Vi gör det svåra lättare

Din Jurist i Ljungby

Kontakta oss

Vi hjälper dig med juridik i Ljungby

Vid behov av en familjejurist i Ljungby – ta hjälp av Lavendla

Behöver du specialisthjälp inom familjejuridikens område? Ibland kan det vara bra med noggrann förberedelse så att man inte råkar ut för problem längre fram. Lavendlas familjejurister tar alltid emot både gamla och nya kunder som erfordrar hjälp med upprättande av privaträttsliga handlingar där bland annat testamente, samboavtal och äktenskapsförord ingår. Med många års erfarenhet av begravningar och juridik som omfattar dödsfall och bortgång av nära anhörig, har Lavendla med jurister i bland annat Ljungby, numera också koncentrerat sig på övriga områden inom familjerätten. Exempel på dessa är samboenden, äktenskap, skilsmässa, arv och så vidare.

De flesta av oss inser vikten av att teckna försäkringar till vår vardag, men tyvärr förbiser vi ofta betydelsen av andra handlingar och säkerhetsåtgärder som familjerättsliga avtal, eftersom vi tror att vi kan lösa interna familjeangelägenheter på ett förnuftigt plan när vi väl står inför en viss situation. Så enkelt är det dock inte, och i värsta fall kan du hamna i rejäl knipa om du inte tar dig tid att se över dina egendomar, dina rättigheter och även dina skyldigheter.

Med en jurist i Ljungby blir livsfrågorna enklare att lösa

Ring gärna och boka ett möte med oss på Lavendla i Ljungby, där vi bestämmer hur vi kan fortsätta framåt med ditt ärende. Under mötet bekantar du dig med en personlig kontaktperson som kommer att bistå dig fortsättningsvis tills ditt fall är avklarat. Du kommer givetvis alltid att ha tillgång till snabbast möjliga service och möjlighet att ställa frågor längs  vägen. Vi på Lavendla är glada och stolta över den kundnöjdhet som har utvecklats genom åren och vi gör vårt yttersta för att den ska bibehållas. Ta tag i din familjesituation och låt våra jurister i Ljungby hjälpa till med vår kompetens och vår lyhördhet. Vi ser fram emot att samtala med dig.

Sätt ditt och din familjs behov i fokus genom att lämna över ansvaret på en av Lavendlas jurister i Ljungby. Vi ger rådgivning och hjälper dig med avtal.

Kontakta oss

Ring oss på eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Vad kan Lavendlas jurister hjälpa mig med?

Lavendlas jurister har hand om såväl familjejuridik som affärsjuridik. Några av våra vanligast förekommande uppdrag är:
Bodelning
Enskild egendom
Arvskifte
Bouppteckning
Dödsboanmälan
Samboavtal vid dödsfall
Skiftesman
Gåvobrev

Hur får jag rådgivning av Lavendlas jurister?

Ni kan boka möte med Lavendlas jurister i våra lokaler, alternativt sköter ni mötet över distans via telefon eller digitalt. Om ni är flera som skall delta från olika orter kan videolänk underlätta.

Du väljer själv vilken av Lavendlas jurister du vill få hjälp av, se dina lokala jurister här.

Vad kostar en jurist i Ljungby

Kostnaden för en jurist varierar beroende på vilken typ av uppdrag det är och omfattningen av det. En del juridiska avtal och dokument kan ni upprätta själva via våra digitala avtal.

Se Lavendlas prislista här för juridiska tjänster.

Hur fungerar Lavendlas digitala avtal?

Med Lavendlas digitala avtal skriver du snabbt och enkelt juridiskt korrekta avtal.

Skulle du i slutändan ändå känna att du behöver hjälp av en jurist dras kostnaden för det digitala avtalet av från kostnaden för juristen.

Läs mer här om våra digitala avtal.

Har Lavendla hand om begravningar i Ljungby?

Ja, Lavendla tar hand om hela processen, från begravningen till minnesstunden och det juridiska aspekterna av ett dödsfall.

Läs mer här om Lavendla begravningsbyrå i Ljungby

Varför ska jag vända mig till Lavendla?

Vi är oerhört stolta över hur nöjda våra kunder är med att ha valt oss, läs här vad de säger om oss.

En stor fördel med att välja Lavendla Juridik – förutom våra kunniga och engagerade jurister – är att vi möter dig där du behöver det, i ett möte, via telefon eller online. Vi möter dig också utifrån din specifika situation.

Vi hjälper dig med allt inom familjejuridik

Livet förändras i rask takt och då kan det vara skönt att ha en personlig jurist som
hjälper dig, i både lättare och mer komplexa juridiska frågor. Hos oss på Lavendla
Juridik finns inga dumma frågor, vi hjälper dig med allt inom familjejuridik.

Familjerätt

Förutsättningar i en relation kan förändras snabbt. Det kan vara att man vill flytta ihop och bli sambo och behöver ett samboavtal. Man kanske behöver ett äktenskapsförord om man ska gifta sig. Eller vid en skilsmässa, behöver upprätta ett bodelningsavtal som reglerar vem som får vad.

Dödsfall och arv

Vid ett dödsfall är det mycket att tänka på, och kan vara svårt att tänka klart. Då kan det vara extra skönt att låta en professionell jurist hjälpa till att upprätta korrekta bouppteckning- och arvskifteshandlingar. Inte minst också för att undvika eventuella tvister längre fram i tiden. I samband med dödsfall går vi också igenom eventuella testamenten som finns, och ser över behovet för framtida familjejuridiska avtal.

Planera för framtiden

När man blir äldre är det vanligt att demens och liknande sjukdomar skapar svårigheter att få vardagen att rulla på. Något som kan tyckas vara enkelt blir helt plötsligt väldigt svårt att göra. Då kan det vara skönt att ha en framtidsfullmakt på plats, som reglerar vem som har rätt att företräda den som insjuknar.