Hem / Lars Nordelv
Bild på Lars Nordelv

Lars Nordelv

KBT - terapeut

Tar möten på svenska

Pris 20 min 300 kr, 45 min 900 kr, 70 min 1 300 kr och 90 min 1 700 kr

Kontakta mig för rådgivning

Bakgrund

Hej, jag heter Lars Nordelv och är KBT-och parterapeut.

Jag erbjuder individuell terapi för personer som kämpar med olika psykologiska problem, bland annat ångest, stress, känslor av meningslöshet.  Jag hjälper även par som vill få hjälp med att hantera sina relationsproblem och hitta en väg framåt. 

Hos mig får man möjlighet att prata om det som är jobbigt, utan att bli värderad eller dömd. Inga problem är konstiga och inga frågor är fel att ställa till mig.

I en trygg miljö utforskar vi tillsammans det som är jobbigt. Beroende på om man önskar stödsamtal eller en strukturerad behandling för ett avgränsat problem, så lägger vi upp en plan för att hjälpa dig/er att må bättre.

Därför blev jag rådgivare

Jag blev terapeut för att jag ville hjälpa människor att må bra. Allt för många människor lider helt i onödan av psykisk ohälsa. Jag ville utmana stereotyperna kring mental hälsa som är förlegade och ohjälpsamma. Jag ville vara en del av denna samhällsförändringen som just nu går åt rätt håll.  

Mina personliga erfarenheter har också spelat en roll i mitt val av yrke. Jag har själv upplevt psykisk ohälsa och sjukdom, gått i terapi och tagit emot medicinsk behandlig, vilket har givit mig en unik förståelse. Jag vill använda mina erfarenheter för att hjälpa andra i liknande situationer.

Jag har alltid varit intresserad av psykologi och mänskliga relationer. Jag ville lära mig mer om hur människor fungerar och hur jag kan hjälpa dem.

Idag har jag stötta människor i svåra livissituationer nästan hela mitt yrkesverksam liv. Jag har hjälpt många människor att må bättre och är övertygad om att det inte finns några "hopplösa fall."

Mina bästa råd

Här är fem av mina bästa råd utifrån ACT - acceptance and commitment therapy:

Acceptera dina tankar och känslor. Istället för att försöka undvika eller kontrollera dina negativa tankar och känslor, försök att ge dem utrymme att få finnas. 

Fokusera på det som sker just nu. Lev i nuet och fokusera på det som är viktigt för dig just nu. När tankarna drar iväg till det förflutna eller framtiden så tar du varsamt tillbaka din uppmärksamhet till nuet igen.

Upplev världen genom dina sinnen. Öva på att närvara med dina sinnen. Slå av auto - piloten och upplev dina aktiviteter med din smak, lukt, hörsel, känsel och syn. 

Lev efter dina värderingar. Fundera över vad som är viktigt på riktigt för dig i livet. När du vet vad dina värderingar är, kan du börja leva ett liv som är i linje med dem, vilket är grunden till ett meningsfullt liv. 

Ta små steg. Förändring tar tid. Börja med att ta små steg i riktning mot dina mål, oavsett hur små dessa än är. Detta kommer att göra det lättare att bibehålla motivation.

Det finns ingen väg till lycka, lyckan är vägen

Boka ett samtal

Fyll i dina uppgifter, välj en tid (valfritt) och fortsätt till betalning.