Vi gör det svåra lättare

Din Jurist i Ystad

Kontakta oss

  • Ruuthsbovägen 8 (tidsbokning - ej drop in)

Vi hjälper dig med juridik i Ystad

Den personliga familjejuristen i Ystad

Står du inför en skilsmässa eller behöver ta hand om det juridiska kring ett dödsfall i familjen? Då har du hittat helt rätt! Lavendlas jurister i Ystad har många års erfarenhet inom alla familjerättsliga områden. Vårt team av engagerade jurister är specialister på familjerätt och hjälper dig på ett så smidigt sätt som möjligt. Du kan känna dig helt trygg i att vi gör allt för att se till dina behov och att hitta den bästa lösningen för just dig och din specifika situation. Vissa familjerelaterade frågor är mycket känsliga och kan innebära starka känslor hos de inblandade. Då kan det bli nödvändigt att ta in en expert på familjerätt som hjälper till att medla mellan olika parter. Lavendla hjälper dig genom snåriga lagar och regler och upprättar juridiskt bindande avtal rörande bland annat bodelning, skuldebrev, testamente, samboavtal och äktenskapsförord. Kontakta oss redan idag! Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning via telefon. Du får bolla dina frågor med någon av våra erfarna jurister som förklarar hur vi kan vara behjälpliga och ta ditt ärende vidare.

Din specialist på familjejuridik såsom bouppteckning, arvskifte, testamente etc.

När du bokar in ett inledande möte med oss på Lavendla i Ystad får du en personlig kontaktperson som finns med dig från start fram tills att ditt ärende är avslutat. Många av våra kunder uppskattar att ha en och samma person som kan hjälpa till med de funderingar som uppstår längs vägen. Våra jurister i Ystad ger dig alltid snabb service. När vi får förtroendet att företräda dig är det viktigt för oss att du ska känna att du får ett professionellt bemötande och att ditt ärende handhas utan onödiga dröjsmål. Våra klienter rekommenderar oss och vi är mycket stolta över att ha så nöjda kunder! Besök gärna Trustpilot och läs mer om vad våra tidigare klienter säger om oss.

Kontakta oss

Ring oss på eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Vad kan Lavendlas jurister hjälpa mig med?

Lavendlas jurister har hand om såväl familjejuridik som affärsjuridik. Några av våra vanligast förekommande uppdrag är:
Bodelning
Enskild egendom
Arvskifte
Bouppteckning
Dödsboanmälan
Samboavtal vid dödsfall
Skiftesman
Gåvobrev

Hur får jag rådgivning av Lavendlas jurister?

Ni kan boka möte med Lavendlas jurister i våra lokaler, alternativt sköter ni mötet över distans via telefon eller digitalt. Om ni är flera som skall delta från olika orter kan videolänk underlätta.

Du väljer själv vilken av Lavendlas jurister du vill få hjälp av, se dina lokala jurister här.

Vad kostar en jurist i Ystad

Kostnaden för en jurist varierar beroende på vilken typ av uppdrag det är och omfattningen av det. En del juridiska avtal och dokument kan ni upprätta själva via våra digitala avtal.

Se Lavendlas prislista här för juridiska tjänster.

Hur fungerar Lavendlas digitala avtal?

Med Lavendlas digitala avtal skriver du snabbt och enkelt juridiskt korrekta avtal.

Skulle du i slutändan ändå känna att du behöver hjälp av en jurist dras kostnaden för det digitala avtalet av från kostnaden för juristen.

Läs mer här om våra digitala avtal.

Har Lavendla hand om begravningar i Ystad?

Ja, Lavendla tar hand om hela processen, från begravningen till minnesstunden och det juridiska aspekterna av ett dödsfall.

Läs mer här om Lavendla begravningsbyrå i Ystad

Varför ska jag vända mig till Lavendla?

Vi är oerhört stolta över hur nöjda våra kunder är med att ha valt oss, läs här vad de säger om oss.

En stor fördel med att välja Lavendla Juridik – förutom våra kunniga och engagerade jurister – är att vi möter dig där du behöver det, i ett möte, via telefon eller online. Vi möter dig också utifrån din specifika situation.

Vi hjälper dig med allt inom familjejuridik

Livet förändras i rask takt och då kan det vara skönt att ha en personlig jurist som
hjälper dig, i både lättare och mer komplexa juridiska frågor. Hos oss på Lavendla
Juridik finns inga dumma frågor, vi hjälper dig med allt inom familjejuridik.

Familjerätt

Förutsättningar i en relation kan förändras snabbt. Det kan vara att man vill flytta ihop och bli sambo och behöver ett samboavtal. Man kanske behöver ett äktenskapsförord om man ska gifta sig. Eller vid en skilsmässa, behöver upprätta ett bodelningsavtal som reglerar vem som får vad.

Dödsfall och arv

Vid ett dödsfall är det mycket att tänka på, och kan vara svårt att tänka klart. Då kan det vara extra skönt att låta en professionell jurist hjälpa till att upprätta korrekta bouppteckning- och arvskifteshandlingar. Inte minst också för att undvika eventuella tvister längre fram i tiden. I samband med dödsfall går vi också igenom eventuella testamenten som finns, och ser över behovet för framtida familjejuridiska avtal.

Planera för framtiden

När man blir äldre är det vanligt att demens och liknande sjukdomar skapar svårigheter att få vardagen att rulla på. Något som kan tyckas vara enkelt blir helt plötsligt väldigt svårt att göra. Då kan det vara skönt att ha en framtidsfullmakt på plats, som reglerar vem som har rätt att företräda den som insjuknar.