lavendlabegravningsbyrajuristuppsala

Vi gör det svåra lättare

Din Jurist i Uppsala

Kontakta oss

  • Vaksalagatan 2, Uppsala (tidsbokning - ej drop in)

Vi hjälper dig med juridik i Uppsala

Din personliga familjejurist i Uppsala

Livets skeden kan medföra att du helt plötsligt står inför en familjejuridisk situation och behöver hjälp på traven. Lagarna och reglerna är många och kan ibland vara svårtydliga. Då gör du rätt i att leta upp en kompetent och rutinerad familjejurist i Uppsala som har svaren på de olika frågorna som inte sällan uppkommer med den situation du hamnat i. Hos Lavendla i Uppsala finns ett antal jurister som är idel öra för dina behov. De tar sig an olika områden såsom bouppteckningar, dödsfall, skilsmässor, äktenskap, bodelningar och testamenten samt övrig familjerätt. Ska du t.ex. bli sambo eller vill du gifta dig? Vill du och din partner upprätta äktenskapsförord? Eller behöver du hjälp med att skriva testamente?

Kompetensområdena hos Lavendla i Uppsala är många och vi försöker alltid finna en lösning på just din situation. Vi arbetar också med dödsfallsjuridik i den mån en nära anhörig går bort. Vår breda erfarenhet har visat sig bära frukt, på grund av vår höga kundnöjdhet som vittnar om vår kompetensgrad. Du erbjuds alltid ett fördelaktigt pris och vi ser till ditt ärende som prioriterat ända från början.

Lavendlas jurister i Uppsala är redo att hjälpa till med bl.a. bouppteckning

Låt en av våra jurister i Uppsala bli din guide genom hela processen vid ett dödsfall, från det första stadiet kring bouppteckning till det slutliga stadiet när arvskifte sker. Du kan kontakta oss och boka in ett möte eller ringa oss på telefon för ett samtal där vi ser hur vi går vidare med den aktuella situationen. På Lavendla i Uppsala får du omedelbart en kontaktperson som inte kommer att vika från din sida oavsett hur ditt ärende ser ut. Vi förespråkar trygghet och snabb service och det görs enklast genom att du och din kontaktperson lär känna varandra och utvecklar en kontinuerlig dialog.

Tveka därför inte med att kontakta oss om du befinner dig i Uppsala och har funderingar kring ett specifikt ämne som rör familjejuridikens område, exempelvis bouppteckning eller arvskifte.  Familjerätt kan innebära problem eller frågor kring upprättande av dokument såsom testamente och äktenskapsförord. Lavendlas jurister i Uppsala guidar dig genom juridiken.

Välkommen till Lavendla Begravningsbyrå Uppsala, och vår möteslokal på Vaksalagatan 2.

Kontakta oss

Ring oss på eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Vad kan Lavendlas jurister hjälpa mig med?

Lavendlas jurister har hand om såväl familjejuridik som affärsjuridik. Några av våra vanligast förekommande uppdrag är:
Bodelning
Enskild egendom
Arvskifte
Bouppteckning
Dödsboanmälan
Samboavtal vid dödsfall
Skiftesman
Gåvobrev

Hur får jag rådgivning av Lavendlas jurister?

Ni kan boka möte med Lavendlas jurister i våra lokaler, alternativt sköter ni mötet över distans via telefon eller digitalt. Om ni är flera som skall delta från olika orter kan videolänk underlätta.

Du väljer själv vilken av Lavendlas jurister du vill få hjälp av, se dina lokala jurister här.

Vad kostar en jurist i Uppsala

Kostnaden för en jurist varierar beroende på vilken typ av uppdrag det är och omfattningen av det. En del juridiska avtal och dokument kan ni upprätta själva via våra digitala avtal.

Se Lavendlas prislista här för juridiska tjänster.

Hur fungerar Lavendlas digitala avtal?

Med Lavendlas digitala avtal skriver du snabbt och enkelt juridiskt korrekta avtal.

Skulle du i slutändan ändå känna att du behöver hjälp av en jurist dras kostnaden för det digitala avtalet av från kostnaden för juristen.

Läs mer här om våra digitala avtal.

Har Lavendla hand om begravningar i Uppsala?

Ja, Lavendla tar hand om hela processen, från begravningen till minnesstunden och det juridiska aspekterna av ett dödsfall.

Läs mer här om Lavendla begravningsbyrå i Uppsala

Varför ska jag vända mig till Lavendla?

Vi är oerhört stolta över hur nöjda våra kunder är med att ha valt oss, läs här vad de säger om oss.

En stor fördel med att välja Lavendla Juridik – förutom våra kunniga och engagerade jurister – är att vi möter dig där du behöver det, i ett möte, via telefon eller online. Vi möter dig också utifrån din specifika situation.

Vi hjälper dig med allt inom familjejuridik

Livet förändras i rask takt och då kan det vara skönt att ha en personlig jurist som
hjälper dig, i både lättare och mer komplexa juridiska frågor. Hos oss på Lavendla
Juridik finns inga dumma frågor, vi hjälper dig med allt inom familjejuridik.

Familjerätt

Förutsättningar i en relation kan förändras snabbt. Det kan vara att man vill flytta ihop och bli sambo och behöver ett samboavtal. Man kanske behöver ett äktenskapsförord om man ska gifta sig. Eller vid en skilsmässa, behöver upprätta ett bodelningsavtal som reglerar vem som får vad.

Dödsfall och arv

Vid ett dödsfall är det mycket att tänka på, och kan vara svårt att tänka klart. Då kan det vara extra skönt att låta en professionell jurist hjälpa till att upprätta korrekta bouppteckning- och arvskifteshandlingar. Inte minst också för att undvika eventuella tvister längre fram i tiden. I samband med dödsfall går vi också igenom eventuella testamenten som finns, och ser över behovet för framtida familjejuridiska avtal.

Planera för framtiden

När man blir äldre är det vanligt att demens och liknande sjukdomar skapar svårigheter att få vardagen att rulla på. Något som kan tyckas vara enkelt blir helt plötsligt väldigt svårt att göra. Då kan det vara skönt att ha en framtidsfullmakt på plats, som reglerar vem som har rätt att företräda den som insjuknar.