Vi gör det svåra lättare

Din Jurist i Hudiksvall

Kontakta oss

Vi hjälper dig med juridik i Hudiksvall

Lavendla bemöter dina behov med en familjejurist i Hudiksvall

Har ditt liv börjat kantas av krav från närstående angående egendom? Har du förlorat kontrollen över vad du äger och inte? Väntar du ett arv? Alla människors livsöden ter sig olika, men det finns också mycket gemensamt när det kommer till rättsliga frågor som knyts an till områden inom familjejuridiken. På Lavendla i Hudiksvall har vi satt samman ett team av familjejurister som med sin specialistkompetens gör det enklare för dig i vardagen. Vi tar oss an delar av familjerätten som inbegriper handlingar (testamenten, gåvobrev, skuldebrev, äktenskapsförord m.m.) samtidigt som vi går i samma fotspår som tidigare angående vårt andra affärsområde; begravningar och dödsfall samt juridiken som sammanbinds med detta. Vi vet hur livets olika stadier kan påverkas rent juridiskt, och vi är måna om att dela med oss av den erfarenheten till våra kunder. På Lavendla har vi ett flertal familjejurister som är mer än villiga att stå till tjänst. Juristerna i Hudiksvall arbetar med klienter i och runt staden som behöver hjälp ur ett familjejuridiskt perspektiv. Samtliga klienter får en egen och personlig kontaktperson som både finns i närheten som stöd och som informativ handledare.

Din jurist från Hudiksvall fokuserar på ditt familjeärende

Bland Lavendlas jurister i Hudiksvall kan du förvänta dig en snabb återkoppling oavsett vad ärendet gäller och ett hundraprocentigt deltagande från vår sida, är en garanti för en hög kundnöjdhet och en upplevelse som föder motivation hos båda parter – jurist som klient. Hos Lavendla levererar vi på alla tänkbara sätt. Välkommen in för ett möte eller hör av dig gratis på telefon till vår rådgivning. Lavendla kombinerar familjerättens snåriga områden och lägger in våra principer och värderingar som ger kunden fördelar. Vi agerar såväl ombud som rådgivare.

Kontakta oss

Ring oss på eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Vad kan Lavendlas jurister hjälpa mig med?

Lavendlas jurister har hand om såväl familjejuridik som affärsjuridik. Några av våra vanligast förekommande uppdrag är:
Bodelning
Enskild egendom
Arvskifte
Bouppteckning
Dödsboanmälan
Samboavtal vid dödsfall
Skiftesman
Gåvobrev

Hur får jag rådgivning av Lavendlas jurister?

Ni kan boka möte med Lavendlas jurister i våra lokaler, alternativt sköter ni mötet över distans via telefon eller digitalt. Om ni är flera som skall delta från olika orter kan videolänk underlätta.

Du väljer själv vilken av Lavendlas jurister du vill få hjälp av, se dina lokala jurister här.

Vad kostar en jurist i Hudiksvall

Kostnaden för en jurist varierar beroende på vilken typ av uppdrag det är och omfattningen av det. En del juridiska avtal och dokument kan ni upprätta själva via våra digitala avtal.

Se Lavendlas prislista här för juridiska tjänster.

Hur fungerar Lavendlas digitala avtal?

Med Lavendlas digitala avtal skriver du snabbt och enkelt juridiskt korrekta avtal.

Skulle du i slutändan ändå känna att du behöver hjälp av en jurist dras kostnaden för det digitala avtalet av från kostnaden för juristen.

Läs mer här om våra digitala avtal.

Har Lavendla hand om begravningar i Hudiksvall?

Ja, Lavendla tar hand om hela processen, från begravningen till minnesstunden och det juridiska aspekterna av ett dödsfall.

Läs mer här om Lavendla begravningsbyrå i Hudiksvall

Varför ska jag vända mig till Lavendla?

Vi är oerhört stolta över hur nöjda våra kunder är med att ha valt oss, läs här vad de säger om oss.

En stor fördel med att välja Lavendla Juridik – förutom våra kunniga och engagerade jurister – är att vi möter dig där du behöver det, i ett möte, via telefon eller online. Vi möter dig också utifrån din specifika situation.

Vi hjälper dig med allt inom familjejuridik

Livet förändras i rask takt och då kan det vara skönt att ha en personlig jurist som
hjälper dig, i både lättare och mer komplexa juridiska frågor. Hos oss på Lavendla
Juridik finns inga dumma frågor, vi hjälper dig med allt inom familjejuridik.

Familjerätt

Förutsättningar i en relation kan förändras snabbt. Det kan vara att man vill flytta ihop och bli sambo och behöver ett samboavtal. Man kanske behöver ett äktenskapsförord om man ska gifta sig. Eller vid en skilsmässa, behöver upprätta ett bodelningsavtal som reglerar vem som får vad.

Dödsfall och arv

Vid ett dödsfall är det mycket att tänka på, och kan vara svårt att tänka klart. Då kan det vara extra skönt att låta en professionell jurist hjälpa till att upprätta korrekta bouppteckning- och arvskifteshandlingar. Inte minst också för att undvika eventuella tvister längre fram i tiden. I samband med dödsfall går vi också igenom eventuella testamenten som finns, och ser över behovet för framtida familjejuridiska avtal.

Planera för framtiden

När man blir äldre är det vanligt att demens och liknande sjukdomar skapar svårigheter att få vardagen att rulla på. Något som kan tyckas vara enkelt blir helt plötsligt väldigt svårt att göra. Då kan det vara skönt att ha en framtidsfullmakt på plats, som reglerar vem som har rätt att företräda den som insjuknar.