lavendlabegravningsbyrajuristumea

Vi gör det svåra lättare

Din Jurist i Umeå

Kontakta oss

Vi hjälper dig med juridik i Umeå

Låt Lavendlas jurister i Umeå bistå dig

Lagstiftningen inom familjerätt kan vara knivig att ta till sig om man är ovetandes om vad som gäller. När du gifter dig, skiljer dig, drabbas av ett dödsfall i familjen eller ska upprätta ett testamente, gäller det att inte förbise viktiga detaljer som kan skapa problem i ett senare skede. Familjejuridiken innebär ofta olika handlingar som vittnar om vilka tillgångar som tillhör vem, vad han eller hon får disponera i egendom samt hur bodelningen och dylikt kan lösas vid en skilsmässa. Trots att familjerätt inte alltid medför tvister, kan det alltid vara bra att ha koll på vad som gäller i en viss situation, såsom ett giftermål. Kanske behöver du ett äktenskapsförord, eller vill skriva ett testamente till en viss person. Juristerna på Lavendla i Umeå är både kunniga och erfarna och hjälper dig gärna. Vi hanterar situationer inom testamentering, arvsrätt, bodelning, gåvobrev och samboavtal m.m.

Din familjejurist i Umeå erbjuder hjälp med bouppteckning

Om du söker en familjejurist står Lavendla till tjänst, oavsett ärende och tvist. Om du exempelvis behöver hjälp att upprätta bouppteckning eller att genomföra arvskifte finns Lavendlas jurister i Umeå tillgängliga. Vi kan såväl övergripande regler som de små detaljerna inom lagstiftningen och tillhandahåller hjälp, både i form av personlig rådgivning där du tilldelas din egen kontaktperson, och som företrädare i rätten om du blir tvungen att gå till domstol.

Kontakta oss idag genom att ringa och boka ett möte eller maila oss så stämmer vi av en tid tillsammans då vi går igenom ditt fall. Tack vare våra rimliga priser och vår snabba service, har vi lyckats hålla vår kundnöjdhet på hög nivå då vi alltid garanterar att göra vårt allra bästa för just ditt mål.

Få koll på vad som gäller inom familjejuridiken via Lavendlas jurister i Umeå med omnejd. Vi hjälper dig med frågor gällande bouppteckning, skilsmässor, arvskifte och dylikt.

Kontakta oss

Ring oss på eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Vad kan Lavendlas jurister hjälpa mig med?

Lavendlas jurister har hand om såväl familjejuridik som affärsjuridik. Några av våra vanligast förekommande uppdrag är:
Bodelning
Enskild egendom
Arvskifte
Bouppteckning
Dödsboanmälan
Samboavtal vid dödsfall
Skiftesman
Gåvobrev

Hur får jag rådgivning av Lavendlas jurister?

Ni kan boka möte med Lavendlas jurister i våra lokaler, alternativt sköter ni mötet över distans via telefon eller digitalt. Om ni är flera som skall delta från olika orter kan videolänk underlätta.

Du väljer själv vilken av Lavendlas jurister du vill få hjälp av, se dina lokala jurister här.

Vad kostar en jurist i Umeå

Kostnaden för en jurist varierar beroende på vilken typ av uppdrag det är och omfattningen av det. En del juridiska avtal och dokument kan ni upprätta själva via våra digitala avtal.

Se Lavendlas prislista här för juridiska tjänster.

Hur fungerar Lavendlas digitala avtal?

Med Lavendlas digitala avtal skriver du snabbt och enkelt juridiskt korrekta avtal.

Skulle du i slutändan ändå känna att du behöver hjälp av en jurist dras kostnaden för det digitala avtalet av från kostnaden för juristen.

Läs mer här om våra digitala avtal.

Har Lavendla hand om begravningar i Umeå?

Ja, Lavendla tar hand om hela processen, från begravningen till minnesstunden och det juridiska aspekterna av ett dödsfall.

Läs mer här om Lavendla begravningsbyrå i Umeå

Varför ska jag vända mig till Lavendla?

Vi är oerhört stolta över hur nöjda våra kunder är med att ha valt oss, läs här vad de säger om oss.

En stor fördel med att välja Lavendla Juridik – förutom våra kunniga och engagerade jurister – är att vi möter dig där du behöver det, i ett möte, via telefon eller online. Vi möter dig också utifrån din specifika situation.

Vi hjälper dig med allt inom familjejuridik

Livet förändras i rask takt och då kan det vara skönt att ha en personlig jurist som
hjälper dig, i både lättare och mer komplexa juridiska frågor. Hos oss på Lavendla
Juridik finns inga dumma frågor, vi hjälper dig med allt inom familjejuridik.

Familjerätt

Förutsättningar i en relation kan förändras snabbt. Det kan vara att man vill flytta ihop och bli sambo och behöver ett samboavtal. Man kanske behöver ett äktenskapsförord om man ska gifta sig. Eller vid en skilsmässa, behöver upprätta ett bodelningsavtal som reglerar vem som får vad.

Dödsfall och arv

Vid ett dödsfall är det mycket att tänka på, och kan vara svårt att tänka klart. Då kan det vara extra skönt att låta en professionell jurist hjälpa till att upprätta korrekta bouppteckning- och arvskifteshandlingar. Inte minst också för att undvika eventuella tvister längre fram i tiden. I samband med dödsfall går vi också igenom eventuella testamenten som finns, och ser över behovet för framtida familjejuridiska avtal.

Planera för framtiden

När man blir äldre är det vanligt att demens och liknande sjukdomar skapar svårigheter att få vardagen att rulla på. Något som kan tyckas vara enkelt blir helt plötsligt väldigt svårt att göra. Då kan det vara skönt att ha en framtidsfullmakt på plats, som reglerar vem som har rätt att företräda den som insjuknar.