Hem / Marco Thiele
Bild på Marco Thiele

Marco Thiele

KBT-terapeut

5 i genomsnitt. (6 omdömen) Visa omdömen

Tar möten på svenska samt engelska

Pris 20 min 400 kr, 45 min 800 kr och 70 min 1 200 kr

Kontakta mig för rådgivning

Bakgrund

Mitt namn är Marco Thiele, erfaren KBT-terapeut och socionom med över tio års erfarenhet som erbjuder terapi, stöd och vägledning genom livets utmaningar. Med specialiseringar inom olika ångest- samt depressiva tillstånd, sorgbearbetning och familjekonflikter använder jag effektiva terapimetoder för att skapa meningsfulla förändringar i ditt liv.

Jag arbetar endast utifrån evidensbaserade terapimetoder. KBT (Kognitiv Beteendeterapi) fokuserar på att förändra negativa tankar och beteenden för att skapa positiva resultat. DBT (Dialektisk Beteendeterapi) är inriktad på emotionell reglering och relationshantering, medan ACT (Acceptance and Commitment Therapy) främjar acceptans av livets svårigheter och engagemang för dina personliga värden. 

Med min omfattande erfarenhet av att arbeta med par, vuxna, ungdomar och barn inom olika sektorer, inklusive regionen, kommunen och privata verksamheter, kombinerar jag dessa erfarenheter med min kompetens inom olika former av terapi. Mitt fokus är att skapa en trygg, tillåtande och stödjande miljö för mina klienter. Genom samarbete strävar jag efter att vägleda dig/er mot ökad livskvalitet och välmående. 

Varmt välkomna att höra av er!

Därför blev jag rådgivare

När jag tänker tillbaka på hur min karriär som terapeut började, så kommer jag ihåg min moder i tidig ålder säga till mig ”Du ville alltid diskutera världen, prata med de vuxna och lyssna på de äldre”.

Jag har sedan ung haft en fallenhet för att lyssna, för att vilja förstå och att undersöka nyanserna av livet. Att hjälpa en människa våga ta ett steg emot sin rädsla och möta det vackra bakom, gör mitt liv mer fulländat.

Jag tror att livet alltid har mer att ge, att lära och att vi tillsammans klarar av våra motgångar. Det finns många människor som når stora förändringar i livet genom bara några uppmuntrande ord, och det är hemskt att det är så många av oss som aldrig får det. Jag är gärna den personen för andra. Som får någon annan att känna sig trodd på och att det inte finns något i livet som inte går att ordna.

Om jag så kan få en enda medmänniska att för en dag känna sig bättre, att livet är hanterbart och ett mod att våga göra annorlunda, att tro på sig själv, är mitt liv förgyllt med mer än vad ord kan beskriva.

För mig föll det sig naturligt att vilja ägna mitt professionella liv att vara där för andra. Det fanns faktiskt aldrig några andra alternativ än att än idag vilja lyssna på andra, diskutera världen och att vilja förstå.

Mina bästa råd

  • Ställ dig upp direkt när du vaknar och bädda din säng . Det kan ge dig känslan av produktivitet och ansvarstagande över ditt liv.
  • Le mot någon på väg till arbetet eller håll upp dörren till en främling. Det kan ge dig en känsla av gemenskap.
  • Oavsett relationen, skriv till en person att du uppskattar den i ditt liv. Försök att inte förvänta dig något tillbaka. Det kan stärka relationen till dig själv, till andra samt ge dig ödmjukhet och tacksamhet.
  • Fundera över vad dina värderingar i livet är och hur du för dagen skulle kunna agera utifrån dem, oavsett om det endast är en utav dem. Vårt mående försämras när vi inte agerar i linje utifrån våra personliga värderingar.
  • Försök att stanna upp ibland, att stå still på en gågata eller ett torg och observera omgivningen omkring dig. Vår vardag är ofta från punkt A till B. Att stanna upp, stå still kan ge dig känslan av att världen snurrar på utan att du agerar i den. Ibland behöver vi en paus, från att agera och prestera.

”Våga tänka, våga känna efter och våga vara sårbar. Det är där friheten börjar”

Extern utbildning

Kognio- centrum för KBT

KBT- terapeut

Högskolan Kristianstad

Socionom

DBT Sverige

DBT-terapeut

DBT Sverige

Färdigheterna i Dialektisk beteendeterapi (DBT)

Rikke Kjelgaard Consulting

Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

Skills Clinic

Traumafokuserad kognitiv beteendeterapi (TF-KBT)

Få personlig rådgivning

Fyll i formuläret så återkommer jag till dig för att bekräfta tid och plats.