Hem / Marco Thiele
Bild på Marco Thiele

Marco Thiele

KBT-terapeut

5 i genomsnitt. (53 omdömen) Visa omdömen

Tar möten på svenska och engelska

Pris 45 min 1 000kr, 60 min 1 500kr och 90 min 1 900kr

Kontakta mig för rådgivning

Bakgrund

Mitt namn är Marco Thiele. Jag är erfaren KBT-terapeut, legitimerad hälso- och sjukvårdskurator och socionom med över tio års erfarenhet som erbjuder terapi, stöd och vägledning genom livets utmaningar. Med specialiseringar inom olika ångest- samt depressiva tillstånd, sorgbearbetning och familjekonflikter använder jag effektiva terapimetoder för att skapa meningsfulla förändringar i ditt liv.

Jag arbetar endast utifrån evidensbaserade terapimetoder. KBT (Kognitiv Beteendeterapi) fokuserar på att förändra negativa tankar och beteenden för att skapa positiva resultat. DBT (Dialektisk Beteendeterapi) är inriktad på emotionell reglering och relationshantering, medan ACT (Acceptance and Commitment Therapy) främjar acceptans av livets svårigheter och engagemang för dina personliga värden. 

Med min omfattande erfarenhet av att arbeta med par, vuxna, ungdomar och barn inom olika sektorer, inklusive psykiatrin, kommunen och privata verksamheter, kombinerar jag dessa erfarenheter med min kompetens inom olika former av terapi. Mitt fokus är att skapa en trygg, tillåtande och stödjande miljö för mina klienter. Genom samarbete strävar jag efter att vägleda dig/er mot ökad livskvalitet och välmående.

Individuell terapi  

I egenskap av KBT-terapeut präglas min profession av ett starkt engagemang och förmågan att skräddarsy mitt språk och tonfall utifrån varje klientens individuella behov under terapin. Mitt fokus ligger på att utforska och öka dina färdigheter att sätta ord på dina känslor.

Jag innehar kompetens inom flera inriktningar inom KBT, vilka kan vara till stor hjälp för att skapa en terapeutisk miljö som stöder dig på din väg mot uppsatta mål. Genom att integrera beprövade metoder inom kognitiv beteendeterapi strävar jag efter att erbjuda en terapeutisk upplevelse som främjar personlig utveckling och välmående.

Parterapi 

Under många år har jag ägnat mig åt parterapi och familjerådgivning. Mitt mål är att skapa ett utrymme där båda parter får möjlighet att uttrycka sig och öka sin förståelse för hur deras relation kan förbättras. Vanligtvis handlar utmaningar i parrelationer om svårigheter i kommunikation, otrohet, lögner, samt svårigheter att öppet diskutera känslor. Med tiden glömmer vi bort vad som lockade oss att bli ett par.

Genom att fokusera på kommunikation och språk kan vi närma oss varandra på nytt. Jag lägger särskild vikt vid att utforska och förstå känslor, både ens egna och förmågan att bekräfta och förstå den andras känslor. Målet är att skapa ökad tillit och öppenhet för varandra igen där ni båda kan återupptäcka de faktorer som en gång gjorde er förälskade och att ni ville bli ett par. 

 

Kontakta mig genom att mejla till [email protected] och så bokar vi en tid som passar er! Jag tar inte emot före 16:30 på vardagarna och tyvärr inte barn/ungdomar! 
 

Varmt välkomna att höra av er!

Därför blev jag rådgivare

När jag tänker tillbaka på hur min karriär som terapeut började, så kommer jag ihåg min moder i tidig ålder säga till mig ”Du ville alltid diskutera världen, prata med de vuxna och lyssna på de äldre”.

Jag har sedan ung haft en fallenhet för att lyssna, för att vilja förstå och att undersöka nyanserna av livet. Att hjälpa en människa våga ta ett steg emot sin rädsla och möta det vackra bakom, gör mitt liv mer fulländat.

Jag tror att livet alltid har mer att ge, att lära och att vi tillsammans klarar av våra motgångar. Det finns många människor som når stora förändringar i livet genom bara några uppmuntrande ord, och det är hemskt att det är så många av oss som aldrig får det. Jag är gärna den personen för andra. Som får någon annan att känna sig trodd på och att det inte finns något i livet som inte går att ordna.

Om jag så kan få en enda medmänniska att för en dag känna sig bättre, att livet är hanterbart och ett mod att våga göra annorlunda, att tro på sig själv, är mitt liv förgyllt med mer än vad ord kan beskriva.

För mig föll det sig naturligt att vilja ägna mitt professionella liv att vara där för andra. Det fanns faktiskt aldrig några andra alternativ än att än idag vilja lyssna på andra, diskutera världen och att vilja förstå.

Mina bästa råd

  • Ställ dig upp direkt när du vaknar och bädda din säng . Det kan ge dig känslan av produktivitet och ansvarstagande över ditt liv.
  • Le mot någon på väg till arbetet eller håll upp dörren till en främling. Det kan ge dig en känsla av gemenskap.
  • Oavsett relationen, skriv till en person att du uppskattar den i ditt liv. Försök att inte förvänta dig något tillbaka. Det kan stärka relationen till dig själv, till andra samt ge dig ödmjukhet och tacksamhet.
  • Fundera över vad dina värderingar i livet är och hur du för dagen skulle kunna agera utifrån dem, oavsett om det endast är en utav dem. Vårt mående försämras när vi inte agerar i linje utifrån våra personliga värderingar.
  • Försök att stanna upp ibland, att stå still på en gågata eller ett torg och observera omgivningen omkring dig. Vår vardag är ofta från punkt A till B. Att stanna upp, stå still kan ge dig känslan av att världen snurrar på utan att du agerar i den. Ibland behöver vi en paus, från att agera och prestera.

Extern utbildning

Kognio - centrum för KBT

Grundläggande psykoterapiutbildning KBT

Inriktning kognitiv beteendeterapi (KBT) med 270 lärarledda timmar och 120 timmars handledning utav Henrik Åstrand Freidlitz, legitimerad psykolog, specialistpsykolog inom klinisk psykologi och legitimerad

Högskolan Kristianstad

Socionomexamen

Filosofie kandidatexamen inom socialt arbete, Socionomexamen 210 hp.

DBT Sverige

DBT-terapeut

Ettårig utbildning inom dialektisk beteendeterapi (DBT) till DBT-terapeut i regim av leg. psykoterapeut Anita Linnér, leg. psykoterapeut Peter Thunström och leg. psykolog samt professor inom psykologi Alan E. Fruzzetti.

DBT Sverige

Färdigheterna i Dialektisk beteendeterapi (DBT)

Utbildning och workshop av färdigheterna som praktiseras, utvecklas och tillämpas inom dialektisk beteendeterapi (DBT). 1. Färdigheter i medveten närvaro 2. Relationsfärdigheter 3. Färdigheter i känsloreglering 4. Färdigheter i att stå ut när det är svårt samt acceptans.

Rikke Kjelgaard Consulting

Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

Grundkurs i Acceptance and Commitment Therapy (ACT) utförd av leg. psykolog, författare, föredragshållare och internationellt godkänd ACT trainer Rikke Kjelgaard.

Skills Clinic

Traumafokuserad kognitiv beteendeterapi (TF-KBT)

Utbildning inom traumafokuserad kognitiv beteendeterapi (TF-KBT) med tillhörande 20 timmars handledning av legitimerad psykoterapeut Anette Birgersson.

CFT-institutet

Introduktionskurs inom CFT

Compassion focused therapy (CFT) är en modern form av interaktiv psykoterapimetod som tillhör tredje vågens KBT. Terapimetoden baseras på bland annat inlärningsteori, affektteori, anknytningsteori, affektiv neurovetenskap och buddhistiskt psykologi.

Socialstyrelsen

Legitimerad hälso- och sjukvårdskurator

Två-årig tjänstgöring på heltid inom barn- och ungdomspsykiatrin i Region Skåne samt godkänd grundläggande psykoterapiutbildning i KBT.

Boka ett samtal

Fyll i dina uppgifter, välj en tid (valfritt) och fortsätt till betalning.