Hem / Lavendla Terapi

Behöver du någon att prata med? Eller kanske någon som hjälper er kommunicera i parrelationen? Vi vill vara denna "någon" för dig. Vi erbjuder såväl digitala som lokala möten, samt olika möteslängder.


Möt våra terapeuter

Klicka här för att visa alla psykologer, terapeuter och coacher.


Ord från klienter

Jag var nöjd med allt och upplevde att jag fick all hjälp som jag behövde, är väldigt tacksam över hur hjälpsamma Lavendla varit

Gabriella

Läs alla omdömen här


Boka ett första samtal idag

Fyll i dina uppgifter och välj en terapeut och en tid som passar dig.

Anna är en av våra terapeuter du är välkommen att boka tid hos.

Möt oss fysiskt eller digitalt

Våra terapeuter och coacher jobbar lokalt såväl som digitalt. Många är också flexibla tidsmässigt och kan anpassa sig utifrån ditt behov.

Välj rådgivare på hemsidan

Välj en rådgivare du tycker passar direkt på hemsidan, utifrån bakgrund, kundomdömen eller utbildning. Annars beskriver du ditt behov så hjälper vi dig.

Få verktygen du behöver

Våra terapeuter och coacher kommer ge dig de verktyg du behöver för just din situation. Alla är vi olika. Vi möter varje individ där du finns.


Välkommen till Lavendla Terapi

Lavendla Terapi består av över psykologer, terapeuter och coacher. Vi finns representerade runt om i Sverige, tillgängliga för såväl fysiska möten som videomöten online. Vi har olika kompetenser och pratar många olika språk.

Tillsammans står vi enade i vår vilja att Göra det svåra lättare.


8 vanliga frågor och svar om terapi

Vad är terapi och vad är dess syfte?

Terapi är en professionell form av samtal eller behandling som syftar till att hjälpa människor hantera psykologiska, emotionella och beteendemässiga problem. Dess syfte är att främja välbefinnande, öka självinsikt och hjälpa klienter att utveckla verktyg för att hantera utmaningar i livet.

Vilka typer av terapi finns och hur vet jag vilken som är rätt?

Det finns olika typer av terapi, inklusive kognitiv beteendeterapi (KBT), psykodynamisk terapi, psykosyntesterapi, neuro lingvistisk programmering (NLP) och många andra. Valet av terapiform beror på dina specifika behov och mål. En kvalificerad terapeut kan hjälpa dig att avgöra vilken som är mest lämplig för dig genom att göra en bedömning i början av terapin.

Terapin kan också delas i dess sammanhang, ex. enskild samtalsterapi, parterapi, familjeterapi m.m.

Hur lång tid tar en terapisession?

Längden på varje enskild terapisession varierar. Den kan vara från 45 min – 90 minuter. Terapiprocessen och antalet sessioner varierar beroende på dina behov och mål. Vissa problem kan lösas relativt snabbt med kortvarig terapi medan andra kan kräva mer långsiktigt arbete. De terapeuter Lavendla erbjuder har som regel 45 minuters sessioner. Terapeuten kommer att diskutera detta med dig och hjälpa dig att skapa en plan som kan passa dig bäst.

Vad kan jag förvänta mig under en terapisession?

Under en terapisession kommer du att ha möjlighet att prata om dina tankar, känslor och utmaningar i livet. Terapeuten kommer att lyssna aktivt, ställa frågor, kunna ge dig nya insikter och stödja dig i din process. Det är en trygg och konfidentiell miljö där du kan vara öppen och ärlig.

Vad kan jag göra om jag har svårt att öppna mig inför min terapeut?

Det är helt normalt att känna sig osäker i början av terapin. Terapeuten är tränad för att skapa en förtroendefull relation och kommer att arbeta med dig i din takt. Du kan börja med att diskutera mindre personliga ämnen och gradvis arbeta dig mot att öppna upp mer om dina känslor och tankar.

Hur vet jag om terapi är rätt för mig?

Samtalsterapi kan vara fördelaktigt för de flesta människor som känner att de behöver stöd för att hantera sina livsproblem eller förbättra sitt välbefinnande. Om du känner dig överväldigad, känner dig fast i negativa mönster eller vill utforska dig själv djupare, kan terapi vara en lämplig lösning. En inledande konsultation med en terapeut kan hjälpa dig att bestämma om terapi är rätt för dig.

Vad kostar terapi hos Lavendla?

Hos Lavendla är det terapeuterna och coacherna som själva sätter priset. En terapisession som varar i 45 min och kostar mellan 700-1300 kr. Hur många terapisessioner som behövs bestämmer du i samråd med terapeuten. Vid första tillfället, som varar 20 min, träffas ni för att lära känna varandra, definiera vilka utmaningar som föreligger för att sen lägga upp en plan för hur ni ska jobba tillsammans för att du ska nå dina mål.

Kan jag använda frikort för terapi?

Terapeuterna hos Lavendla erbjuder privat vård som inte är knuten till regionen. Det är därför inte möjligt att använda frikort när du bokar via Lavendla. Om du har frågor angående hur detta fungerar i din region rekommenderar vi att du kontaktar din vårdcentral.

ellen lindgren leg. psykolog

Skrivet av Ellen Lindgren

Ellen är leg. psykolog och har erfarenhet främst inom kliniskt psykologi där hon arbetat med olika tillstånd som stress, ångest, depression, sömnproblem, kriser och trauma inom primärvård och psykiatri. Hon har också arbetat med forskning när hon studerat i USA och med affektiv sjukdom och sömnproblem vid Karolinska Institutet.