Hem / Lavendla Terapi / Psykolog online

Hos Lavendla kan du boka din första session med en psykolog eller terapeut online och inleda din behandling hemifrån eller där det är bekvämast för dig.

Vi hjälper dig

Många av oss har redan vant oss vid att utföra olika uppgifter via internet, allt från att handla mat till att sköta bankärenden. Men kan det verkligen vara lika effektivt att genomgå psykologiska sessioner online som det är ansikte mot ansikte?

Innan du bestämmer dig för att ta detta viktiga steg mot bättre psykologisk hälsa kan du boka en av våra terapeuter eller psykologer för en inledande session på 20 minuter och se hur det känns för dig.

Tillgänglighet och flexibilitet

En av de mest uppenbara fördelarna med att anlita en psykolog online är tillgängligheten. Efter ett par klick kan du redan vara i ett privat samtal med en kvalificerad psykolog. Detta är särskilt hjälpsamt för de som bor i avlägsna områden, där tillgången till psykologiska tjänster kan vara begränsad.

  • Inga resor: Du sparar tid och pengar genom att slippa resa.
  • Fler valmöjligheter: Online-tjänster öppnar dörren till en större pool av experter än det som finns lokalt.

Jag trodde du bara skulle fråga; hur känns det? hela tiden men inte lyssna till vad jag sa. Vårt samtal var inte alls så. Det här var ju jättebra!”, sa en klient nyligen.

Kerstin, Dipl. Psykosyntes- och Parterapeut

Möt våra terapeuter

Anonymitet och trygghet

Många människor känner en stigmatisering kring att söka psykologisk hjälp. Därför kan online-samtal, vilket tillåter lite anonymitet, göra det enklare att öppna sig och tala om känsliga ämnen. Allt detta från tryggheten av ditt eget hem.

Kontinuitet och konsekvens

Men det är inte bara praktiska aspekter som gör online-psykologi till ett bra val. Det ger också en möjlighet för kontinuitet i vården. Du kan prata med samma expert oavsett var du befinner dig, vilket skapar en jämnare och mer konsekvent vårdupplevelse.

Nästa steg

Innan du beslutar dig för en behandlingsform, är det viktigt att göra en grundlig utvärdering av dina behov. Om du befinner dig i en akut situation, är det alltid bäst att kontakta 112 eller annan professionell vård direkt. Men för dem med mildare till måttliga problem, erbjuder online-psykologi en effektiv, ekonomisk och lättillgänglig lösning. Så varför inte ta det första steget till ett friskare sinne idag?


Boka ett första samtal idag

Fyll i dina uppgifter och välj en terapeut och en tid som passar dig.

Anna är en av våra terapeuter du är välkommen att boka tid hos.

Vi hjälper dig där du är

Det kan vara svårt att prata om psykisk ohälsa, men att söka hjälp är ett viktigt steg för att förbättra din livskvalitet. Fördelarna inkluderar förbättrad hälsa, arbetsförmåga och relationer. Genom att söka professionell hjälp kan du göra det svåra lite lättare. På Lavendla har vi terapeuter och psykologer som kan vägleda dig vidare.

Om du eller någon du känner har tankar på att skada dig själv ring 112 eller sök på närmaste akutmottagning omedelbart.

Möt oss fysiskt eller digitalt

Våra terapeuter jobbar såväl digitalt som lokalt. Många är också flexibla tidsmässigt och kan anpassa sig utifrån ditt behov.

Välj terapeut på hemsidan

Välj en terapeut du tycker passar direkt på hemsidan, utifrån bakgrund, kundomdömen eller språk. Annars beskriver du ditt behov så hjälper vi dig.

Få verktygen du behöver

Våra terapeuter kommer ge dig de verktyg du behöver för just din situation. Alla är vi olika. Vi möter varje individ där den finns.


5 vanliga frågor om att anlita en psykolog online

 Är det lika effektivt att prata med en psykolog online som att träffa en personligen?

Ja, många studier har visat att online-terapi är lika effektivt som traditionell terapi. De flesta klienter upplever stora förbättringar i sitt psykiska välmående, och många finner att det till och med är mer bekvämt att träffas via videomöte.

Hur går en online psykologi-session till?

Du bokar en tid på vår hemsida och får en länk till vår säkra plattform för videomöten. Sedan genomförs sessionen precis som en vanlig terapisession, men via en skärm. Då det är online kan du vara i en miljö där du känner dig bekväm.

Är det säkert att anlita en psykolog online?

Absolut. Våra psykologer följer strikta etiska riktlinjer och all information är krypterad. Videomötena sker på en säker plattform som skyddar din integritet och konfidentiell information.

Kan jag använda försäkring för att betala för online-terapi?

Ja, de flesta försäkringsbolag täcker kostnaden för online-psykologitjänster. Det är dock viktigt att du kontrollerar med ditt försäkringsbolag innan du påbörjar terapin för att vara säker.

Fungerar det att anlita en psykolog online även om jag inte är tekniskt kunnig?

Ja, vår plattform är utformad för att vara så användarvänlig som möjligt. Allt du behöver är en dator, surfplatta eller smartphone och en stabil internetanslutning. Som ett resultat av detta har även de som inte är tekniskt kunniga enkelt kunnat använda tjänsten.

Så tycker våra kunder

Mycket omtanke och empati. Förstod precis våra behov och önskemål. Rekommenderas verkligen.

Margaretha

Mer artiklar inom terapi

Skrivet av Kerstin Brezina

Kerstin har över 14 års erfarenhet som terapeut och är utbildad till Diplomerad Psykosyntesterapeut, vid Psykosyntesakademin. Kerstin är terapeut hos Lavendla med kompetens inom bl.a. samtalsterapi, parterapi, trauma och stress.