Hem / Lavendla Terapi / Parterapi / Parterapi online

Parterapi online har blivit alltmer populärt som ett sätt att arbeta med relationer på ett flexibelt och bekvämt sätt. I den här artikeln kommer vi att utforska hur parterapi online går till, besvara de vanligaste frågorna och ge några personliga råd från våra erfarna parterapeuter.

Hur fungerar parterapi online?

Parterapi online fungerar på ett liknande sätt som traditionell parterapi, med den stora skillnaden att sessionerna äger rum via internet i form av videomöten. Parterapeuten och paret kan ansluta från olika platser och behöver hos Lavendla inte ladda ner några program eller skapa konton. Vilket gör det särskilt bekvämt för par med hektiska scheman eller de som inte bor i närheten av en terapeutisk klinik. Under sessionerna diskuterar parterna sina problem och arbete med terapeuten för att hitta lösningar och förbättringar.

Lavendlas parterapeuter erbjuder såväl parterapi online som parterapi i fysiska möten. Det går också bra att varva videomöten med fysiska möten. Vi anpassar oss efter er situation.

Jag trodde du bara skulle fråga; hur känns det? hela tiden men inte lyssna till vad jag sa. Vårt samtal var inte alls så. Det här var ju jättebra!”, sa en klient nyligen.

Kerstin, Dipl. Psykosyntes- och Parterapeut

Möt våra terapeuter


3 råd från Lavendlas parterapeuter

  1. Kommunicera öppet
    Oavsett om du är i samma rum eller på olika platser är öppen och ärlig kommunikation nyckeln till framgång i parterapi. Dela dina tankar och känslor öppet med din partner.
  2. Ha tålamod
    Terapiprocessen kan ta tid. Var tålamodig med dig själv och din partner när ni arbetar med att förbättra er relation.
  3. Engagera er aktivt
    För att få bästa möjliga resultat måste både du och din partner engagera er aktivt i terapiprocessen. Delta i övningar och reflektera över det ni lär er.

Lavendla Parterapi – Se vår video


Boka ett första samtal idag

Fyll i dina uppgifter och välj en terapeut och en tid som passar dig.

Anna är en av våra terapeuter du är välkommen att boka tid hos.

6 vanliga frågor om parterapi online

Vilka är fördelarna med parterapi online?

Flexibilitet: Parterapi online ger dig möjlighet att schemalägga sessioner som passar din tid, vilket kan vara särskilt fördelaktigt för par med fullspäckade liv.
Tillgänglighet: Du kan få tillgång till terapitjänster oavsett var du befinner dig, vilket är särskilt användbart för dem som bor på avlägsna platser.
Sekretess: Många par uppskattar den ökade sekretessen som online-terapi erbjuder. Det kan vara enklare att prata om känsliga ämnen när man är i sin egen miljö.
Kostnadseffektivt: Online-terapi kan ofta vara mer prisvärt än traditionell terapi, med färre resekostnader samt att det sparar tid.

Är parterapi online lika effektiv som traditionell parterapi?

Ja, många studier har visat att parterapi online kan vara lika effektiv som traditionell terapi när det gäller att förbättra relationer och hantera konflikter.

Vad behöver jag för att komma igång med parterapi online?

Du behöver en stabil internetuppkoppling, en dator eller en mobil enhet och en vilja att engagera dig i terapiprocessen tillsammans med din partner.

Hur hittar jag en pålitlig terapeut för parterapi online?

Gör en grundlig undersökning av olika terapeuter för att se vilken som passar just er. Lavendlas parterapeuter finns tillgängliga över hela landet, har olika bakgrund samt pratar flera språk. Läs gärna terapeutens kundomdömen för att bilda dig en uppfattning. Här kan du se och jämföra Lavendlas parterapeuter.

Hur många sessioner av parterapi behövs vanligtvis?

Antalet sessioner varierar beroende på par och deras specifika behov. Vissa kan uppleva förbättringar efter några sessioner, medan andra kan vilja fortsätta längre.

Vad är de vanligaste områdena som parterapi kan hjälpa med?

Parterapi kan hjälpa med allt från kommunikationsproblem och konflikthantering till intimitetsfrågor, sex och tillitsproblem.

Vi hjälper dig där du är

Det kan vara svårt att prata om psykisk ohälsa, men att söka hjälp är ett viktigt steg för att förbättra din livskvalitet. Fördelarna inkluderar förbättrad hälsa, arbetsförmåga och relationer. Genom att söka professionell hjälp kan du göra det svåra lite lättare. På Lavendla har vi terapeuter och psykologer som kan vägleda dig vidare.

Om du eller någon du känner har tankar på att skada dig själv ring 112 eller sök på närmaste akutmottagning omedelbart.

Möt oss fysiskt eller digitalt

Våra terapeuter jobbar såväl digitalt som lokalt. Många är också flexibla tidsmässigt och kan anpassa sig utifrån ditt behov.

Välj terapeut på hemsidan

Välj en terapeut du tycker passar direkt på hemsidan, utifrån bakgrund, kundomdömen eller språk. Annars beskriver du ditt behov så hjälper vi dig.

Få verktygen du behöver

Våra terapeuter kommer ge dig de verktyg du behöver för just din situation. Alla är vi olika. Vi möter varje individ där den finns.


Sammanfattning parterapi online

I den här artikeln har vi utforskat ämnet parterapi online och gett en grundläggande förståelse för vad det innebär. Vi har svarat på vanliga frågor om parterapi online och erbjudit personliga råd från Lavendlas erfarna parterapeuter.

Parterapi online är ett flexibelt och tillgängligt sätt att arbeta med relationer, oavsett var du och din partner befinner er. Det kan vara lika effektivt som traditionell terapi och erbjuder fördelar som flexibilitet och sekretess.

Vi har betonat vikten av öppen kommunikation, tålamod och aktivt engagemang i terapiprocessen. Att använda de resurser och verktyg som online-terapi erbjuder kan också vara till stor hjälp för att förbättra din relation.

Sammanfattningsvis är parterapi ett bra verktyg för att stärka och förbättra relationer, och med rätt inställning och terapeutiskt stöd kan du och din partner arbeta mot en hälsosammare och lyckligare framtid tillsammans.

Så tycker våra kunder

Mycket omtanke och empati. Förstod precis våra behov och önskemål. Rekommenderas verkligen.

Margaretha

Mer artiklar inom terapi

Skrivet av Kerstin Brezina

Kerstin har över 14 års erfarenhet som terapeut och är utbildad till Diplomerad Psykosyntesterapeut, vid Psykosyntesakademin. Kerstin är terapeut hos Lavendla med kompetens inom bl.a. samtalsterapi, parterapi, trauma och stress.