Din Jurist i Kalmar

  1. Snabb hjälp med såväl familjejuridik som företagsjuridik
  2. Få en personlig jurist som hjälper dig hela vägen
  3. Bli uppringd och få offert - Första samtalet är alltid gratis
0770-339070 Larmgatan 2, Kalmar(OBS! Tidsbokning, ej drop-in)

Vi hjälper dig med juridik i Kalmar med omnejd

Lavendla Jurister Kalmar

Välkommen in för ett samtal hos någon av våra familjejurister i Kalmar

På Lavendla har vi lagt fokus på familjerätt och dödsfallsjuridik. Vi erbjuder hjälp till klienter som behöver rådgivning och hjälp med familjerättsliga konflikter eller upprättande av olika avtal. Våra områden inbegriper allt som pekar på familjejuridik och innefattar således giftermål, skilsmässor, bodelning, bouppteckning, testamenten, arvskifte och övriga avtal såsom ett äktenskapsförord eller ett samboavtal. Familjerätt är viktigt och något som man aldrig bör underskatta, eftersom livets vägar kan grenas ut på alla möjliga sätt och försätta dig i knipa eller orsaka huvudbry på ett eller annat sätt. På Lavendla har vi samlat ett flertal kvalificerade familjejurister i Kalmar som kan guida dig i din aktuella familjesituation och leda dig in på rätt spår igen om du känner att du famlar i mörkret.

Din familjejurist i Kalmar ger rådgivning om bouppteckning och arvskifte

Våra familjejurister i Kalmar är verksamma inom de flesta frågor som rör familjerätten och vi är vana att ta oss an olika typer av situationer. Ifall du behöver hjälp med exempelvis bouppteckning och arvskifte erbjuder våra jurister i Kalmar kvalificerad rådgivning kring detta. Det är särskilt viktigt att bouppteckningen blir korrekt, vilket våra jurister i Kalmar ser till.

Hos Lavendla i Kalmar vill vi att personkemin mellan kund och jurist ska vara lika klar och tydlig som dialogen. Det beror på att det första mötet en familjejurist är avgörande för fortsättningen. Vi börjar vår gemensamma kontakt genom att du bokar in en tid för ett samtal. Om du föredrar kan vi också inleda ett telefonsamtal där vi kortfattat summerar din situation och berättar hur vi fortskrider. Därefter kommer du till oss i Kalmar för ett mer ingående samtal där vi lägger upp kostnader och pratar om hur vi ska företräda dig. Vi ser alltid till att du får en personlig rådgivare så att du slipper att repetera dig för varje gång samt att du känner en trygghet när du anlitat oss. Detta ger snabbare service och garanterar högre kundnöjdhet. Om du har frågor är du alltid välkommen att höra av dig.

Personlig rådgivning av våra jurister

  • Hos Lavendla Juridik får du alltid en personlig jurist som hjälper dig med alla frågor som dyker upp.
  • Första samtalet med oss kostar inget. Vi försöker skapa en uppfattning om ditt ärende och hur/om vi kan hjälpa dig vidare.
  • Få snabbt svar på de vanligaste frågorna nedan.

Vi hjälper dig med allt inom familjejuridik

Livet förändras i rask takt och då kan det vara skönt att ha en personlig jurist som
hjälper dig, i både lättare och mer komplexa juridiska frågor. Hos oss på Lavendla
Juridik finns inga dumma frågor, vi hjälper dig med allt inom familjejuridik.

Familjerätt

Förutsättningar i en relation kan förändras snabbt. Det kan vara att man vill flytta ihop och bli sambo och behöver ett samboavtal. Man kanske behöver ett äktenskapsförord om man ska gifta sig. Eller vid en skilsmässa, behöver upprätta ett bodelningsavtal som reglerar vem som får vad.

Dödsfall och arv

Vid ett dödsfall är det mycket att tänka på, och kan vara svårt att tänka klart. Då kan det vara extra skönt att låta en professionell jurist hjälpa till att upprätta korrekta bouppteckning- och arvskifteshandlingar. Inte minst också för att undvika eventuella tvister längre fram i tiden. I samband med dödsfall går vi också igenom eventuella testamenten som finns, och ser över behovet för framtida familjejuridiska avtal.

Planera för framtiden

När man blir äldre är det vanligt att demens och liknande sjukdomar skapar svårigheter att få vardagen att rulla på. Något som kan tyckas vara enkelt blir helt plötsligt väldigt svårt att göra. Då kan det vara skönt att ha en framtidsfullmakt på plats, som reglerar vem som har rätt att företräda den som insjuknar.