0771 - 22 21 21 Öppet dygnet runt
Hem / Terapi

Vi gör det svåra lättare

Lavendla Terapi

Behöver du någon att prata med för att hantera sorgen? Stöd i en parrelation som behöver verktyg för att utvecklas och må bra? Eller bara vägledning i en svår situation i livet? Vi vill vara denna "någon" för dig. Vi har terapeuter och coacher inom många olika kompetensområden. Läs mer nedan.


Möt våra rådgivare


Ord från klienter

Jag var nöjd med allt och upplevde att jag fick all hjälp som jag behövde, är väldigt tacksam över hur hjälpsamma Lavendla varit

Gabriella

Läs alla omdömen här


Möt vår samtalsterapeut Kerstin

Kerstin är en av Lavendlas utbildade terapeuter. Hon finns som stöd för dig och ger dig rätt verktyg för just din situation. Exempel på situationer där Kerstin hjälper till kan vara sorgbearbetning, parterapi eller familjerådgivning.

Rådgivning anpassad för dig

Varje person och situation är unik. Därför finns ingen mall för hur vi arbetar. Istället anpassar vi rådgivningen för din situation, och hjälper dig på den plats du befinner dig.

Vi hjälper dig

Ring oss på 0771 - 22 21 21 eller fyll i formuläret så återkommer vi så snart som möjligt.

Lena Palmqvist är en av våra rådgivare som du kan komma i kontakt med.

Möt oss fysiskt eller digitalt

Våra terapeuter och coacher jobbar såväl digitalt som lokalt. Många är också flexibla tidsmässigt och kan anpassa sig utifrån ditt behov.

Välj rådgivare på hemsidan

Välj en rådgivare du tycker passar direkt på hemsidan, utifrån bakgrund, kundomdömen eller utbildning. Annars beskriver du ditt behov så hjälper vi dig.

Få verktygen du behöver

Våra terapeuter och coacher kommer ge dig de verktyg du behöver förför just din situation. Alla är vi olika. Vi möter varje individ där du finns.


8 vanliga frågor och svar om terapi

Vad är terapi och vad är dess syfte?

Terapi är en professionell form av terapisamtal och behandling som syftar till att hjälpa människor hantera psykologiska, emotionella och beteendemässiga problem. Dess syfte är att främja välbefinnande, öka självinsikt och hjälpa klienter att utveckla verktyg för att hantera utmaningar i livet.

Vilka typer av terapi finns det och hur vet jag vilken som är rätt för mig?

Det finns olika typer av terapi, inklusive kognitiv beteendeterapi (KBT), psykodynamisk terapi, beteendeterapi, och många andra. Valet av terapiform beror på dina specifika behov och mål. En kvalificerad terapeut kan hjälpa dig att avgöra vilken som är mest lämplig för dig genom att göra en bedömning i början av terapin.

Terapin kan också delas i dess sammanhang, ex samtalsterapi, familjeterapi, parterapi m.m.

Hur lång tid tar en terapisession?

Längden på en terapisession är normalt 45 min, men hela terapiprocessen och antalet tillfällen varierar beroende på dina mål och behov. Vissa problem kan lösas relativt snabbt med kortvarig terapi, medan andra kan kräva mer långsiktigt arbete. Terapeuten kommer att diskutera detta med dig och hjälpa dig att skapa en plan som passar dig bäst.

Vad kan jag förvänta mig under en terapisession?

Under en terapisession kommer du att ha möjlighet att prata om dina tankar, känslor och utmaningar med din terapeut. Terapeuten kommer att lyssna aktivt, ställa frågor, erbjuda insikter och stödja dig i din process. Det är en trygg och konfidentiell miljö där du kan vara öppen och ärlig.

Vad kan jag göra om jag har svårt att öppna mig inför min terapeut?

Det är helt normalt att känna sig osäker i början av terapin. Terapeuten är tränad för att skapa en förtroendefull relation och kommer att arbeta med dig i din takt. Du kan börja med att diskutera mindre personliga ämnen och gradvis arbeta dig mot att öppna upp mer om dina känslor och tankar.

Hur vet jag om terapi är rätt för mig?

Samtalsterapi kan vara fördelaktigt för de flesta människor som känner att de behöver stöd för att hantera sina livsproblem eller förbättra sitt välbefinnande. Om du känner dig överväldigad, känner dig fast i negativa mönster eller vill utforska dig själv djupare, kan terapi vara en lämplig lösning. En inledande konsultation med en terapeut kan hjälpa dig att bestämma om terapi är rätt för dig.

Vad kostar terapi hos Lavendla?

Hos Lavendla är det terapeuterna och coacherna som själva sätter priset. En terapisession varar normalt i 45 min och kostar mellan 800-1300 kr. Hur många terapisessioner som behövs bestämmer du i samråd med terapeuten. Första tillfället ni träffas brukar normalt vara inriktat på att lära känna varandra, definiera vilka utmaningar som föreligger för att sen lägga upp en plan för hur ni ska jobba tillsammans för att nå dina målen.

Kan jag använda frikort för terapi?

Terapeuterna hos Lavendla erbjuder primärt privat vård som inte är knuten till regionen eller landstinget. Därför är det tyvärr inte möjligt att använda frikort när du bokar via Lavendla. Vissa områden har avtal för privat psykoterapi, men detta gäller inte alla. Det innebär att vissa terapeuter kan ha avtal med sin region för att erbjuda psykoterapi inom ramen för högkostnadsskyddet. En del av våra terapeuter har ett sådant avtal och de specificerar detta i sin profil, vilket betyder att de tar emot besök med remiss.

Om du har frågor angående hur detta fungerar i din region, rekommenderar vi att du kontaktar din vårdcentral. Om du har en remiss från en läkare på antingen en vårdcentral eller en psykiatrisk mottagning och har hittat en terapeut på Lavendla som har ett regionavtal, vänligen kontakta vår kundtjänst. Vi ser till att ni kan boka en tid tillsammans.

Skrivet av Kerstin Brezina

Kerstin har över 14 års erfarenhet som terapeut och är utbildad till Diplomerad Psykosyntesterapeut, vid Psykosyntesakademin. Kerstin är terapeut hos Lavendla med kompetens inom bl.a. samtalsterapi, parterapi, trauma och stress.