Vi gör det svåra lättare

Din Jurist i Ängelholm

Kontakta oss

  • Storgatan 58, Ängelholm (tidsbokning - ej drop in)

Vi hjälper dig med juridik i Ängelholm

Söker du en familjejurist i Ängelholm?

Vi på Lavendla Jurist erbjuder professionell hjälp och personlig rådgivning inom frågor som rör familjejuridik. Våra jurister i Ängelholm har gedigen kunskap och lång erfarenhet av bland annat bouppteckning, bodelning och arvskifte samt upprättande av samboavtal och testamente. Vi kan vägleda dig genom såväl bodelningsregler som övriga regler och lagar inom området familjejuridik. Vi har lång erfarenhet av att upprätta testamenten, gåvobrev och samboavtal, och ser gärna att du besöker eller ringer till kontoret i Ängelholm.

Frågor kring bouppteckning, arvskifte och testamente hjälper vi dig gärna med

Vidare kan vi hjälpa till med bouppteckning, bodelning och arvskifte och du har möjlighet att behålla samma kontaktperson genom hela processen. Vi tror på det personliga mötet och har som mål att erbjuda såväl professionell, personlig som kostnadseffektiv hjälp. Hos Lavendla Jurist i Ängelholm hjälper vid dig att:

  • Testamente – Av erfarenhet vet vi att det kan vara en känslosam och tidskrävande process att skriva ett testamente. Vi stöttar dig hela vägen.
  • Bouppteckning – När det är dags för bouppteckning finns vi där för att stötta och vägleda när det är dags att redovisa kvarvarande tillgångar och eventuella skulder.
  • Samboavtal – Precis som processen med upprättande av testamente kan denna process väcka både känslor och frågor. Lavendlas jurister i Ängelholm kan hjälpa till med att tyda och upprätta ett samboavtal enligt de regler som krävs.
  • Arvskifte -Vid ett så kallat arvskifte sker oftast en uppdelning av dödsboets kvarvarande ägodelar arvtagare emellan. Det kan vara en svår och känslosam process, som vi gärna stöttar och vägleder er igenom.

När du kontaktar oss kan du känna dig trygg med att dina behov står i fokus. Av erfarenhet vet vi att det personliga mötet är viktigt, det märker vi inte minst på den fina respons vi får av våra kunder. Hos oss ska det vara okomplicerat att få information, hjälp och stöttning. Våra jurister finns runt omkring i hela Sverige och självklart finns vi även tillgängliga för dig som bor i eller i närheten av Ängelholm. Välkommen till oss!

Kontakta oss

Ring oss på eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Vad kan Lavendlas jurister hjälpa mig med?

Lavendlas jurister har hand om såväl familjejuridik som affärsjuridik. Några av våra vanligast förekommande uppdrag är:
Bodelning
Enskild egendom
Arvskifte
Bouppteckning
Dödsboanmälan
Samboavtal vid dödsfall
Skiftesman
Gåvobrev

Hur får jag rådgivning av Lavendlas jurister?

Ni kan boka möte med Lavendlas jurister i våra lokaler, alternativt sköter ni mötet över distans via telefon eller digitalt. Om ni är flera som skall delta från olika orter kan videolänk underlätta.

Du väljer själv vilken av Lavendlas jurister du vill få hjälp av, se dina lokala jurister här.

Vad kostar en jurist i Ängelholm

Kostnaden för en jurist varierar beroende på vilken typ av uppdrag det är och omfattningen av det. En del juridiska avtal och dokument kan ni upprätta själva via våra digitala avtal.

Se Lavendlas prislista här för juridiska tjänster.

Hur fungerar Lavendlas digitala avtal?

Med Lavendlas digitala avtal skriver du snabbt och enkelt juridiskt korrekta avtal.

Skulle du i slutändan ändå känna att du behöver hjälp av en jurist dras kostnaden för det digitala avtalet av från kostnaden för juristen.

Läs mer här om våra digitala avtal.

Har Lavendla hand om begravningar i Ängelholm?

Ja, Lavendla tar hand om hela processen, från begravningen till minnesstunden och det juridiska aspekterna av ett dödsfall.

Läs mer här om Lavendla begravningsbyrå i Ängelholm

Varför ska jag vända mig till Lavendla?

Vi är oerhört stolta över hur nöjda våra kunder är med att ha valt oss, läs här vad de säger om oss.

En stor fördel med att välja Lavendla Juridik – förutom våra kunniga och engagerade jurister – är att vi möter dig där du behöver det, i ett möte, via telefon eller online. Vi möter dig också utifrån din specifika situation.

Vi hjälper dig med allt inom familjejuridik

Livet förändras i rask takt och då kan det vara skönt att ha en personlig jurist som
hjälper dig, i både lättare och mer komplexa juridiska frågor. Hos oss på Lavendla
Juridik finns inga dumma frågor, vi hjälper dig med allt inom familjejuridik.

Familjerätt

Förutsättningar i en relation kan förändras snabbt. Det kan vara att man vill flytta ihop och bli sambo och behöver ett samboavtal. Man kanske behöver ett äktenskapsförord om man ska gifta sig. Eller vid en skilsmässa, behöver upprätta ett bodelningsavtal som reglerar vem som får vad.

Dödsfall och arv

Vid ett dödsfall är det mycket att tänka på, och kan vara svårt att tänka klart. Då kan det vara extra skönt att låta en professionell jurist hjälpa till att upprätta korrekta bouppteckning- och arvskifteshandlingar. Inte minst också för att undvika eventuella tvister längre fram i tiden. I samband med dödsfall går vi också igenom eventuella testamenten som finns, och ser över behovet för framtida familjejuridiska avtal.

Planera för framtiden

När man blir äldre är det vanligt att demens och liknande sjukdomar skapar svårigheter att få vardagen att rulla på. Något som kan tyckas vara enkelt blir helt plötsligt väldigt svårt att göra. Då kan det vara skönt att ha en framtidsfullmakt på plats, som reglerar vem som har rätt att företräda den som insjuknar.