Vi gör det svåra lättare

Din Jurist i Skövde

Kontakta oss

Vi hjälper dig med juridik i Skövde

Vänd dig till en av våra familjejurister i Skövde

Ett giftermål, en begravning eller en skilsmässa är mer regel än undantag i de flesta människors liv. Förr eller senare står man inför ett vägskäl i livet eller drabbas av något man inte hade kunnat förutse. En familjejurist är dock alltid noga förberedd och står mer än gärna till tjänst för att hjälpa dig. Lavendla arbetar runt om i Sverige och Skövde är en av de många orterna som våra familjerättskunniga jurister är baserade på. Familjejuristerna i Skövde bistår klienter från hela staden och närområdet när en familjesituation plötsligt har uppstått eller när någon har frågor eller sitter i knipa. Våra specialistområden är arvsrätt med alla regler och övrig innebörd, dödsfall och begravning som innefattar bouppteckning, dödsbo, testamente eller saker som knyter an till ett äktenskap eller samboende, såsom ett samboavtal, ett äktenskapsförord eller en skilsmässa. Familjerätten är inte alltid en dans på rosor och många gånger kan det vara svårt att sitta i samma båt. Lavendlas familjejurister i Skövde är till för dig, både för att medla mellan olika parter och för att vara ditt ombud i rätten om det steget måste tas!

Bouppteckning, arvskifte, testamente eller samboavtal – Vi hjälper dig

Vi börjar vår nyfunna kontakt med att träffas och se ut en personlig kontaktperson som lyssnar på ditt ärende och ger förslag på vad som kan göras. I vissa fall går en familjesituation att lösas genom ett enande, medan det ibland måste gå längre än så. Vid varje mål får våra klienter en personlig kontaktperson med vilken man samtalar med under hela processen. Vi värderar den snabba serviceandan högt och bemödar oss dessutom att låta våra positiva kundupplevelser fortsätta i samma riktning som tidigare, då vi lyckats uppnå en högtstående kundnöjdhet. På Lavendla i Skövde är du alltid varmt välkommen in för rådgivning eller ett inbokat möte. Din jurist i Skövde på Lavendla kan allt inom familjerätt. Behandla livets ärenden med omsorg och anlita en meriterad familjejurist.

Kontakta oss

Ring oss på eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Vad kan Lavendlas jurister hjälpa mig med?

Lavendlas jurister har hand om såväl familjejuridik som affärsjuridik. Några av våra vanligast förekommande uppdrag är:
Bodelning
Enskild egendom
Arvskifte
Bouppteckning
Dödsboanmälan
Samboavtal vid dödsfall
Skiftesman
Gåvobrev

Hur får jag rådgivning av Lavendlas jurister?

Ni kan boka möte med Lavendlas jurister i våra lokaler, alternativt sköter ni mötet över distans via telefon eller digitalt. Om ni är flera som skall delta från olika orter kan videolänk underlätta.

Du väljer själv vilken av Lavendlas jurister du vill få hjälp av, se dina lokala jurister här.

Vad kostar en jurist i Skövde

Kostnaden för en jurist varierar beroende på vilken typ av uppdrag det är och omfattningen av det. En del juridiska avtal och dokument kan ni upprätta själva via våra digitala avtal.

Se Lavendlas prislista här för juridiska tjänster.

Hur fungerar Lavendlas digitala avtal?

Med Lavendlas digitala avtal skriver du snabbt och enkelt juridiskt korrekta avtal.

Skulle du i slutändan ändå känna att du behöver hjälp av en jurist dras kostnaden för det digitala avtalet av från kostnaden för juristen.

Läs mer här om våra digitala avtal.

Har Lavendla hand om begravningar i Skövde?

Ja, Lavendla tar hand om hela processen, från begravningen till minnesstunden och det juridiska aspekterna av ett dödsfall.

Läs mer här om Lavendla begravningsbyrå i Skövde

Varför ska jag vända mig till Lavendla?

Vi är oerhört stolta över hur nöjda våra kunder är med att ha valt oss, läs här vad de säger om oss.

En stor fördel med att välja Lavendla Juridik – förutom våra kunniga och engagerade jurister – är att vi möter dig där du behöver det, i ett möte, via telefon eller online. Vi möter dig också utifrån din specifika situation.

Vi hjälper dig med allt inom familjejuridik

Livet förändras i rask takt och då kan det vara skönt att ha en personlig jurist som
hjälper dig, i både lättare och mer komplexa juridiska frågor. Hos oss på Lavendla
Juridik finns inga dumma frågor, vi hjälper dig med allt inom familjejuridik.

Familjerätt

Förutsättningar i en relation kan förändras snabbt. Det kan vara att man vill flytta ihop och bli sambo och behöver ett samboavtal. Man kanske behöver ett äktenskapsförord om man ska gifta sig. Eller vid en skilsmässa, behöver upprätta ett bodelningsavtal som reglerar vem som får vad.

Dödsfall och arv

Vid ett dödsfall är det mycket att tänka på, och kan vara svårt att tänka klart. Då kan det vara extra skönt att låta en professionell jurist hjälpa till att upprätta korrekta bouppteckning- och arvskifteshandlingar. Inte minst också för att undvika eventuella tvister längre fram i tiden. I samband med dödsfall går vi också igenom eventuella testamenten som finns, och ser över behovet för framtida familjejuridiska avtal.

Planera för framtiden

När man blir äldre är det vanligt att demens och liknande sjukdomar skapar svårigheter att få vardagen att rulla på. Något som kan tyckas vara enkelt blir helt plötsligt väldigt svårt att göra. Då kan det vara skönt att ha en framtidsfullmakt på plats, som reglerar vem som har rätt att företräda den som insjuknar.