Vi gör det svåra lättare

Din Jurist i Göteborg

Kontakta oss

  • Östra Hamngatan 16, Göteborg (tidsbokning - ej drop in)

Vi hjälper dig med juridik i Göteborg

Lavendlas familjejurister i Göteborg hjälper dig med allt inom familjerätt

Bor du i Göteborg med omnejd och är i behov av en skicklig och erfaren familjejurist? Då kan Lavendla bli din högra hand i alla avseenden som sträcker sig inom familjejuridik. Våra jurister i Göteborg arbetar med alltifrån arvsfrågor, testamenten och bodelning till gåvobrev, skilsmässa och samboavtal m.m. Vi besitter en mångårig kunskap och har dragit lärdom genom en rad olika fall. På Lavendla kombinerar vi affärsområdena begravning och familjejuridik sida vid sida, vilket innebär att vi breddat oss avsevärt. De många frågeställningar du kan stå inför genom livet kan bli dig övermäktiga och när det händer finns vi alltid där för dig. Behöver du hjälp inom juridik när ett dödsfall inträffar och alla de moment som uppkommer i samband med detta, har du också kommit rätt. För mer information om det här, kan du läsa vidare på sidan i en annan sektion.

Behöver du hjälp med bouppteckning i Göteborg? Vi finns till hands

Lavendlas jurister i Göteborg har stor erfarenhet av att upprätta bouppteckningar. Ifall du befinner dig i Göteborg och har frågor kring en bouppteckning är du varmt välkommen till oss på Lavendla. Våra familjerättsjurister i Göteborg har expertis även utöver bouppteckningar. Inom övriga områden som aktualiseras i samband med ett dödsfall, bl.a. arvskifte, bodelning och testamente kan det vara nyttigt att ta hjälp av en av våra familjejurister. I sådana situationer är en familjejurist oumbärlig.

Hos oss tilldelas du en personlig kontaktperson och jurist som bemöter dig med lyhördhet och snabb service från första stund. Kontakta oss för ett kostnadsfritt telefonsamtal för att berätta ditt ärende eller boka in ett fysiskt möte i Göteborg där vi går igenom din situation in i minsta detalj. Vidare är vårt syfte att bistå dig med vår kunskap till ett rimligt pris. Vårt mål är att vägleda dig så att din vardag blir enklare och så att ditt fall kan lösas inom kort.

Lavendla är stolt över att uppleva en mycket hög kundnöjdhet och genom att vi finns på många orter inom Sveriges gränser, har vi kunnat vara behjälpliga för ett stort antal människor. Ingen situation är den andra lik och därför ser vi alltid till det individuella i varje ärende. Kom in till oss eller ring redan idag. Du är alltid prioriterad.

laglott och arvslott

Träffa en rådgivare via hembesök, i vår möteslokal på Östra Hamngatan 16, Göteborg, eller över ett videomöte.

Kontakta oss

Ring oss på eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Vad kan Lavendlas jurister hjälpa mig med?

Lavendlas jurister har hand om såväl familjejuridik som affärsjuridik. Några av våra vanligast förekommande uppdrag är:
Bodelning
Enskild egendom
Arvskifte
Bouppteckning
Dödsboanmälan
Samboavtal vid dödsfall
Skiftesman
Gåvobrev

Hur får jag rådgivning av Lavendlas jurister?

Ni kan boka möte med Lavendlas jurister i våra lokaler, alternativt sköter ni mötet över distans via telefon eller digitalt. Om ni är flera som skall delta från olika orter kan videolänk underlätta.

Du väljer själv vilken av Lavendlas jurister du vill få hjälp av, se dina lokala jurister här.

Vad kostar en jurist i Göteborg

Kostnaden för en jurist varierar beroende på vilken typ av uppdrag det är och omfattningen av det. En del juridiska avtal och dokument kan ni upprätta själva via våra digitala avtal.

Se Lavendlas prislista här för juridiska tjänster.

Hur fungerar Lavendlas digitala avtal?

Med Lavendlas digitala avtal skriver du snabbt och enkelt juridiskt korrekta avtal.

Skulle du i slutändan ändå känna att du behöver hjälp av en jurist dras kostnaden för det digitala avtalet av från kostnaden för juristen.

Läs mer här om våra digitala avtal.

Har Lavendla hand om begravningar i Göteborg?

Ja, Lavendla tar hand om hela processen, från begravningen till minnesstunden och det juridiska aspekterna av ett dödsfall.

Läs mer här om Lavendla begravningsbyrå i Göteborg

Varför ska jag vända mig till Lavendla?

Vi är oerhört stolta över hur nöjda våra kunder är med att ha valt oss, läs här vad de säger om oss.

En stor fördel med att välja Lavendla Juridik – förutom våra kunniga och engagerade jurister – är att vi möter dig där du behöver det, i ett möte, via telefon eller online. Vi möter dig också utifrån din specifika situation.

Vi hjälper dig med allt inom familjejuridik

Livet förändras i rask takt och då kan det vara skönt att ha en personlig jurist som
hjälper dig, i både lättare och mer komplexa juridiska frågor. Hos oss på Lavendla
Juridik finns inga dumma frågor, vi hjälper dig med allt inom familjejuridik.

Familjerätt

Förutsättningar i en relation kan förändras snabbt. Det kan vara att man vill flytta ihop och bli sambo och behöver ett samboavtal. Man kanske behöver ett äktenskapsförord om man ska gifta sig. Eller vid en skilsmässa, behöver upprätta ett bodelningsavtal som reglerar vem som får vad.

Dödsfall och arv

Vid ett dödsfall är det mycket att tänka på, och kan vara svårt att tänka klart. Då kan det vara extra skönt att låta en professionell jurist hjälpa till att upprätta korrekta bouppteckning- och arvskifteshandlingar. Inte minst också för att undvika eventuella tvister längre fram i tiden. I samband med dödsfall går vi också igenom eventuella testamenten som finns, och ser över behovet för framtida familjejuridiska avtal.

Planera för framtiden

När man blir äldre är det vanligt att demens och liknande sjukdomar skapar svårigheter att få vardagen att rulla på. Något som kan tyckas vara enkelt blir helt plötsligt väldigt svårt att göra. Då kan det vara skönt att ha en framtidsfullmakt på plats, som reglerar vem som har rätt att företräda den som insjuknar.