Hem / Anita Edvinsson
Bild på Anita Edvinsson

Anita Edvinsson

Boutredare

4.7 i genomsnitt. (61 omdömen) Visa omdömen

Tar möten på svenska, engelska och polska

Kontakta mig för rådgivning

Bakgrund

Ursprungligen kommer jag från Polen. Efter många år i Ångermanland flyttade jag till Skåne 2007. På fritiden kör jag gärna tung motorcykel eller är ute i naturen. Jag har tidigare arbetat inom vården som bla. specialistsjuksköterska och chef. Jag är även utgiven författare till facklitteratur inom ledarskap och patientsäkerhet och nummera är jag konstnär och målar stora målningar huvudsakligen i akryl med internationella utställningar.

Min livserfarenhet och yrkeserfarenhet har gett mig ett lugn och en trygghet i mötet med människor i svåra situationer. Jag vågar vara i det som händer.  Jag har också en organisationsförmåga, där jag både har perspektiv och en helhetssyn, men även blick för detaljer. För den av sorgdrabbade familjen är det många saker som ska samordnas när en närstående inte finns längre. Förutom begravningen ska de ta tag i de legala processerna som bouppteckning och eventuellt ett efterföljande arvskifte. På Lavendla kan du  möta mig som boutredare och jag har mitt kontor i vackra Nyhamnsläge. Jag hjälper dig med bouppteckning, arvskifte och testamente.

Därför blev jag rådgivare

Efter många år inom vården känner jag att jag har mycket att ge när jag möter människor i sorg.  Att arbeta med familjejuridik handlar främst om att ge klarhet och att skapa trygghet för människor i en krävande livssituation. Mitt lugn och organisationsförmåga passar bra här. Vid bouppteckning och arvskifte uppstår ofta många frågor och starka känslor. Jag bistår med min kunskap, förhåller mig neutral och med det inger ett lugn och känsla av trygghet.

Mina bästa råd

 

  • Känn ingen press att ordna allt på en dag. Det finns en given gång och allt har sin tid.
  • Våga stanna upp i sorgen. Det är viktigt att du hinner ikapp dina känslor och dig själv.

Vi hade turen att få Anita, en underbar människa som vi rekommenderar till högsta grad.

Certifikat och intyg

Certifikat och intyg

Lavendla Academy

Lavendla Academy

Begravningsrådgivare

Juni 2021

Lavendla Academy

Lavendla Academy

Bouppteckning

Juni 2020

Lavendla Academy

Lavendla Academy

Arvskifte

Juni 2021

Få personlig rådgivning

Fyll i formuläret så återkommer jag till dig för att bekräfta tid och plats.