Din Jurist i Ljungby

  1. Snabb hjälp med såväl familjejuridik som företagsjuridik
  2. Få en personlig jurist som hjälper dig hela vägen
  3. Bli uppringd och få offert - Första samtalet är alltid gratis
0770-339070 (OBS! Tidsbokning, ej drop-in)

Vi hjälper dig med juridik i Ljungby med omnejd

Lavendla Jurister Ljungby

Vid behov av en familjejurist i Ljungby – ta hjälp av Lavendla

Behöver du specialisthjälp inom familjejuridikens område? Ibland kan det vara bra med noggrann förberedelse så att man inte råkar ut för problem längre fram. Lavendlas familjejurister tar alltid emot både gamla och nya kunder som erfordrar hjälp med upprättande av privaträttsliga handlingar där bland annat testamente, samboavtal och äktenskapsförord ingår. Med många års erfarenhet av begravningar och juridik som omfattar dödsfall och bortgång av nära anhörig, har Lavendla med jurister i bland annat Ljungby, numera också koncentrerat sig på övriga områden inom familjerätten. Exempel på dessa är samboenden, äktenskap, skilsmässa, arv och så vidare.

De flesta av oss inser vikten av att teckna försäkringar till vår vardag, men tyvärr förbiser vi ofta betydelsen av andra handlingar och säkerhetsåtgärder som familjerättsliga avtal, eftersom vi tror att vi kan lösa interna familjeangelägenheter på ett förnuftigt plan när vi väl står inför en viss situation. Så enkelt är det dock inte, och i värsta fall kan du hamna i rejäl knipa om du inte tar dig tid att se över dina egendomar, dina rättigheter och även dina skyldigheter.

Med en jurist i Ljungby blir livsfrågorna enklare att lösa

Ring gärna och boka ett möte med oss på Lavendla i Ljungby, där vi bestämmer hur vi kan fortsätta framåt med ditt ärende. Under mötet bekantar du dig med en personlig kontaktperson som kommer att bistå dig fortsättningsvis tills ditt fall är avklarat. Du kommer givetvis alltid att ha tillgång till snabbast möjliga service och möjlighet att ställa frågor längs  vägen. Vi på Lavendla är glada och stolta över den kundnöjdhet som har utvecklats genom åren och vi gör vårt yttersta för att den ska bibehållas. Ta tag i din familjesituation och låt våra jurister i Ljungby hjälpa till med vår kompetens och vår lyhördhet. Vi ser fram emot att samtala med dig.

Sätt ditt och din familjs behov i fokus genom att lämna över ansvaret på en av Lavendlas jurister i Ljungby. Vi ger rådgivning och hjälper dig med avtal.

Personlig rådgivning av våra jurister

  • Hos Lavendla Juridik får du alltid en personlig jurist som hjälper dig med alla frågor som dyker upp.
  • Första samtalet med oss kostar inget. Vi försöker skapa en uppfattning om ditt ärende och hur/om vi kan hjälpa dig vidare.
  • Få snabbt svar på de vanligaste frågorna nedan.

Vi hjälper dig med allt inom familjejuridik

Livet förändras i rask takt och då kan det vara skönt att ha en personlig jurist som
hjälper dig, i både lättare och mer komplexa juridiska frågor. Hos oss på Lavendla
Juridik finns inga dumma frågor, vi hjälper dig med allt inom familjejuridik.

Familjerätt

Förutsättningar i en relation kan förändras snabbt. Det kan vara att man vill flytta ihop och bli sambo och behöver ett samboavtal. Man kanske behöver ett äktenskapsförord om man ska gifta sig. Eller vid en skilsmässa, behöver upprätta ett bodelningsavtal som reglerar vem som får vad.

Dödsfall och arv

Vid ett dödsfall är det mycket att tänka på, och kan vara svårt att tänka klart. Då kan det vara extra skönt att låta en professionell jurist hjälpa till att upprätta korrekta bouppteckning- och arvskifteshandlingar. Inte minst också för att undvika eventuella tvister längre fram i tiden. I samband med dödsfall går vi också igenom eventuella testamenten som finns, och ser över behovet för framtida familjejuridiska avtal.

Planera för framtiden

När man blir äldre är det vanligt att demens och liknande sjukdomar skapar svårigheter att få vardagen att rulla på. Något som kan tyckas vara enkelt blir helt plötsligt väldigt svårt att göra. Då kan det vara skönt att ha en framtidsfullmakt på plats, som reglerar vem som har rätt att företräda den som insjuknar.