Vi gör det svåra lättare

Din Jurist i Kungälv

Kontakta oss

  • Trädgårdsgatan 9, Kungälv (tidsbokning - ej drop in)

Vi hjälper dig med juridik i Kungälv

Behöver du en jurist specialiserad inom familjejuridik? Välkommen till Lavendlas jurister i Kungälv

Vi har mångårig erfarenhet inom just familjejuridik och hjälper dig gärna med allt vad det innebär. Lavendla var under många år en begravningsbyrå, men med det ökade antalet kunder som även sökte juridisk vägledning bestämde vi oss för att även starta Lavendla Juridik – din juristbyrå i alla familjerättsliga frågor. Vårt syfte är att hjälpa dig med allt från gåvobrev och samboavtal till testamente och arvsskifte. Vi har bred kunskap och kan således hjälpa dig med olika handlingar och situationer som kräver juridisk expertis. Livet för med sig många oförutsedda situationer som inte alltid är så enkla att hantera själv, särskilt när en närstående gått bort, ett äktenskap inte fungerat eller när det uppstår tvister kring arv. Oavsett när du behöver familjejuridisk vägledning kan du räkna med att Lavendlas jurister finns tillhands.

Allt inom familjejuridik: bouppteckning, arvskifte, testamente eller gåvobrev

På Lavendla har vi mångårig erfarenhet av den svenska marknaden och förstår innebörden av rättvisa priser. Eftersom vem som helst kan drabbas av svårigheter ska alla kunna få hjälp, och därför erbjuder vi våra tjänster till rimliga, konkurrenskraftiga priser. När du behöver rådgivning, en juridiskt bindande handling, hjälp vid en tvist eller något helt annat är du välkommen att kontakta oss för en konsultation. Vi bokar gärna in ett möte antingen på vårt kontor eller via telefon för att förstå din situation och dina behov, varefter din personliga kontaktperson påbörjar arbetet med att hjälpa dig. På Lavendla tar vi ditt ärende på största allvar, och har redan uppnått en hög kundnöjdhet via Trustpilot. Du kan därför känna dig helt trygg med att vi hjälper dig på ett snabbt, enkelt och korrekt sätt för att i bästa möjliga mån underlätta för dig under tuffare perioder. Som sagt, Lavendlas jurister i Kungälv hjälper dig gärna med familjerättsliga ärenden som gåvobrev, bouppteckning, testamente, arvskifte och bodelning. Välkommen till oss!

Kontakta oss

Ring oss på eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Vad kan Lavendlas jurister hjälpa mig med?

Lavendlas jurister har hand om såväl familjejuridik som affärsjuridik. Några av våra vanligast förekommande uppdrag är:
Bodelning
Enskild egendom
Arvskifte
Bouppteckning
Dödsboanmälan
Samboavtal vid dödsfall
Skiftesman
Gåvobrev

Hur får jag rådgivning av Lavendlas jurister?

Ni kan boka möte med Lavendlas jurister i våra lokaler, alternativt sköter ni mötet över distans via telefon eller digitalt. Om ni är flera som skall delta från olika orter kan videolänk underlätta.

Du väljer själv vilken av Lavendlas jurister du vill få hjälp av, se dina lokala jurister här.

Vad kostar en jurist i Kungälv

Kostnaden för en jurist varierar beroende på vilken typ av uppdrag det är och omfattningen av det. En del juridiska avtal och dokument kan ni upprätta själva via våra digitala avtal.

Se Lavendlas prislista här för juridiska tjänster.

Hur fungerar Lavendlas digitala avtal?

Med Lavendlas digitala avtal skriver du snabbt och enkelt juridiskt korrekta avtal.

Skulle du i slutändan ändå känna att du behöver hjälp av en jurist dras kostnaden för det digitala avtalet av från kostnaden för juristen.

Läs mer här om våra digitala avtal.

Har Lavendla hand om begravningar i Kungälv?

Ja, Lavendla tar hand om hela processen, från begravningen till minnesstunden och det juridiska aspekterna av ett dödsfall.

Läs mer här om Lavendla begravningsbyrå i Kungälv

Varför ska jag vända mig till Lavendla?

Vi är oerhört stolta över hur nöjda våra kunder är med att ha valt oss, läs här vad de säger om oss.

En stor fördel med att välja Lavendla Juridik – förutom våra kunniga och engagerade jurister – är att vi möter dig där du behöver det, i ett möte, via telefon eller online. Vi möter dig också utifrån din specifika situation.

Vi hjälper dig med allt inom familjejuridik

Livet förändras i rask takt och då kan det vara skönt att ha en personlig jurist som
hjälper dig, i både lättare och mer komplexa juridiska frågor. Hos oss på Lavendla
Juridik finns inga dumma frågor, vi hjälper dig med allt inom familjejuridik.

Familjerätt

Förutsättningar i en relation kan förändras snabbt. Det kan vara att man vill flytta ihop och bli sambo och behöver ett samboavtal. Man kanske behöver ett äktenskapsförord om man ska gifta sig. Eller vid en skilsmässa, behöver upprätta ett bodelningsavtal som reglerar vem som får vad.

Dödsfall och arv

Vid ett dödsfall är det mycket att tänka på, och kan vara svårt att tänka klart. Då kan det vara extra skönt att låta en professionell jurist hjälpa till att upprätta korrekta bouppteckning- och arvskifteshandlingar. Inte minst också för att undvika eventuella tvister längre fram i tiden. I samband med dödsfall går vi också igenom eventuella testamenten som finns, och ser över behovet för framtida familjejuridiska avtal.

Planera för framtiden

När man blir äldre är det vanligt att demens och liknande sjukdomar skapar svårigheter att få vardagen att rulla på. Något som kan tyckas vara enkelt blir helt plötsligt väldigt svårt att göra. Då kan det vara skönt att ha en framtidsfullmakt på plats, som reglerar vem som har rätt att företräda den som insjuknar.