lavendlabegravningsbyrajuristjonkoping

Vi gör det svåra lättare

Din Jurist i Jönköping

Kontakta oss

  • Östra Storgatan 9, Jönköping (tidsbokning - ej drop in)

Vi hjälper dig med juridik i Jönköping

När hjälp behövs för familjejuridiska frågor står Lavendlas jurister i Jönköping till förfogande

Lavendla hjälper till med juridiska frågor inom specifikt familjerätt. När en nära anhörig avlider kan du behöva aktiv rådgivning kring testamentering, laglott och arv osv. Men familjerätt innefattar mer än så. Familjejuristerna i Jönköping arbetar även med skilsmässofrågor, bodelning och samboavtal m.m. Vid varje situation i livet kan det krävas ett avtal eller tips på vägen för att inte hamna i tvister, och även när sådana inträffar är en familjejurist den ultimata hjälpen. Det kan nämligen vara så att vissa handlingar måste bifogas i vissa situationer eller vara upprättade enligt en viss struktur. På Lavendla erbjuder vi förstklassig assistans i form av rättslig rådgivning och företrädande i rättssalen, varje steg på vägen. Vår snabba service och det faktum att varje kund får sin egen personliga kontaktperson har lett till att vi får goda omdömen och en hög kundnöjdhet.

Boka möte med någon av våra jurister i Jönköping

Behöver du rådgivning per telefon? Då kan du kontakta vår kundtjänst som gör allt för att besvara dina frågor så ingående som möjligt. I den mån du behöver gå vidare, kan ett möte inbokas snarast möjligt där vi ger dig en ännu bättre inblick i ditt mål och ärende. Vidare ger vi dig en prisuppfattning och berättar för dig hur du eller vi bör gå vidare. Vi försöker alltid se till ditt allra bästa för att du ska gå vinnande ur situationen på ett eller annat vis. Familjen är det heligaste vi har, men även där kan svårigheter och oenigheter uppstå. Låt detta inte påverka dig för mycket genom att bortse från viktiga regler och lagar. Ta hjälp av en av våra familjejurister i Jönköping idag. Vi står alltid till förfogande. Lavendla besitter kunskap inom många familjerättsliga områden. Våra jurister tar väl hand om dig vid testamenteringsärenden, arvskiften, skilsmässor osv.

 

Kontakta oss

Ring oss på eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Vad kan Lavendlas jurister hjälpa mig med?

Lavendlas jurister har hand om såväl familjejuridik som affärsjuridik. Några av våra vanligast förekommande uppdrag är:
Bodelning
Enskild egendom
Arvskifte
Bouppteckning
Dödsboanmälan
Samboavtal vid dödsfall
Skiftesman
Gåvobrev

Hur får jag rådgivning av Lavendlas jurister?

Ni kan boka möte med Lavendlas jurister i våra lokaler, alternativt sköter ni mötet över distans via telefon eller digitalt. Om ni är flera som skall delta från olika orter kan videolänk underlätta.

Du väljer själv vilken av Lavendlas jurister du vill få hjälp av, se dina lokala jurister här.

Vad kostar en jurist i Jönköping

Kostnaden för en jurist varierar beroende på vilken typ av uppdrag det är och omfattningen av det. En del juridiska avtal och dokument kan ni upprätta själva via våra digitala avtal.

Se Lavendlas prislista här för juridiska tjänster.

Hur fungerar Lavendlas digitala avtal?

Med Lavendlas digitala avtal skriver du snabbt och enkelt juridiskt korrekta avtal.

Skulle du i slutändan ändå känna att du behöver hjälp av en jurist dras kostnaden för det digitala avtalet av från kostnaden för juristen.

Läs mer här om våra digitala avtal.

Har Lavendla hand om begravningar i Jönköping?

Ja, Lavendla tar hand om hela processen, från begravningen till minnesstunden och det juridiska aspekterna av ett dödsfall.

Läs mer här om Lavendla begravningsbyrå i Jönköping

Varför ska jag vända mig till Lavendla?

Vi är oerhört stolta över hur nöjda våra kunder är med att ha valt oss, läs här vad de säger om oss.

En stor fördel med att välja Lavendla Juridik – förutom våra kunniga och engagerade jurister – är att vi möter dig där du behöver det, i ett möte, via telefon eller online. Vi möter dig också utifrån din specifika situation.

Vi hjälper dig med allt inom familjejuridik

Livet förändras i rask takt och då kan det vara skönt att ha en personlig jurist som
hjälper dig, i både lättare och mer komplexa juridiska frågor. Hos oss på Lavendla
Juridik finns inga dumma frågor, vi hjälper dig med allt inom familjejuridik.

Familjerätt

Förutsättningar i en relation kan förändras snabbt. Det kan vara att man vill flytta ihop och bli sambo och behöver ett samboavtal. Man kanske behöver ett äktenskapsförord om man ska gifta sig. Eller vid en skilsmässa, behöver upprätta ett bodelningsavtal som reglerar vem som får vad.

Dödsfall och arv

Vid ett dödsfall är det mycket att tänka på, och kan vara svårt att tänka klart. Då kan det vara extra skönt att låta en professionell jurist hjälpa till att upprätta korrekta bouppteckning- och arvskifteshandlingar. Inte minst också för att undvika eventuella tvister längre fram i tiden. I samband med dödsfall går vi också igenom eventuella testamenten som finns, och ser över behovet för framtida familjejuridiska avtal.

Planera för framtiden

När man blir äldre är det vanligt att demens och liknande sjukdomar skapar svårigheter att få vardagen att rulla på. Något som kan tyckas vara enkelt blir helt plötsligt väldigt svårt att göra. Då kan det vara skönt att ha en framtidsfullmakt på plats, som reglerar vem som har rätt att företräda den som insjuknar.