Hem / Om Lavendla / Lavendla Academy

Lavendla Academy

På utbildningen Lavendla Academy får du djupare kunskap om begravningsbranschen och de olika yrkesgrupperna i den. Du får även lära dig hur man projektleder en begravning och det viktigaste av allt: hur man hjälper människor i sorg. Låt oss växa tillsammans, det blir ännu mer givande så.

Välkommen till Lavendla Academy!

I vår utbildningsportal aviserar vi om kurstillfällen. Du kan också läsa mer om oss och våra utbildningar nedan, samt om att göra karriär som begravningsrådgivare.

Möte på distans på en laptop

Bli framtidens begravningsrådgivare

Utbildningen är till stor del digital och utvecklas i samarbete med några av branschens mest erfarna rådgivare. Du som deltar i utbildningen kommer göra det ihop med ett dussintal andra och i en grupp som präglas av det gemensamma intresset för att jobba med något meningsfullt.

Bli uppskattad för det du ger

Som medarbetare på Lavendla blir du en del av ett starkt och sammansvetsat team. Hos oss är förändring vardag, och vår styrka ligger i att vi hela tiden strävar efter att bli ännu bättre. Dina idéer betyder mycket för oss och vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang.


Flexibilitet

På Lavendla får du flexibla arbetsdagar. Du jobbar såväl digitalt som lokalt. Samtidigt som du möter människor i din stad ingår du i ett nationellt nätverk av drivna och lyhörda rådgivare. Många gånger kan du själv påverka arbetstiderna.

Gemenskap

Inget Lavendla utan dig och de andra rådgivarna, det är gemenskapen som gör byrån. Vi är stolta över våra olika erfarenheter – att du är du – och hur mycket vi lär oss av varandra. Lyhördhet, mod och driv, det är vad vi ger tillsammans.

Fördjupning

När du är redo att ta nästa steg finns vi här med fördjupningskurser. Genom en fördjupad kunskap kommer du kunna åta dig fler och större uppdrag via Lavendlas smidiga plattform. Det ger dig möjlighet att optimera lönsamheten ännu mer.


Marie Sandström

Vår utbildning är ett stort steg i att tillgängliggöra och utveckla yrket som begravningsrådgivare. Kursen som sådan är inte direkt kopplad till Lavendla som företag, utan man har nytta av den oavsett vilken arbetsgivare man söker sig till, eller om man vill starta eget. Utbildningen sker digitalt, kvalitetssäkras genom tentamen. Behöver du hjälp finns det alltid en lärare att prata med.

Marie Sandström, Utbildningsansvarig på Lavendla

Vanliga frågor om utbildningen

<strong>Hur är er utbildning upplagd?</strong>

Vår utbildning är uppdelad i tre olika delar:<br>1. Grundutbildning<br>2. Praktisk fördjupning<br>3. Påbyggnad bouppteckningskurs.<br><br><strong>Grundutbildning</strong><br>Först läser du vår grundutbildning under tre veckor via vår digitala utbildningsplattform. Undervisningen varvas med onlinemöten då du som deltagare får möjlighet att ställa frågor och diskutera olika ämnen.<br>Utbildningen är helt digital, alltså inga fysiska möten.<br><br><strong>Praktisk fördjupning</strong><br>Vill du samarbeta med oss på Lavendla söker du vidare till den praktiska fördjupningen. Den inleds med en fem dagars introduktionsutbildning där du får lära dig hur våra system fungerar och hur vi arbetar på Lavendla. Du får också möjlighet att vara med på kundbesök och delta på begravningsceremoni. Därefter startar du upp ett eget ärende med hjälp av en mentor som stöttar dig för att du ska känna dig trygg i din yrkesroll.<br><br><strong>Bouppteckningskurs</strong><br>När du arbetat som rådgivare i tre månader går du en påbyggnadskurs där du får lära dig att göra bouppteckningar.<br>Kursen körs digitalt via Zoom 3 + 2 heldagar.<br>Det finns också möjlighet att vidareutbilda sig till borgerlig officiant och gravstenshandläggare.

<strong>Vad är maxantalet kursdeltagare till utbildningen?</strong>

Vi tar in max 10 deltagare per kurstillfälle.

<strong>Hur mycket tid behöver jag avsätta för att klara kursen?</strong>

Ungefär 1 – 1½ timma per dag samt tid för våra online möten som är vid sju tillfällen och tar ca 2 timmar per gång. 

<strong>Kan man få jobb som begravningsrådgivare hos er efter kursen?</strong>

Vill man samarbeta med oss på Lavendla ansöker man efter grundutbildningen till steg 2 och 3, praktisk fördjupning samt påbyggnadskurs bouppteckning.

<strong>Hur många deltagare tar ni in på utbildningen Praktisk Fördjupning?</strong>

Max 10 deltagare. 

<strong>Måste man även gå bouppteckningskursen?</strong>

Ja, det är obligatoriskt för våra nya rådgivare att gå bouppteckningskursen. <br>Det betyder mycket för våra kunder att få ha samma person genom flera olika delar i begravningsprocessen. <br>Det är också ett sätt för dig som rådgivare att få en bättre ekonomi genom att höja din ersättning.

<strong>Vad kostar utbildningen?</strong>

Grundutbildningen för begravningsrådgivare 19.950:- exklusive moms.<br>Praktisk fördjupning  9.950:- exklusive moms.<br>Påbyggnad boutredare 9.950:- exklusive moms.

<strong>Blir man anställd hos er eller är man sin egen?</strong>

Hos Lavendla arbetar man som fristående rådgivare vilket innebär att man fakturerar oss för de begravningsärenden man tagit hand om. Man kan antingen fakturera via eget bolag eller via Frilans Finans som hjälper privatpersoner att fakturera.

<strong>Hur får man sina begravningskunder?</strong>

Lavendla ombesörjer all marknadsföring och du får dina kunder genom oss.<br>De flesta kunder kontaktar oss via vår hemsida eller via vårt kundcenter som sedan fördelar ut alla begravningsärenden till våra rådgivare. Kunderna kan också gå in på vår hemsida och boka tid direkt med en rådgivare förutsatt att man lagt upp valbara tider. Som rådgivare har du också tillgång till vårt system där du själv kan hämta hem begravningsärenden.

<strong>Kan man arbeta heltid hos er?</strong>

Det är ett deltidsarbete och vi vill att våra rådgivare har ytterligare något arbete eller inkomstkälla som ett komplement till rådgivaryrket.<br>Din ersättning blir högre när du kommit igång med att göra bouppteckningar. Det finns möjlighet att utbilda sig till borgerlig officiant och gravstenshandläggare som också höjer din ersättning.

<strong>Hur fort efter den praktiska fördjupningen med handledaren kommer jag igång och kan tjäna pengar?</strong>

Det är väldigt individuellt.<br>När du kommit igång med ärenden och står på egna ben brukar det ta ca 2 månader.

<strong>Hur går rekryteringen till?</strong>

Du skickar in din ansökan med personligt brev, CV (+videohälsning – presentation) via länken på vår hemsida. Vi kallar de personer som vi ser som intressanta kandidater till intervju och efter intervjun får man besked inom två veckor om man blivit antagen.

<strong>Behöver man ha någon speciell bakgrund för att bli begravningsrådgivare?</strong>

Nej, det behöver man inte. Våra rådgivare har väldigt blandade bakgrunder och kommer från många olika branscher.

<strong>Vilka kunskaper och personliga egenskaper tittar ni på när ni rekryterar nya rådgivare?</strong>

Att man har ett genuint intresse för människor.<br>Det är viktigt att man känner sig trygg och bekväm med att hjälpa människor som är i chock och svår sorg.<br>Man behöver vara lyhörd för att kunna möta olika människor just där de befinner sig i sin sorg.<br>Man behöver ha förmågan att nå fram för att vägleda anhöriga genom alla beslut de behöver ta för att kunna genomföra en begravning.<br>God datorvana då arbetet innebär mycket administration och även möten digitalt.

<strong>Kan jag betala kursen genom avbetalning?</strong>

Ja, det finns möjlighet att få dela upp kursavgiften på flera delbetalningar.

<strong>Är utbildningen studiemedelsberättigad?</strong>

Nej.

<strong>Vad har ni för avbokningsregler, hur sent kan jag hoppa av och få pengarna tillbaka?</strong>

Fram till två veckor förlorar anmälningsavgift 1500:-<br>Avsäger man sin plats senare än två veckor innan förlorar man halva avgiften.

Gemenskapen är en stor del av receptet. De mer erfarna hjälper de som började under året, andra gånger delar man med sig av en erfarenhet som stöttar någon i ett pågående lite svårare uppdrag. Det finns alltid någon att vända sig till om man vill diskutera.

Nina Klose, senior rådgivare
nina klose begravningsrådgivare på lavendla

Möt dina lärare

Marie Sandström

Marie Sandström

Utbildningsansvarig

Jag kommer från film & Tv-branschen där jag arbetade under 15 år som platschef och inspelningsledare för olika tv-produktioner och långfilmer.

Maria Schubert

Maria Schubert

Erfaren begravningsrådgivare

Både min egen läggning och mina egna erfarenheter av sorg gör att jag förstår och vet hur utlämnad man kan känna sig och hur viktig begravningsrådgivarens roll är.

Catharina Looft

Catharina Looft

Chefsjurist

Jag är chefsjurist på Lavendla juridik och ansvarar över vår ambition att göra familjejuridik lättillgängligt. Även inom juridiken kan vi göra det svåra lättare.Upptäck mer om oss på Lavendla

Våra värderingar

Våra värderingar styr vilka vi är och hur vi agerar: Lyhördhet, Mod, Driv

Jobba med oss

Att jobba för Lavendla innebär att arbeta för ett företag som hjälper människor.

Lavendlas Mia Schubert i samtal

Våra rådgivare

Vi har rådgivare i hela Sverige och de finns där för dig, i ett personligt möte, via telefon eller online.