Anita Edvinsson

Anita Edvinssons omdömen

Bakgrund

Ursprungligen kommer jag från Polen. Efter många år i Ångermanland flyttade jag till Skåne 2007. På fritiden kör jag gärna tung motorcykel, sjunger bossanova i ett band, målar eller är ute i naturen. Jag har tidigare arbetat inom vården som bla. specialistsjuksköterska inom onkologi intensivvård och anestesi. Idag, förutom Lavendla, arbetar jag som utgiven författare inom bland annat verksamhetsutveckling, ledarskap och patientsäkerhet.

Min långa erfarenhet av arbete både inom vården och som konsult har gett mig ett lugn och en trygghet i mötet med människor i svåra situationer. Jag vågar alltid vara i det som händer.  Jag har också en organisationsförmåga, där jag både har perspektiv och en helhetssyn, men även blick för detaljer. Det är många saker som ska samordnas och fungera innan och under en begravning. På Lavendla kan du möta mig som begravningsrådgivare, borgerlig officiant eller bouppteckningsförrättare.

Därför blev jag rådgivare

Efter många år inom vården känner jag att jag har mycket att ge när jag möter människor i sorg.  Att arbeta på begravningsbyrå handlar främst om att skapa trygghet för människor i en krävande livssituation. Mitt lugn och organisationsförmåga passar bra här. Ett värdigt avsked är så oerhört viktigt därför att det lämnar en livslång efterklang hos dom som är kvar. Här har jag mycket att ge.

Mina bästa råd

  • Kika gärna på hemsidan för att få uppfattning om vilka valmöjligheter som finns. Om du inte orkar det, så guidar jag dig gärna genom allt som behöver vara med.
  • Känn ingen press att ordna allt på en dag. Det finns en given gång och allt har sin tid.
  • Våga stanna upp i sorgen. Det är viktigt att du hinner ikapp dina känslor och dig själv.

Språk

Svenska, engelska och polska