lavendlabegravningsbyrajuristlund

Vi gör det svåra lättare

Din Jurist i Lund

Kontakta oss

  • Bytaregatan 4D, Lund (tidsbokning - ej drop in)

Vi hjälper dig med juridik i Lund

Söker du hjälp av familjejurist i Lund? – Lavendla Juridik finns för dig

Hur hanterar man olika familjesituationer när det gäller dödsfall, arv eller skilsmässor? Dessa är bara ett fåtal exempel på funderingar som man kan stå inför allteftersom livet går sin gilla gång. Frågorna som poppar upp blir ofta obesvarade tills man hittar en kvalificerad familjejurist som är insatt på området. Hos Lavendla samarbetar vi med erfarna familjejurister i Lund som både är serviceinriktade och väl informerade om allt som berör familjerätten. Varje jurist har koll på hur processerna kan se ut och hur olika ämnen ska hanteras. Vi erbjuder hjälp inom följande områden:

  • Arvsrätt
  • Testamenten
  • Boutredning
  • Samboavtal
  • Gåvobrev

Familjejuristerna på Lavendla i Lund finns här för att hjälpa dig när du står handfallen eller är konfunderad över hur du ska gå tillväga i en viss situation. Vi tillhandahåller snabb och kvalitativ service och kan på så vis bibehålla vår höga kundnöjdhet.

Lavendla – Din jurist i Lund

Din jurist i Lund blir även din kontaktperson som du kommer att upprätthålla en regelbunden kontakt med genom hela ärendet. Det första steget är att du kontaktar oss via telefon eller e-post för att förklara vad du har på hjärtat och beskriva ditt fall för oss. Efter det bokar vi in ett möte där vi tillsammans försöker hitta en snabb lösning som fungerar för dig och eventuella inblandade parter som vi representerar. Du kan välja att anlita oss själv eller att vi företräder flera personer. Familjerätten är full av regler och ibland kan det vara krångligt att hitta dem på egen hand. Därför finns vi på Lavendla här för dig.

 

Kontakta oss

Ring oss på eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Vad kan Lavendlas jurister hjälpa mig med?

Lavendlas jurister har hand om såväl familjejuridik som affärsjuridik. Några av våra vanligast förekommande uppdrag är:
Bodelning
Enskild egendom
Arvskifte
Bouppteckning
Dödsboanmälan
Samboavtal vid dödsfall
Skiftesman
Gåvobrev

Hur får jag rådgivning av Lavendlas jurister?

Ni kan boka möte med Lavendlas jurister i våra lokaler, alternativt sköter ni mötet över distans via telefon eller digitalt. Om ni är flera som skall delta från olika orter kan videolänk underlätta.

Du väljer själv vilken av Lavendlas jurister du vill få hjälp av, se dina lokala jurister här.

Vad kostar en jurist i Lund

Kostnaden för en jurist varierar beroende på vilken typ av uppdrag det är och omfattningen av det. En del juridiska avtal och dokument kan ni upprätta själva via våra digitala avtal.

Se Lavendlas prislista här för juridiska tjänster.

Hur fungerar Lavendlas digitala avtal?

Med Lavendlas digitala avtal skriver du snabbt och enkelt juridiskt korrekta avtal.

Skulle du i slutändan ändå känna att du behöver hjälp av en jurist dras kostnaden för det digitala avtalet av från kostnaden för juristen.

Läs mer här om våra digitala avtal.

Har Lavendla hand om begravningar i Lund?

Ja, Lavendla tar hand om hela processen, från begravningen till minnesstunden och det juridiska aspekterna av ett dödsfall.

Läs mer här om Lavendla begravningsbyrå i Lund

Varför ska jag vända mig till Lavendla?

Vi är oerhört stolta över hur nöjda våra kunder är med att ha valt oss, läs här vad de säger om oss.

En stor fördel med att välja Lavendla Juridik – förutom våra kunniga och engagerade jurister – är att vi möter dig där du behöver det, i ett möte, via telefon eller online. Vi möter dig också utifrån din specifika situation.

Vi hjälper dig med allt inom familjejuridik

Livet förändras i rask takt och då kan det vara skönt att ha en personlig jurist som
hjälper dig, i både lättare och mer komplexa juridiska frågor. Hos oss på Lavendla
Juridik finns inga dumma frågor, vi hjälper dig med allt inom familjejuridik.

Familjerätt

Förutsättningar i en relation kan förändras snabbt. Det kan vara att man vill flytta ihop och bli sambo och behöver ett samboavtal. Man kanske behöver ett äktenskapsförord om man ska gifta sig. Eller vid en skilsmässa, behöver upprätta ett bodelningsavtal som reglerar vem som får vad.

Dödsfall och arv

Vid ett dödsfall är det mycket att tänka på, och kan vara svårt att tänka klart. Då kan det vara extra skönt att låta en professionell jurist hjälpa till att upprätta korrekta bouppteckning- och arvskifteshandlingar. Inte minst också för att undvika eventuella tvister längre fram i tiden. I samband med dödsfall går vi också igenom eventuella testamenten som finns, och ser över behovet för framtida familjejuridiska avtal.

Planera för framtiden

När man blir äldre är det vanligt att demens och liknande sjukdomar skapar svårigheter att få vardagen att rulla på. Något som kan tyckas vara enkelt blir helt plötsligt väldigt svårt att göra. Då kan det vara skönt att ha en framtidsfullmakt på plats, som reglerar vem som har rätt att företräda den som insjuknar.