lavendlabegravningsbyrajuristhelsingborg

Vi gör det svåra lättare

Din Jurist i Helsingborg

Kontakta oss

  • Henckels torg 4, Helsingborg (tidsbokning - ej drop in)

Vi hjälper dig med juridik i Helsingborg

Din familjejurist i Helsingborg – När du har juridiska frågor

Familjejuridik är något som man kan tvingas bemöta åtminstone någon gång i sitt liv, men oftast finns det flera tillfällen när det kan komma väl till pass att anlita en familjejurist. Det är t.ex. viktigt att upprätta olika avtal inför ett giftermål eller ett dödsfall. Men livet kan även medföra att du helt plötsligt måste reda ut en bouppteckning eller bodelning i samband med skilsmässa eller separation. Allt detta kan vara lite krångligt och det är därför Lavendlas jurister i Helsingborg finns här för att hjälpa till. Vi bistår dig gärna enskilt men kan även ta oss an dig och din familj eller partner gemensamt. Hur vi ska företräda dig avgörs på det första mötet där vi även kommer att diskutera din situation och vad du vill ha hjälp med. Vårt motto är att frambringa trygghet och våra andra ledord är exempelvis snabb service och hög kundnöjdhet, vilket vi redan kan stoltsera med. En bra familjejurist besitter inte bara egenskapen att känna sitt arbetsområde väl – han eller hon har också en empatisk förmåga och är lyhörd för dina önskningar.

Familjejuristerna på Lavendla i Helsingborg guidar dig kring bouppteckning, arvskifte, testamente etc.

Om du står inför en händelse i livet som kräver en familjejurist ska du inte tveka en sekund att kontakta oss på Lavendla. Våra jurister i Helsingborg kommer att boka ett möte med dig/er eller ta ett inledande samtal per telefon där vi kortfattat talar om ditt ärende och upplyser dig om nästkommande steg. Oavsett om det handlar om att hantera tvister eller upprätta avtal, gör vi allt i vår makt för att hitta lösningen som är gynnande för dig. Detta gör vi till rimliga prisnivåer och med en seviceanda som vi absolut inte ruckar på. Du får alltid en kontaktperson som följer dig hela vägen. Varmt välkommen in på Lavendla i Helsingborg där inget uppdrag är för litet eller för stort. Allt som rör familjerätt och dess olika områden kan vi på Lavendla bistå dig med. Kontakta en familjejurist vid testamenten, arvsfrågor och ytterligare.

 

Kontakta oss

Ring oss på eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Vad kan Lavendlas jurister hjälpa mig med?

Lavendlas jurister i Helsingborg har hand om såväl familjejuridik som affärsjuridik. Några av våra vanligast förekommande uppdrag är:

Bodelning
Arvskifte
Bouppteckning
Samboavtal
Gåvobrev
Vårdnadstvist
Testamente
Framtidsfullmakt
Äktenskapsförord

Vi kan hjälpa till med såväl digitala avtal som personliga möten med jurister i Helsingborg.

Hur får jag rådgivning av Lavendlas jurister?

Ni kan boka möte med Lavendlas jurister i våra lokaler, alternativt sköter ni mötet över distans via telefon eller digitalt. Om ni är flera som skall delta från olika orter kan videolänk underlätta.

Du väljer själv vilken av Lavendlas jurister du vill få hjälp av, se dina lokala jurister här.

Vad kostar en jurist i Helsingborg?

Kostnaden för en jurist i Helsingborg varierar beroende på vilken typ av uppdrag det är och omfattningen av det. En del juridiska avtal och dokument kan ni upprätta själva via våra digitala avtal.

Se Lavendlas prislista här för juridiska tjänster.

Hur fungerar Lavendlas digitala avtal?

Med Lavendlas digitala avtal skriver du snabbt och enkelt juridiskt korrekta avtal.

Skulle du i slutändan ändå känna att du behöver hjälp av en jurist dras kostnaden för det digitala avtalet av från kostnaden för juristen.

Läs mer här om våra digitala avtal.

Har Lavendla hand om begravningar i Helsingborg?

Ja, Lavendla Begravningsbyrå i Helsingborg tar hand om hela processen, från begravningen till minnesstunden och det juridiska aspekterna av ett dödsfall.

Läs mer här om Lavendla Begravningsbyrå.

Varför ska jag vända mig till Lavendla?

Vi är oerhört stolta över hur nöjda våra kunder är med att ha valt oss, läs här vad de säger om oss.

En stor fördel med att välja Lavendla Juridik – förutom våra kunniga och engagerade jurister – är att vi möter dig där du behöver det, i ett möte, via telefon eller online. Vi möter dig också utifrån din specifika situation.

Vi hjälper dig med allt inom familjejuridik

Livet förändras i rask takt och då kan det vara skönt att ha en personlig jurist som
hjälper dig, i både lättare och mer komplexa juridiska frågor. Hos oss på Lavendla
Juridik finns inga dumma frågor, vi hjälper dig med allt inom familjejuridik.

Familjerätt

Förutsättningar i en relation kan förändras snabbt. Det kan vara att man vill flytta ihop och bli sambo och behöver ett samboavtal. Man kanske behöver ett äktenskapsförord om man ska gifta sig. Eller vid en skilsmässa, behöver upprätta ett bodelningsavtal som reglerar vem som får vad.

Dödsfall och arv

Vid ett dödsfall är det mycket att tänka på, och kan vara svårt att tänka klart. Då kan det vara extra skönt att låta en professionell jurist hjälpa till att upprätta korrekta bouppteckning- och arvskifteshandlingar. Inte minst också för att undvika eventuella tvister längre fram i tiden. I samband med dödsfall går vi också igenom eventuella testamenten som finns, och ser över behovet för framtida familjejuridiska avtal.

Planera för framtiden

När man blir äldre är det vanligt att demens och liknande sjukdomar skapar svårigheter att få vardagen att rulla på. Något som kan tyckas vara enkelt blir helt plötsligt väldigt svårt att göra. Då kan det vara skönt att ha en framtidsfullmakt på plats, som reglerar vem som har rätt att företräda den som insjuknar.