Vi gör det svåra lättare

Din Jurist i Karlstad

Kontakta oss

  • Östra Torggatan 10, Karlstad (tidsbokning - ej drop in)

Vi hjälper dig med juridik i Karlstad

Lavendlas jurister i Karlstad leder dig rätt i familjejuridiska frågor

Lavendla Begravningsbyrå har en sektion som behandlar juridiska frågor inom familjerätten. Detta är vanligt förekommande då ett dödsfall ofta innebär en rad åtgärder som behöver vidtas, såsom att se över testamenten, arv och bouppteckning. Dock kan du behöva kontakta en familjejurist även om det inte rör sig om en avliden anhörig. Livet kan nämligen medföra händelser på både gott och ont och när de inträffar gäller det att vara väl förberedd. Står du inför en stundande skilsmässa? Är det giftermål på gång eller gäller ditt ärende en stegrande arvstvist? Då kan du komma att behöva rådgivning angående t.ex bodelning, äktenskapsförord eller testamente och allt som gäller arvsrätt. Många gånger kan även flera kedjesituationer uppkomma där det ena medför det andra, vilket gör att det kan uppstå konflikter i familjen. Det är bland annat här Lavendlas jurister i Karlstad kommer in i bilden för att underlätta för dig eller er, beroende på hur många vi representerar.

Din familjejurist i Karlstad hjälper dig med bouppteckning och arvskifte

Lavendla arbetar med både begravningar och juridik inom familjefrågor. Behöver du hjälp med testamente? Bouppteckning? Arvskifte? Lavendlas familjejurister i Karlstad hjälper dig. Hos oss bokar du ett möte eller kontaktar oss via vår rådgivningstjänst. Vi är kända för vår snabba service, vår betydande kundnöjdhet och vårt sätt att alltid behandla varje mål som om det vore vårt viktigaste någonsin. Tillsammans med en kontaktperson som blir din personliga guide, upprättar vi en plan och lyssnar till dig för att sätta oss in i vad du behöver och funderar över. Med den informationen som utgångspunkt går vi vidare och finns vid din sida genom hela tvisten eller handlingsupprättandet. Prissättningen sker utifrån ditt ärende men vi garanterar alltid att vi anstränger oss för att hålla nere dina kostnader så att du slipper tänka för mycket på den biten också. Vi ser fram emot att höra från dig för att bistå dig och för att du ska kunna få rätsida på situationen igen.

Kontakta oss

Ring oss på eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Vad kan Lavendlas jurister hjälpa mig med?

Lavendlas jurister i Karlstad har hand om såväl familjejuridik som affärsjuridik. Några av våra vanligast förekommande uppdrag är:

Bodelning
Arvskifte
Bouppteckning
Samboavtal
Gåvobrev
Vårdnadstvist
Testamente
Framtidsfullmakt
Äktenskapsförord

Vi kan hjälpa till med såväl digitala avtal som personliga möten med jurister i Karlstad.

Hur får jag rådgivning av Lavendlas jurister?

Ni kan boka möte med Lavendlas jurister i våra lokaler, alternativt sköter ni mötet över distans via telefon eller digitalt. Om ni är flera som skall delta från olika orter kan videolänk underlätta.

Du väljer själv vilken av Lavendlas jurister du vill få hjälp av, se dina lokala jurister här.

Vad kostar en jurist i Karlstad?

Kostnaden för en jurist i Karlstad varierar beroende på vilken typ av uppdrag det är och omfattningen av det. En del juridiska avtal och dokument kan ni upprätta själva via våra digitala avtal.

Se Lavendlas prislista här för juridiska tjänster.

Hur fungerar Lavendlas digitala avtal?

Med Lavendlas digitala avtal skriver du snabbt och enkelt juridiskt korrekta avtal.

Skulle du i slutändan ändå känna att du behöver hjälp av en jurist dras kostnaden för det digitala avtalet av från kostnaden för juristen.

Läs mer här om våra digitala avtal.

Har Lavendla hand om begravningar i Karlstad?

Ja, Lavendla Begravningsbyrå i Karlstad tar hand om hela processen, från begravningen till minnesstunden och det juridiska aspekterna av ett dödsfall.

Läs mer här om Lavendla Begravningsbyrå.

Varför ska jag vända mig till Lavendla?

Vi är oerhört stolta över hur nöjda våra kunder är med att ha valt oss, läs här vad de säger om oss.

En stor fördel med att välja Lavendla Juridik – förutom våra kunniga och engagerade jurister – är att vi möter dig där du behöver det, i ett möte, via telefon eller online. Vi möter dig också utifrån din specifika situation.

Vi hjälper dig med allt inom familjejuridik

Livet förändras i rask takt och då kan det vara skönt att ha en personlig jurist som
hjälper dig, i både lättare och mer komplexa juridiska frågor. Hos oss på Lavendla
Juridik finns inga dumma frågor, vi hjälper dig med allt inom familjejuridik.

Familjerätt

Förutsättningar i en relation kan förändras snabbt. Det kan vara att man vill flytta ihop och bli sambo och behöver ett samboavtal. Man kanske behöver ett äktenskapsförord om man ska gifta sig. Eller vid en skilsmässa, behöver upprätta ett bodelningsavtal som reglerar vem som får vad.

Dödsfall och arv

Vid ett dödsfall är det mycket att tänka på, och kan vara svårt att tänka klart. Då kan det vara extra skönt att låta en professionell jurist hjälpa till att upprätta korrekta bouppteckning- och arvskifteshandlingar. Inte minst också för att undvika eventuella tvister längre fram i tiden. I samband med dödsfall går vi också igenom eventuella testamenten som finns, och ser över behovet för framtida familjejuridiska avtal.

Planera för framtiden

När man blir äldre är det vanligt att demens och liknande sjukdomar skapar svårigheter att få vardagen att rulla på. Något som kan tyckas vara enkelt blir helt plötsligt väldigt svårt att göra. Då kan det vara skönt att ha en framtidsfullmakt på plats, som reglerar vem som har rätt att företräda den som insjuknar.