmiljön: Genom att stötta chefer i att skapa en sund och stödjande arbetsmiljö gynnas hela organisationen.
Så tycker våra kunder

Mycket omtanke och empati. Förstod precis våra behov och önskemål. Rekommenderas verkligen.

Margaretha

3 råd om chefsstöd från vår samtalsterapeut

  1. Rubrik och text här
  2. Rubrik och text här
  3. Rubrik och text här