Vi gör det svåra lättare

Din Jurist i Härnösand

Kontakta oss

  • Storgatan 14, Härnösand (tidsbokning - ej drop in)

Vi hjälper dig med juridik i Härnösand

Din personliga jurist i Härnösand bistår dig 

När en juridisk fråga eller problem uppstår i livet, som man själv är osäker på, är det alltid bra att kontakta en jurist. Juristen kan på ett enkelt och begripligt sätt förklara vilka regler och krav som föreligger i en specifik situation. Det är inte helt lätt att som lekman förstå vad lagstiftningen säger i en viss fråga och det kan dessutom vara svårt att undvika de fallgropar som finns. Genom att boka ett möte med en av våra jurister i Härnösand får du personlig, trygg och snabb hjälp. Din personliga jurist berättar för dig vilken lösning som bör användas för ditt problem samt svarar på de funderingar du har. Du når oss på Lavendla i Härnösand genom att ringa, maila eller genom ett fysiskt möte. Lavendla hjälper dig oavsett vilken fråga det handlar om, exempelvis skilsmässa, samboavtal, testamente m.m.

Frågor kring bouppteckning? Våra jurister i Härnösand svarar dig

När ett dödsfall inträffar måste vissa juridiska frågor ordnas. Det innefattar bland annat att upprätta bouppteckning och genomföra arvskifte, vilket våra jurister i Härnösand kan hjälpa till med. Det finns också en del praktiska saker att lösa, såsom begravning, avsluta abonnemang m.m. Våra jurister i Härnösand finns till hands och bistår dig i samband med att en anhörig avlider. Vid svåra situationer kan det underlätta att ha en jurist som sköter om det man själv kanske inte har ork till. Dessutom ser juristen till att allt går smidigt, snabbt och enkelt. Bouppteckningen blir med hjälp av en jurist korrekt. Likaså gäller för de andra steg som inträffar vid ett dödsfall, såsom förvaltning av dödsbo och arvskifte.

Du är varmt välkommen att höra av dig till Lavendla i Härnösand för trygg och personlig hjälp. Vi finns för att säkerställa att vardagen blir lite enklare, även när det är tufft.

 

Kontakta oss

Ring oss på eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Vad kan Lavendlas jurister hjälpa mig med?

Lavendlas jurister har hand om såväl familjejuridik som affärsjuridik. Några av våra vanligast förekommande uppdrag är:
Bodelning
Enskild egendom
Arvskifte
Bouppteckning
Dödsboanmälan
Samboavtal vid dödsfall
Skiftesman
Gåvobrev

Hur får jag rådgivning av Lavendlas jurister?

Ni kan boka möte med Lavendlas jurister i våra lokaler, alternativt sköter ni mötet över distans via telefon eller digitalt. Om ni är flera som skall delta från olika orter kan videolänk underlätta.

Du väljer själv vilken av Lavendlas jurister du vill få hjälp av, se dina lokala jurister här.

Vad kostar en jurist i Härnösand

Kostnaden för en jurist varierar beroende på vilken typ av uppdrag det är och omfattningen av det. En del juridiska avtal och dokument kan ni upprätta själva via våra digitala avtal.

Se Lavendlas prislista här för juridiska tjänster.

Hur fungerar Lavendlas digitala avtal?

Med Lavendlas digitala avtal skriver du snabbt och enkelt juridiskt korrekta avtal.

Skulle du i slutändan ändå känna att du behöver hjälp av en jurist dras kostnaden för det digitala avtalet av från kostnaden för juristen.

Läs mer här om våra digitala avtal.

Har Lavendla hand om begravningar i Härnösand?

Ja, Lavendla tar hand om hela processen, från begravningen till minnesstunden och det juridiska aspekterna av ett dödsfall.

Läs mer här om Lavendla begravningsbyrå i Härnösand

Varför ska jag vända mig till Lavendla?

Vi är oerhört stolta över hur nöjda våra kunder är med att ha valt oss, läs här vad de säger om oss.

En stor fördel med att välja Lavendla Juridik – förutom våra kunniga och engagerade jurister – är att vi möter dig där du behöver det, i ett möte, via telefon eller online. Vi möter dig också utifrån din specifika situation.

Vi hjälper dig med allt inom familjejuridik

Livet förändras i rask takt och då kan det vara skönt att ha en personlig jurist som
hjälper dig, i både lättare och mer komplexa juridiska frågor. Hos oss på Lavendla
Juridik finns inga dumma frågor, vi hjälper dig med allt inom familjejuridik.

Familjerätt

Förutsättningar i en relation kan förändras snabbt. Det kan vara att man vill flytta ihop och bli sambo och behöver ett samboavtal. Man kanske behöver ett äktenskapsförord om man ska gifta sig. Eller vid en skilsmässa, behöver upprätta ett bodelningsavtal som reglerar vem som får vad.

Dödsfall och arv

Vid ett dödsfall är det mycket att tänka på, och kan vara svårt att tänka klart. Då kan det vara extra skönt att låta en professionell jurist hjälpa till att upprätta korrekta bouppteckning- och arvskifteshandlingar. Inte minst också för att undvika eventuella tvister längre fram i tiden. I samband med dödsfall går vi också igenom eventuella testamenten som finns, och ser över behovet för framtida familjejuridiska avtal.

Planera för framtiden

När man blir äldre är det vanligt att demens och liknande sjukdomar skapar svårigheter att få vardagen att rulla på. Något som kan tyckas vara enkelt blir helt plötsligt väldigt svårt att göra. Då kan det vara skönt att ha en framtidsfullmakt på plats, som reglerar vem som har rätt att företräda den som insjuknar.