Vi gör det svåra lättare

Din Jurist i Halmstad

Kontakta oss

  • Brogatan 23 (tidsbokning - ej drop in)

Vi hjälper dig med juridik i Halmstad

Lavendlas jurister i Halmstad bistår dig i juridiska frågor och problem

Behöver du hjälp med bouppteckning, arvskifte eller att upprätta testamente? Ska du skriva samboavtal, äktenskapsförord eller gåvobrev? Då kan det vara bra att anlita juridisk hjälp. Lavendlas jurister i Halmstad finns till hands och hjälper dig hela vägen i ett juridiskt ärende. Oavsett vilket område inom juridiken du behöver rådgivning i finns Lavendla där för dig.

I kontakten med Lavendla i Halmstad får du en egen kontaktperson som svarar på dina frågor och lämnar rådgivning samt stöd. Juridiska problem är inte sällan känsliga, varför våra jurister alltid bemöter dig med full uppmärksamhet och omtanke. Vi strävar alltid efter att ge snabb och förstklassig service. Hur du väljer att komma i kontakt med oss är helt upp till dig och vad du känner dig mest bekväm med. Antingen når du oss via ett kostnadsfritt samtal på telefon eller genom ett fysiskt möte. Du är varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi prioriterar alltid dig och dina behov.

Ska du upprätta bouppteckning? Lavendlas jurister i Halmstad hjälper dig

Lavendlas jurister i Halmstad har bred kunskap av att upprätta bouppteckningar. Om så önskas finns vi på Lavendla i Halmstad där för dig hela vägen i samband med de juridiska frågor som aktualiseras vid ett dödsfall. Allt från frågor om bouppteckning, bodelning, förvaltning av dödsbo och slutligen arvskifte. Genom att på ett tidigt stadie anlita en jurist kan flera konflikter undvikas, eftersom det ibland kan uppstå meningsskiljaktigheter kring ett arv eller testamente. En jurist säkerställer att allt går rätt till.

Befinner du dig i Halmstad och söker juridisk rådgivning kommer våra jurister att göra allt för att du ska känna dig bekväm och införstådd med juridiken kring ett dödsfall. Kontakta oss idag för att ordna ett upplägg och därmed ta frågan vidare. Vi erbjuder hjälp på dina villkor.

Kontakta oss

Ring oss på eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Vad kan Lavendlas jurister hjälpa mig med?

Lavendlas jurister har hand om såväl familjejuridik som affärsjuridik. Några av våra vanligast förekommande uppdrag är:
Bodelning
Enskild egendom
Arvskifte
Bouppteckning
Dödsboanmälan
Samboavtal vid dödsfall
Skiftesman
Gåvobrev

Hur får jag rådgivning av Lavendlas jurister?

Ni kan boka möte med Lavendlas jurister i våra lokaler, alternativt sköter ni mötet över distans via telefon eller digitalt. Om ni är flera som skall delta från olika orter kan videolänk underlätta.

Du väljer själv vilken av Lavendlas jurister du vill få hjälp av, se dina lokala jurister här.

Vad kostar en jurist i Halmstad

Kostnaden för en jurist varierar beroende på vilken typ av uppdrag det är och omfattningen av det. En del juridiska avtal och dokument kan ni upprätta själva via våra digitala avtal.

Se Lavendlas prislista här för juridiska tjänster.

Hur fungerar Lavendlas digitala avtal?

Med Lavendlas digitala avtal skriver du snabbt och enkelt juridiskt korrekta avtal.

Skulle du i slutändan ändå känna att du behöver hjälp av en jurist dras kostnaden för det digitala avtalet av från kostnaden för juristen.

Läs mer här om våra digitala avtal.

Har Lavendla hand om begravningar i Halmstad?

Ja, Lavendla tar hand om hela processen, från begravningen till minnesstunden och det juridiska aspekterna av ett dödsfall.

Läs mer här om Lavendla begravningsbyrå i Halmstad

Varför ska jag vända mig till Lavendla?

Vi är oerhört stolta över hur nöjda våra kunder är med att ha valt oss, läs här vad de säger om oss.

En stor fördel med att välja Lavendla Juridik – förutom våra kunniga och engagerade jurister – är att vi möter dig där du behöver det, i ett möte, via telefon eller online. Vi möter dig också utifrån din specifika situation.

Vi hjälper dig med allt inom familjejuridik

Livet förändras i rask takt och då kan det vara skönt att ha en personlig jurist som
hjälper dig, i både lättare och mer komplexa juridiska frågor. Hos oss på Lavendla
Juridik finns inga dumma frågor, vi hjälper dig med allt inom familjejuridik.

Familjerätt

Förutsättningar i en relation kan förändras snabbt. Det kan vara att man vill flytta ihop och bli sambo och behöver ett samboavtal. Man kanske behöver ett äktenskapsförord om man ska gifta sig. Eller vid en skilsmässa, behöver upprätta ett bodelningsavtal som reglerar vem som får vad.

Dödsfall och arv

Vid ett dödsfall är det mycket att tänka på, och kan vara svårt att tänka klart. Då kan det vara extra skönt att låta en professionell jurist hjälpa till att upprätta korrekta bouppteckning- och arvskifteshandlingar. Inte minst också för att undvika eventuella tvister längre fram i tiden. I samband med dödsfall går vi också igenom eventuella testamenten som finns, och ser över behovet för framtida familjejuridiska avtal.

Planera för framtiden

När man blir äldre är det vanligt att demens och liknande sjukdomar skapar svårigheter att få vardagen att rulla på. Något som kan tyckas vara enkelt blir helt plötsligt väldigt svårt att göra. Då kan det vara skönt att ha en framtidsfullmakt på plats, som reglerar vem som har rätt att företräda den som insjuknar.