Vi gör det svåra lättare

Din Jurist i Nyköping

Kontakta oss

  • Östra Storgatan 23D, Nyköping (tidsbokning - ej drop in)

Vi hjälper dig med juridik i Nyköping

För rådgivning av en jurist i Nyköping – kontakta Lavendla

Lavendla Juridik besitter breda kunskaper inom familjejuridik och alla dess områden. Vi finns i hela landet, där våra medarbetare och familjejurister ägnar sin tid åt att lösa olika familjesituationer, upprätta handlingar och guida klienter i form av detaljerad och informativ rådgivning. Lavendlas jurister i Nyköping kan hjälpa dig när du vill ha klarhet i äganderätt inom familjen, vad som förväntas vid ett dödsfall och hur du kan gardera dig inför olika livslägen. De familjerättsrelaterade områden vi arbetar inom är bland annat arvsrätten, testamenten och hur en sådan handling bör struktureras, gåvobrev, allt som rör äktenskap och samboende som exempelvis äktenskapsförord och samboavtal – men också frågor som handlar om bodelning och bouppteckningar, vem som ärver dig och naturligtvis vad som gäller när en familjemedlem går bort. Vi tar oss an enskilda klienter såväl som flera personer där vi representerar samtliga, till exempel dig och din partner eller en annan anhörig.

Lavendla ger snabb service och är lojala mot sina kunder

När du kontaktar Lavendlas jurister i Nyköping, kan du dels tala med våra kompetenta rådgivare per telefon eller direkt boka en tid för ett möte. Du kommer i det skedet träffa en personlig kontaktperson som du kommer att samarbeta med och som du kan bolla dina tankar med när helst du behöver. Vi värderar trygghet och snabb service för våra kunder, snarare än att enbart koncentrera oss på siffror och arvode. Ditt ärende är viktigt för oss och den dialog vi upprättar, likaså. Därför ser vi alltid till att du ska få ett så gynnsamt pris som möjligt och vi kommer naturligtvis väga in komplikationen av ditt ärende och överväga hur lång tid det kan ta. Dock är vårt mål att du ska frångås höga kostnader samtidigt som din livssituation ska kunna komma till en skyndsam lösning. Lavendlas jurister har en hög kundnöjdhet och är betrodda av våra klienter. Bor du i Nyköping med omnejd och funderar över ett testamente, ett arv eller kanske en framtidsfullmakt? Lavendla är din familjejurist oavsett anledning.

Kontakta oss

Ring oss på eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Vad kan Lavendlas jurister hjälpa mig med?

Lavendlas jurister har hand om såväl familjejuridik som affärsjuridik. Några av våra vanligast förekommande uppdrag är:
Bodelning
Enskild egendom
Arvskifte
Bouppteckning
Dödsboanmälan
Samboavtal vid dödsfall
Skiftesman
Gåvobrev

Hur får jag rådgivning av Lavendlas jurister?

Ni kan boka möte med Lavendlas jurister i våra lokaler, alternativt sköter ni mötet över distans via telefon eller digitalt. Om ni är flera som skall delta från olika orter kan videolänk underlätta.

Du väljer själv vilken av Lavendlas jurister du vill få hjälp av, se dina lokala jurister här.

Vad kostar en jurist i Nyköping

Kostnaden för en jurist varierar beroende på vilken typ av uppdrag det är och omfattningen av det. En del juridiska avtal och dokument kan ni upprätta själva via våra digitala avtal.

Se Lavendlas prislista här för juridiska tjänster.

Hur fungerar Lavendlas digitala avtal?

Med Lavendlas digitala avtal skriver du snabbt och enkelt juridiskt korrekta avtal.

Skulle du i slutändan ändå känna att du behöver hjälp av en jurist dras kostnaden för det digitala avtalet av från kostnaden för juristen.

Läs mer här om våra digitala avtal.

Har Lavendla hand om begravningar i Nyköping?

Ja, Lavendla tar hand om hela processen, från begravningen till minnesstunden och det juridiska aspekterna av ett dödsfall.

Läs mer här om Lavendla begravningsbyrå i Nyköping

Varför ska jag vända mig till Lavendla?

Vi är oerhört stolta över hur nöjda våra kunder är med att ha valt oss, läs här vad de säger om oss.

En stor fördel med att välja Lavendla Juridik – förutom våra kunniga och engagerade jurister – är att vi möter dig där du behöver det, i ett möte, via telefon eller online. Vi möter dig också utifrån din specifika situation.

Vi hjälper dig med allt inom familjejuridik

Livet förändras i rask takt och då kan det vara skönt att ha en personlig jurist som
hjälper dig, i både lättare och mer komplexa juridiska frågor. Hos oss på Lavendla
Juridik finns inga dumma frågor, vi hjälper dig med allt inom familjejuridik.

Familjerätt

Förutsättningar i en relation kan förändras snabbt. Det kan vara att man vill flytta ihop och bli sambo och behöver ett samboavtal. Man kanske behöver ett äktenskapsförord om man ska gifta sig. Eller vid en skilsmässa, behöver upprätta ett bodelningsavtal som reglerar vem som får vad.

Dödsfall och arv

Vid ett dödsfall är det mycket att tänka på, och kan vara svårt att tänka klart. Då kan det vara extra skönt att låta en professionell jurist hjälpa till att upprätta korrekta bouppteckning- och arvskifteshandlingar. Inte minst också för att undvika eventuella tvister längre fram i tiden. I samband med dödsfall går vi också igenom eventuella testamenten som finns, och ser över behovet för framtida familjejuridiska avtal.

Planera för framtiden

När man blir äldre är det vanligt att demens och liknande sjukdomar skapar svårigheter att få vardagen att rulla på. Något som kan tyckas vara enkelt blir helt plötsligt väldigt svårt att göra. Då kan det vara skönt att ha en framtidsfullmakt på plats, som reglerar vem som har rätt att företräda den som insjuknar.