Vi gör det svåra lättare

Din Jurist i Visby

Kontakta oss

  • Sotaregatan 1, Visby (tidsbokning - ej drop in)

Vi hjälper dig med juridik i Visby

Behöver du hjälp med något familjerättsligt problem? Lavendlas jurister hjälper dig

Du behöver inte åka hela vägen till fastlandet för att hitta en högkvalitativ fullservicebyrå inom familjejuridik, utan Lavendla finns här för dig. Till en början var Lavendla en begravningsbyrå, men allteftersom har vi utvecklat tjänster inom hela det familjejuridiska området. Numera är vi en fullservicebyrå inom all typ av familjejuridik. Vårt koncept bygger på att göra det svåra lite enklare. Att finnas tillgängliga är självklart för oss och därför har vi etablerat oss på många orter utanför storstadsområdena.

Vi hjälper till med bl.a. arvskifte, bouppteckning och testamentering

Familjerätt är ett brett rättsområde med många olika lagar såsom ärvdabalken, äktenskapsbalken, sambolagen, gåvolagen, barnkonventionen och föräldrabalken. Oavsett om din fråga rör ett upprättande av testamente där du behöver hjälp med bevittning eller om det rör ett fastighetsköp där du behöver ett samboavtal, så kan våra jurister bistå med juridisk rådgivning. Utöver juridisk rådgivning fungerar vi även som allmänt juridiskt stöd under hela ärendets gång.

Våra jurister är erfarna med god expertis inom sina verksamhetsområden. Vi arbetar hela tiden med att vidareutveckla vår service. Mötet med klienten är viktigt för att skapa en ännu högre kundnöjdhet än den vi redan har på sajter som Trustpilot där tidigare klienter har skrivit recensioner om oss. Om du är i behov av våra juristers hjälp är du välkommen att kontakta oss. Vi erbjuder alltid en helt kostnadsfri inledande konsultation där du får chansen att ställa frågor och vi går igenom hur vi kan hjälpa dig vidare med just ditt ärende. Konsultationen kan ske via telefon eller genom att du bokar in en tid på vårt kontor i Akebäck, en mil utanför Visby, för ett direkt möte. Varmt välkommen till Lavendla!

Vi erbjuder juridisk rådgivning inom familjerätt. Boka en gratis inledande konsultation per telefon.

Kontakta oss

Ring oss på eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Vad kan Lavendlas jurister hjälpa mig med?

Lavendlas jurister har hand om såväl familjejuridik som affärsjuridik. Några av våra vanligast förekommande uppdrag är:
Bodelning
Enskild egendom
Arvskifte
Bouppteckning
Dödsboanmälan
Samboavtal vid dödsfall
Skiftesman
Gåvobrev

Hur får jag rådgivning av Lavendlas jurister?

Ni kan boka möte med Lavendlas jurister i våra lokaler, alternativt sköter ni mötet över distans via telefon eller digitalt. Om ni är flera som skall delta från olika orter kan videolänk underlätta.

Du väljer själv vilken av Lavendlas jurister du vill få hjälp av, se dina lokala jurister här.

Vad kostar en jurist i Visby

Kostnaden för en jurist varierar beroende på vilken typ av uppdrag det är och omfattningen av det. En del juridiska avtal och dokument kan ni upprätta själva via våra digitala avtal.

Se Lavendlas prislista här för juridiska tjänster.

Hur fungerar Lavendlas digitala avtal?

Med Lavendlas digitala avtal skriver du snabbt och enkelt juridiskt korrekta avtal.

Skulle du i slutändan ändå känna att du behöver hjälp av en jurist dras kostnaden för det digitala avtalet av från kostnaden för juristen.

Läs mer här om våra digitala avtal.

Har Lavendla hand om begravningar i Visby?

Ja, Lavendla tar hand om hela processen, från begravningen till minnesstunden och det juridiska aspekterna av ett dödsfall.

Läs mer här om Lavendla begravningsbyrå i Visby

Varför ska jag vända mig till Lavendla?

Vi är oerhört stolta över hur nöjda våra kunder är med att ha valt oss, läs här vad de säger om oss.

En stor fördel med att välja Lavendla Juridik – förutom våra kunniga och engagerade jurister – är att vi möter dig där du behöver det, i ett möte, via telefon eller online. Vi möter dig också utifrån din specifika situation.

Vi hjälper dig med allt inom familjejuridik

Livet förändras i rask takt och då kan det vara skönt att ha en personlig jurist som
hjälper dig, i både lättare och mer komplexa juridiska frågor. Hos oss på Lavendla
Juridik finns inga dumma frågor, vi hjälper dig med allt inom familjejuridik.

Familjerätt

Förutsättningar i en relation kan förändras snabbt. Det kan vara att man vill flytta ihop och bli sambo och behöver ett samboavtal. Man kanske behöver ett äktenskapsförord om man ska gifta sig. Eller vid en skilsmässa, behöver upprätta ett bodelningsavtal som reglerar vem som får vad.

Dödsfall och arv

Vid ett dödsfall är det mycket att tänka på, och kan vara svårt att tänka klart. Då kan det vara extra skönt att låta en professionell jurist hjälpa till att upprätta korrekta bouppteckning- och arvskifteshandlingar. Inte minst också för att undvika eventuella tvister längre fram i tiden. I samband med dödsfall går vi också igenom eventuella testamenten som finns, och ser över behovet för framtida familjejuridiska avtal.

Planera för framtiden

När man blir äldre är det vanligt att demens och liknande sjukdomar skapar svårigheter att få vardagen att rulla på. Något som kan tyckas vara enkelt blir helt plötsligt väldigt svårt att göra. Då kan det vara skönt att ha en framtidsfullmakt på plats, som reglerar vem som har rätt att företräda den som insjuknar.