lavendlabegravningsbyrajuristgavle

Vi gör det svåra lättare

Din Jurist i Gävle

Kontakta oss

Behöver du en sakkunnig familjejurist i Gävle? – Vänd dig till Lavendla

Några av de mest essentiella svenska lagarna ingår i familjerätten. Dödsfall, testamenteringar och omfattande regler om arvsrätt kan både hjälpa till i en knivig situation eller sätta käppar i hjulen för familjemedlemmar. Regler och lagtexter måste bemötas med största, möjliga insikt och respekt och det är just detta en familjejurist är till för. Familjejuristerna hos Lavendla i Gävle har en mångårig kompetens och utvecklas ständigt på grund av nya rättsmål och fall. Vi är från början en begravningsbyrå och har därför också stor kännedom kring familjejuridik som är viktigt, inte minst kring dödsfall. Hos oss får du ett personligt och empatiskt bemötande där vi alltid värnar om klientens förutsättningar. Vi bistår med rådgivning och hjälp inom ett flertal delar av familjerätt, såsom arv, bodelningar, skilsmässohandlingar och äktenskapsförord samtidigt som vi också arbetar med aspekter kring gåvobrev och testamenteshandlingar. Vår kompetens gifter sig väl med vårt sinne för snabb service och den höga kundnöjdheten som vi lyckats skaffa oss genom åren.

En jurist i Gävle för bouppteckning, arvskifte och andra familjerättsliga frågor

Vi ger varje klient en kontaktperson och är ni flera som anlitar våra tjänster, agerar samma rådgivare kontaktperson åt er alla. Av egen erfarenhet vet vi att detta personliga bemötande ger ett bättre resultat i slutändan och en nöjdare kund. Söker du en familjejurist i Gävle kan du ringa vår rådgivningscentral för en konsultation där du får ett överskådligt svar på dina frågor och där du samtidigt kan boka in ett möte som blir början på den process som vi kommer att gå vidare med. Omfattande eller mindre krävande – ditt ärende är tillika viktigt för oss och bemöts med både intresse och noggrannhet. Juristerna på Lavendla ser fram emot ert första möte och hälsar dig varmt välkommen.

 

Vi hjälper dig med juridik i Gävle

Kontakta oss

Ring oss på 0770-339070 eller fyll i formuläret, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare. Om du önskar kan du välja din rådgivare här nedanför.

Vi hjälper dig med allt inom familjejuridik

Livet förändras i rask takt och då kan det vara skönt att ha en personlig jurist som
hjälper dig, i både lättare och mer komplexa juridiska frågor. Hos oss på Lavendla
Juridik finns inga dumma frågor, vi hjälper dig med allt inom familjejuridik.

Familjerätt

Förutsättningar i en relation kan förändras snabbt. Det kan vara att man vill flytta ihop och bli sambo och behöver ett samboavtal. Man kanske behöver ett äktenskapsförord om man ska gifta sig. Eller vid en skilsmässa, behöver upprätta ett bodelningsavtal som reglerar vem som får vad.

Dödsfall och arv

Vid ett dödsfall är det mycket att tänka på, och kan vara svårt att tänka klart. Då kan det vara extra skönt att låta en professionell jurist hjälpa till att upprätta korrekta bouppteckning- och arvskifteshandlingar. Inte minst också för att undvika eventuella tvister längre fram i tiden. I samband med dödsfall går vi också igenom eventuella testamenten som finns, och ser över behovet för framtida familjejuridiska avtal.

Planera för framtiden

När man blir äldre är det vanligt att demens och liknande sjukdomar skapar svårigheter att få vardagen att rulla på. Något som kan tyckas vara enkelt blir helt plötsligt väldigt svårt att göra. Då kan det vara skönt att ha en framtidsfullmakt på plats, som reglerar vem som har rätt att företräda den som insjuknar.