Hem / Simrishamn

Vi gör det svåra lättare

Psykologer i Simrishamn

Våra psykologer och psykoterapeuter i Simrishamn

Träffa oss personligen eller i videomöte. Välj psykolog nedan eller fyll i vårt kontaktformulär.

Välkommen till Lavendla Terapi

Livet kan ibland vara svårt och överväldigande, och det är helt naturligt att behöva stöd för att hantera psykisk ohälsa, stress, eller personliga kriser. Oavsett om du brottas med depression, ångest, sorg, eller bara vill förstå dig själv bättre, är våra legitimerade psykologer i Simrishamn här för att stödja och vägleda dig på din resa mot bättre psykisk hälsa.

Vi förstår att varje individ är unik, och därför anpassar vi våra terapimetoder efter just dina behov och mål. Våra psykologer har omfattande erfarenhet och är utbildade i att hantera en mängd olika psykiska problem och livssituationer. Vi strävar efter att skapa en trygg och stödjande miljö där du kan känna dig bekväm att öppna upp och arbeta med dina utmaningar. Hos oss finns inga dumma frågor, vi möter dig där du är och utifrån dina förutsättningar.

Välj psykolog och boka tid

Du väljer själv en psykolog här på hemsidan och bokar tid. Om du vill kan du läsa mer om psykologernas tillgänglighet, kundomdömen och andra faktorer du tycker är viktiga. Du väljer om du vill träffas fysiskt eller online, eller kanske en kombination? Du bestämmer vad som känns bäst utifrån din situation.

– Vårt mål är att Göra det svåra lättare. Välkommen att kontakta våra psykologer i Simrishamn idag.

Boka ett första samtal

Fyll i dina uppgifter, välj en psykolog och en tid som passar dig.

Frågor & svar

Hur mycket kostar det att prata med en psykolog i Simrishamn?

Kostnaden för att prata med en psykolog i Simrishamn kan variera beroende på flera faktorer, såsom psykologens erfarenhet, typ av konsultation (fysiskt möte eller online), och sessionens längd. I genomsnitt kan en session kosta mellan 1000 och 2000 kronor. Det är viktigt att kontrollera med den specifika psykologen eller kliniken för exakta priser. Vissa psykologer erbjuder också prissättning baserad på inkomst, vilket kan göra tjänsterna mer tillgängliga.

Måste man ha remiss till psykolog?

Nej, det är inte nödvändigt att ha en remiss för att boka tid hos en psykolog i Simrishamn. Du kan direkt kontakta en psykolog eller psykoterapeut för att boka en tid. Detta gör processen snabb och enkel, och du kan välja den psykolog som bäst passar dina behov och önskemål. Om du har en privat sjukförsäkring, kan det dock vara bra att kontrollera med din försäkringsgivare om de kräver en remiss för att täcka kostnaderna.

Erbjuder psykologerna onlinekonsultationer?

Ja, många psykologer i Simrishamn erbjuder nu möjligheten till onlinekonsultationer, vilket är ett flexibelt och tillgängligt alternativ för de som föredrar eller behöver distansmöten. Onlinekonsultationer kan ske via video- eller telefonsamtal och är lika konfidentiella som fysiska möten.

Vad kan jag förvänta mig under det första mötet med en psykolog?

Under det första mötet kommer psykologen att vilja lära känna dig och förstå de utmaningar eller bekymmer du upplever. Du kommer att diskutera dina mål med terapin och få information om hur terapiprocessen fungerar. Det är också en tid för dig att ställa frågor och känna efter om psykologen känns rätt för dig. Kom ihåg att det är viktigt att du känner dig bekväm och trygg med din psykolog för att få bästa möjliga resultat av terapin.

Hur lång tid tar en vanlig psykologsession i Simrishamn?

En standard psykologsession i Simrishamn varar vanligtvis mellan 45 och 60 minuter. Detta kan variera beroende på psykologens metod och klientens specifika behov. Vissa terapiformer kan involvera längre eller kortare sessioner. Det är viktigt att diskutera och komma överens om sessionens längd med din psykolog innan du påbörjar terapin.

Är psykologtjänsterna i Simrishamn konfidentiella?

Ja, konfidentialitet är en grundläggande princip inom psykologisk rådgivning och terapi. Psykologer i Simrishamn är bundna av sekretess och delar inte information om deras klienter med tredje parter utan klientens uttryckliga samtycke, förutom i situationer där det finns en lagstadgad skyldighet att rapportera, såsom vid risk för allvarlig skada.

Behöver jag välja en psykolog som specialiserar sig på mina specifika problem?

Det kan vara till hjälp att välja en psykolog som har erfarenhet eller specialisering i de områden som berör dina specifika utmaningar eller problem. Detta säkerställer att psykologen har relevant kunskap och verktyg för att ge dig bästa möjliga stöd. Vår hemsida tillhandahåller information om psykologernas specialområden, vilket kan underlätta i ditt val.

Kan jag byta psykolog om jag inte känner mig nöjd efter några sessioner?

Absolut. Det är viktigt att du känner dig bekväm och har förtroende för din psykolog. Om du av någon anledning inte känner att samarbetet fungerar, är det helt acceptabelt att byta till en annan psykolog. Vi uppmuntrar dig att diskutera dina känslor och förväntningar med din psykolog för att se om situationen kan förbättras innan du beslutar att byta.

Hur kan jag hitta en lämplig psykolog i Simrishamn?

För att hitta en lämplig psykolog i Simrishamn, kan du börja med att besöka våra kvalificerade psykologers personliga profiler här på vår hemsida. Du kan där se deras specialiseringar, tillgängliga tider, och deras bakgrund och kundomdömen.

Vad ska jag göra om jag behöver akut psykologhjälp?

Vid akut behov av psykologhjälp bör du omedelbart kontakta närmaste akutmottagning eller ringa 112. Det finns även jourhavande psykologer och kriscenter som kan ge stöd i akuta situationer. Det är viktigt att inte vänta om du känner att din situation är brådskande.

Hur ofta bör man träffa en psykolog?

Frekvensen av psykologmöten varierar beroende på individens behov och den specifika terapiformen. Vissa kan dra nytta av veckovisa sessioner, medan andra kanske behöver träffas mer eller mindre ofta. Det är viktigt att diskutera och planera detta med din psykolog, som kan ge rekommendationer baserade på dina unika omständigheter.

Kan jag få hjälp med specifika psykologiska utmaningar som ångest eller depression?

Absolut. Psykologer är utbildade för att hantera en mängd psykologiska utmaningar, inklusive ångest, depression, stress, relationsproblem och mycket annat. När du söker en psykolog, kan du leta efter någon som har specialiserat sig på det område som är mest relevant för dina behov.

Lavendla hjälper dig komma i kontakt med en psykolog—redan idag!

På Lavendla förstår vi vikten av psykisk hälsa och hur utmanande det kan vara att söka hjälp. Därför har vi gjort det enkelt att komma i kontakt med kvalificerade psykologer. Vårt engagemang är att “göra det svåra lättare” och vi är här för att stödja dig på varje steg i din resa mot bättre psykisk hälsa.

Flexibla möjligheter för alla behov

På plats

För de som föredrar personlig kontakt erbjuder vi möten med psykologer i våra lugnande och välkomnande lokaler. Här kan du möta din psykolog ansikte mot ansikte i en trygg och konfidentiell miljö.

 

På distans

I dagens digitala värld är tillgänglighet nyckeln. Lavendla erbjuder säkra och privata videomöten via vår egen videomötestjänst. Du kan enkelt ansluta till din psykolog från bekvämligheten i ditt eget hem, vilket sparar både tid och resurser.

Vårt engagemang för din resa

  • Kvalificerade experter: Våra psykologer är noga utvalda för sin kompetens och sitt engagemang för klientens välbefinnande.

 

  • Anpassade vårdplaner: Vi förstår att varje individ är unik. Därför skapar vi vårdplaner som är skräddarsydda för att möta dina specifika behov och mål.

 

  • Sekretess och säkerhet: Din integritet är vår högsta prioritet. Våra möten är konfidentiella, och vår videomötestjänst är utformad med din säkerhet i åtanke.

Första steget till förändring

Att ta det första steget kan kännas överväldigande, men kom ihåg att vi är här för att stödja dig. Våra psykologer är utbildade att hjälpa dig hantera och överkomma psykiska utmaningar, vare sig det gäller stress, ångest, depression eller andra problem som påverkar din vardag.

 

Så här börjar du:

 

  • Besök våra psykologers sidor och utforska deras kompetenser och profiler.
  • Välj det mötesformat som passar dig bäst – på plats eller på distans.
  • Boka en tid som passar dig, och påbörja din resa mot bättre psykisk hälsa.

Kontakta en av Lavendlas psykologer idag

På Lavendla är vi dedikerade till att ge våra klienter den hjälp de behöver för att navigera livets utmaningar. Med våra flexibla mötesalternativ och kvalificerade psykologer är vi här för att göra din resa mot psykisk hälsa enklare och mer tillgänglig. Kom ihåg, det första steget är det viktigaste, och vi är här för att stödja dig på varje steg i din resa.