Vi gör det svåra lättare

Din Jurist i Sölvesborg

Kontakta oss

Vi hjälper dig med juridik i Sölvesborg

Vi finns på plats i Sölvesborg och hjälper dig med det du behöver

Om du bor i Sölvesborg och är i behov av en jurist har du kommit till rätt plats. Lavendlas jurister i Sölvesborg har stor erfarenhet av juridiska frågeställningar och kan därför bistå dig i en situation som kräver juridisk hjälp. Vid kontakt med oss på Lavendla får du en egen kontaktperson som finns med dig hela vägen. Lavendla arbetar alltid efter att tillhandahålla god service och våra jurister i Sölvesborg är därför lyhörda för det kunden berättar.

Du är därför varmt välkommen att kontakta oss i Sölvesborg för ett personligt samtal med en av våra jurister. Du kan ringa till oss kostnadsfritt eller boka in ett samtal fysiskt på vårt kontor för att berätta om just din unika situation.

Bouppteckning och arvskifte i Sölvesborg

Ibland uppstår händelser i livet som kräver juridisk hjälp. Oavsett om du behöver hjälp med bouppteckning, arvskifte, äktenskapsförord eller samboavtal finns våra jurister i Sölvesborg på plats. Våra professionella jurister har expertis inom flera rättsområden.

Lavendla riktar sig bland annat på familjerätt, det vill säga juridiska frågeställningar kring familjens ställning gentemot varandra. Familjerätt aktualiseras vanligtvis i samband med dödsfall, skilsmässa eller separation, men området rör också upprättande av diverse handlingar, såsom äktenskapsförord och testamente. I sådana situationer är det alltid en god idé att söka professionell hjälp, eftersom det i slutändan kan leda till att man sparar tid, pengar och undviker meningsskiljaktigheter samt krångel. Tveka därför inte med att kontakta oss på Lavendla i Sölvesborg. Vi hjälper dig på dina villkor.

Kontakta oss

Ring oss på eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Vad kan Lavendlas jurister hjälpa mig med?

Lavendlas jurister i Sölvesborg har hand om såväl familjejuridik som affärsjuridik. Några av våra vanligast förekommande uppdrag är:

Bodelning
Arvskifte
Bouppteckning
Samboavtal
Gåvobrev
Vårdnadstvist
Testamente
Framtidsfullmakt
Äktenskapsförord

Vi kan hjälpa till med såväl digitala avtal som personliga möten med jurister i Sölvesborg.

Hur får jag rådgivning av Lavendlas jurister?

Ni kan boka möte med Lavendlas jurister i våra lokaler, alternativt sköter ni mötet över distans via telefon eller digitalt. Om ni är flera som skall delta från olika orter kan videolänk underlätta.

Du väljer själv vilken av Lavendlas jurister du vill få hjälp av, se dina lokala jurister här.

Vad kostar en jurist i Sölvesborg?

Kostnaden för en jurist i Sölvesborg varierar beroende på vilken typ av uppdrag det är och omfattningen av det. En del juridiska avtal och dokument kan ni upprätta själva via våra digitala avtal.

Se Lavendlas prislista här för juridiska tjänster.

Hur fungerar Lavendlas digitala avtal?

Med Lavendlas digitala avtal skriver du snabbt och enkelt juridiskt korrekta avtal.

Skulle du i slutändan ändå känna att du behöver hjälp av en jurist dras kostnaden för det digitala avtalet av från kostnaden för juristen.

Läs mer här om våra digitala avtal.

Har Lavendla hand om begravningar i Sölvesborg?

Ja, Lavendla Begravningsbyrå i Sölvesborg tar hand om hela processen, från begravningen till minnesstunden och det juridiska aspekterna av ett dödsfall.

Läs mer här om Lavendla Begravningsbyrå.

Varför ska jag vända mig till Lavendla?

Vi är oerhört stolta över hur nöjda våra kunder är med att ha valt oss, läs här vad de säger om oss.

En stor fördel med att välja Lavendla Juridik – förutom våra kunniga och engagerade jurister – är att vi möter dig där du behöver det, i ett möte, via telefon eller online. Vi möter dig också utifrån din specifika situation.

Vi hjälper dig med allt inom familjejuridik

Livet förändras i rask takt och då kan det vara skönt att ha en personlig jurist som
hjälper dig, i både lättare och mer komplexa juridiska frågor. Hos oss på Lavendla
Juridik finns inga dumma frågor, vi hjälper dig med allt inom familjejuridik.

Familjerätt

Förutsättningar i en relation kan förändras snabbt. Det kan vara att man vill flytta ihop och bli sambo och behöver ett samboavtal. Man kanske behöver ett äktenskapsförord om man ska gifta sig. Eller vid en skilsmässa, behöver upprätta ett bodelningsavtal som reglerar vem som får vad.

Dödsfall och arv

Vid ett dödsfall är det mycket att tänka på, och kan vara svårt att tänka klart. Då kan det vara extra skönt att låta en professionell jurist hjälpa till att upprätta korrekta bouppteckning- och arvskifteshandlingar. Inte minst också för att undvika eventuella tvister längre fram i tiden. I samband med dödsfall går vi också igenom eventuella testamenten som finns, och ser över behovet för framtida familjejuridiska avtal.

Planera för framtiden

När man blir äldre är det vanligt att demens och liknande sjukdomar skapar svårigheter att få vardagen att rulla på. Något som kan tyckas vara enkelt blir helt plötsligt väldigt svårt att göra. Då kan det vara skönt att ha en framtidsfullmakt på plats, som reglerar vem som har rätt att företräda den som insjuknar.