Hem / Västervik

Vi gör det svåra lättare

Familjerådgivning i Västervik

Våra familjerådgivare i Västervik

Träffa oss personligen eller i videomöte. Välj rådgivare nedan eller fyll i vårt kontaktformulär.

Välkommen till Lavendla Terapi

Familjelivet kan vara fullt av glädje och värme, men det kan också vara utmanande och komplex. Oavsett om ni står inför specifika problem eller bara vill förbättra dynamiken inom familjen, finns våra erfarna familjerådgivare i Västervik här för att hjälpa er att navigera genom utmaningarna och hitta lösningar. Ni får nya verktyg för att hitta tillbaka till balansen i vardagen.

Hos oss finns inga dumma frågor, vi möter er där ni är och utifrån era förutsättningar.

Välj familjerådgivare och boka tid

Ni väljer själva en familjerådgivare här på hemsidan och bokar tid. Om ni vill kan ni läsa mer om familjerådgivarnas tillgänglighet, kundomdömen och andra faktorer ni tycker är viktiga. Ni kan välja om ni vill träffas fysiskt eller online, eller kanske en kombination? Ni bestämmer vad som känns bäst utifrån er situation.

– Vi är Lavendla. Vårt mål är att Göra det svåra lättare. Välkommen att kontakta oss på Lavendla Terapi i Västervik idag.

Boka ett första samtal

Fyll i dina uppgifter, välj en rådgivare och en tid som passar er.

Frågor & svar

Vad menas med familjeterapi?

Familjeterapi är en terapiform som involverar familjemedlemmar för att förbättra kommunikationen och lösa konflikter. Terapin syftar till att stärka familjerelationerna och hitta gemensamma lösningar på problem.

Hur får man familjeterapi i Västervik?

För att få familjeterapi i Västervik, kan man kontakta en av våra specialiserade terapeuter. Finns det ingen tillgänglig terapeut med rätt specialisering som kan hjälpa er på plats har vi många terapeuter som erbjuder hjälp på distans.

Hur går familjeterapi till?

Under familjeterapi träffar familjen en terapeut regelbundet. Terapeuten hjälper familjen att förstå varandras perspektiv och att kommunicera bättre. Terapin kan inkludera samtal, aktiviteter eller övningar.

Vad kostar det att gå till familjerådgivning?

Kostnaden för familjerådgivning varierar. Boka ett kort inledande samtal med en av våra terapeuter så hjälper de er med mer information och en offert för en behandling. Du kan även skicka in en förfrågan så kommer vi att leta rätt på rätt terapeut för just ert ärende.

Kan familjeterapi hjälpa vid skilsmässa?

Ja, familjeterapi kan ge stöd och vägledning under en skilsmässa, hjälpa till med föräldraskap och barnens välbefinnande.

Är familjeterapi lämplig för alla åldrar?

Ja, familjeterapi är anpassad för alla åldrar och tar hänsyn till varje familjemedlems behov.

Hur lång tid tar en familjeterapisession?

En session varar vanligtvis mellan 50 till 60 minuter, men kan anpassas efter familjens behov.

Behöver alla familjemedlemmar delta i terapin?

Det är bäst om alla deltar, men terapin kan också vara effektiv även om vissa familjemedlemmar inte kan eller vill delta.

Kan man få familjeterapi online i Västervik?

Ja, många av våra terapeuter erbjuder online-sessioner, vilket gör det lättare för familjer att delta oavsett var de befinner sig.

Vilken roll spelar barnen i familjeterapin?

Barnens roll i familjeterapin är central. Terapeuten arbetar för att ge barnen en trygg plats att uttrycka sina känslor och tankar. Barnen hjälper till att ge en djupare förståelse för familjedynamiken och kan vara nyckeln till framgångsrika lösningar. Terapeuten använder ofta kreativa och åldersanpassade metoder för att engagera barnen i terapin.

Fördelar med lokala terapitjänster

Ibland kan livet kännas överväldigande och utmanande för familjer. Därför erbjuder vi specialiserad familjeterapi, en tjänst som är skräddarsydd för att stärka familjebanden och lösa konflikter på ett hälsosamt sätt. Våra lokala terapeuter är inte bara experter på sitt område, utan de förstår också de unika utmaningarna som familjer kan möta.

Fördelar med lokal familjeterapi

Närvarande och tillgängliga

Våra terapeuter är lättillgängliga, vilket gör det enkelt för din familj att få stöd när det behövs. Regelbundna sessioner ansikte mot ansikte bidrar till att bygga en starkare relation mellan terapeuten och familjemedlemmarna.

 

Förståelse för lokala förhållanden

Terapeuter som är verksamma lokalt har en djupare förståelse för de sociala och kulturella aspekterna i Västervik. Detta perspektiv kan vara en fördel när det gäller att anpassa terapin till ert specifika behov och situation.

 

Omedelbar respons vid kris

I händelse av en familjekris kan våra lokala terapeuter snabbt erbjuda stöd och vägledning. Detta är en viktig faktor för att tryggt navigera genom svåra perioder.

Alternativet: Terapi på distans

Även om lokal terapi ofta föredras av en mängd anledningar, förstår vi att det inte alltid är möjligt. Därför erbjuder vi också terapi på distans. Detta är ett utmärkt alternativ om:

 

  • Det saknas lokala terapeuter med rätt specialisering.
  • Familjemedlemmar har svårt att samordna tider för fysiska möten.
  • Någon i familjen föredrar anonymiteten och bekvämligheten med terapi hemifrån.

 

Vår distansterapi innefattar samma högkvalitativa stöd som våra lokala tjänster. Den sker via säkra videolänkar och erbjuder flexibilitet för familjer med hektiska scheman.

 

Vår familjeterapi är designad för att göra det svåra lättare. Vi erbjuder ett stöd för att din familj ska kunna växa och övervinna utmaningar tillsammans. Oavsett om du väljer lokal terapi eller kontakt med en terapeut på distans, är vårt mål detsamma – att stärka din familj och ge er verktygen för att göra det svåra lättare.

 

Om du tror att terapi är rätt väg framåt för din familj, tveka inte att boka ett inledande samtal med en av våra terapeuter idag. 

6 tips för dig som överväger familjeterapi

1. Förstå syftet med familjeterapi

Innan du påbörjar terapin, är det viktigt att förstå vad familjeterapi innebär. Det är en behandlingsform som syftar till att förbättra kommunikationen och lösa konflikter inom familjen. Genom terapin lär ni er att hantera svårigheter tillsammans som en enhet.

2. Välj rätt terapeut

Att hitta en terapeut som passar er familj är avgörande. Sök efter någon med erfarenhet inom familjeterapi och med en bakgrund som ni känner er bekväma med. Det är viktigt att alla familjemedlemmar känner sig hörda och förstådda.

3. Förbered dig för öppen kommunikation

Var beredd på att familjeterapi kräver öppen och ärlig kommunikation. Det kan vara utmanande, men det är nödvändigt för att åstadkomma förändring. Kom ihåg att alla familjemedlemmars åsikter och känslor är viktiga.

4. Sätt realistiska mål

Diskutera och sätt gemensamma mål med din familj och terapeuten. Detta hjälper till att hålla terapin fokuserad och ger er något att arbeta mot. Målen bör vara realistiska och uppnåbara.

5. Engagera alla familjemedlemmar

För att familjeterapin ska vara effektiv, är det viktigt att alla familjemedlemmar är engagerade och deltar aktivt. Det kan innebära att ibland kompromissa och arbeta tillsammans som en grupp.

6. Ha tålamod och öppet sinnelag

Förändring tar tid, och det är viktigt att ha tålamod genom processen. Var öppen för nya perspektiv och metoder som terapeuten föreslår. Kom ihåg att framsteg ofta sker gradvis.

Kom ihåg: Om du eller någon i din familj upplever en psykisk nödsituation, tveka inte att kontakta 112 eller söka professionell hjälp. Familjeterapi är ett steg mot bättre psykologisk hälsa, men det ersätter inte akutvård vid behov.