Hem / Vasastan

Vi gör det svåra lättare

Samtalsterapi i Vasastan

Vi erbjuder samtalsterapi i Vasastan

Träffa oss personligen eller i videomöte. Välj rådgivare nedan eller fyll i vårt kontaktformulär.

Välkommen på samtalsterapi hos Lavendla

Livet utsätter oss ständigt för nya prövningar. Prövningar som kan vara svåra att förstå, hantera och ta sig igenom. Våra terapeuter och coacher i Vasastan vägleder och stöttar dig. Du får nya verktyg för att hitta tillbaka till balansen i vardagen. Hos oss finns inga dumma frågor, vi möter dig där du är och utifrån dina förutsättningar.

Välj terapeut och boka tid

Du väljer själv en terapeut här på hemsidan och bokar tid. Om du vill kan du läsa mer om terapeuternas tillgänglighet, kundomdömen och andra faktorer du tycker är viktiga. Du väljer om du vill träffas fysiskt eller online, eller kanske en kombination? Du bestämmer vad som känns bäst utifrån din situation.

– Vi är Lavendla. Vårt mål är att Göra det svåra lättare. Välkommen till Lavendla Terapi i Vasastan.

Boka ett första samtal

Fyll i dina uppgifter, välj en terapeut och en tid som passar dig.

Frågor & svar

Hur mycket kostar samtalsterapi i Vasastan?

Kostnaden för samtalsterapi varierar beroende på terapeutens erfarenhet och specialisering, samt längden på sessionerna. I genomsnitt kan priset för en timmes samtalsterapi ligga mellan 1000-2000 SEK. Vissa terapeuter erbjuder paketpriser för flera sessioner. Det är viktigt att konsultera med den specifika terapeuten för exakta priser.

Hur vet jag vilken typ av samtalsterapi som är rätt för mig?

Det bästa sättet att avgöra vilken typ av terapi som är rätt för dig är att diskutera dina behov och mål med en kvalificerad terapeut. De kan rekommendera olika terapiformer, som kognitiv beteendeterapi, psykodynamisk terapi, eller lösningssfokuserad terapi, beroende på dina specifika förhållanden.

Vem får utföra samtalsterapi?

I Sverige får samtalsterapi utföras av legitimerade psykoterapeuter, psykologer, eller av andra yrkesgrupper med relevant utbildning och certifiering. Det är viktigt att säkerställa att terapeuten har rätt kompetens och licens för att utöva samtalsterapi.

Finns det online-alternativ för samtalsterapi?

Ja, många terapeuter erbjuder nu online-sessioner via video- eller telefonkonsultationer. Detta ger flexibilitet och tillgänglighet för klienter som föredrar eller behöver fjärråtkomst till terapi.

Hur kan jag hitta en pålitlig terapeut i Vasastan?

Du kan hitta en pålitlig terapeut genom att söka på vår hemsida där vi listar kvalificerade terapeuter i Vasastan. Lavendla erbjuder såväl psykologer som terapeuter och coacher runt om i Sverige. Du kan söka på din ort, vilka specialistkompetenser de har samt vilka språk de talar. Du kan också läsa mer om respektive terapeut och dennes kundomdömen samt utbildningar på profilsidan.

Kan samtalsterapi vara effektiv för alla typer av psykologiska problem?

Samtalsterapi är effektiv för ett brett spektrum av psykiska hälsoproblem, inklusive ångest, depression, stresshantering och relationsproblem. Terapins effektivitet beror dock på individens specifika situation och engagemang i terapiprocessen. I vissa fall kan kombinationen av samtalsterapi och medicinsk behandling vara den mest effektiva behandlingsformen.

Hur länge varar en typisk samtalsterapibehandling?

Längden på en samtalsterapikurs varierar beroende på individens behov och mål med terapin. Vanligtvis kan en terapisession vara från 45 minuter till en timme, med regelbundna möten varje eller varannan vecka. Total behandlingstid kan variera från några månader till flera år.

Är det möjligt att byta terapeut om jag inte känner mig bekväm?

Absolut. Det är viktigt att du känner dig bekväm och har förtroende för din terapeut. Om du av någon anledning inte känner att terapeuten är rätt för dig, är det helt acceptabelt att söka en annan terapeut som bättre passar dina behov och preferenser.

Är samtalsterapi täckt av försäkring?

Det beror på vilken försäkring du har. Vissa privata sjukförsäkringar täcker samtalsterapi, medan andra kanske inte gör det. Det är viktigt att kontrollera med din försäkringsgivare om vilken typ av terapi och i vilken omfattning som är inkluderad i din försäkringsplan.

Hur hanterar samtalsterapeuter konfidentialitet och integritet?

Samtalsterapeuter i Vasastan följer strikta riktlinjer gällande klientens konfidentialitet och integritet. All information som delas under terapisessionerna hålls strikt konfidentiell, med undantag för situationer där det finns en laglig skyldighet att rapportera, till exempel vid risk för allvarlig skada mot klienten eller andra.

Kan jag få samtalsterapi om jag har en pågående psykiatrisk behandling?

Ja, det är vanligt att personer som genomgår psykiatrisk behandling också deltar i samtalsterapi. Det kan vara en viktig del av en omfattande behandlingsplan. Det är dock viktigt att informera både din psykiater och terapeut om din pågående behandling för att säkerställa en samordnad och effektiv vård.

Hur ofta bör jag gå på samtalsterapi?

Frekvensen av samtalsterapisessioner beror på dina individuella behov och mål med terapin. Vissa kan behöva veckovisa sessioner, medan andra kan ha mindre frekventa möten. Det är bäst att diskutera och fastställa en lämplig tidslinje med din terapeut baserat på din specifika situation.

Vad kan jag förvänta mig under min första samtalsterapisession?

Under din första session kommer terapeuten sannolikt att ställa frågor för att förstå dina problem och vad du hoppas uppnå med terapin. Detta är också en tid för dig att ställa frågor och få en känsla av terapeutens tillvägagångssätt. Målet är att etablera en ömsesidig förståelse och en bekväm miljö för framtida sessioner.

Erbjuds samtalsterapi på flera språk i Vasastan?

Ja, många terapeuter i Vasastan erbjuder tjänster på olika språk för att tillgodose en mångkulturell klientbas. Du kan hitta information om terapeuternas språkkompetens på vår webbplats eller genom att direkt kontakta terapeuterna.

Så fungerar samtalsterapi hos Lavendla

På Lavendla förstår vi att vägen till psykologisk hälsa kan vara lika unik som varje individ. Därför erbjuder vi flexibel och tillgänglig samtalsterapi, anpassad efter dina behov, oavsett om du föredrar personliga möten eller bekvämligheten av distanssamtal.

Våra erfarna terapeuter och psykologer

Vårt team består av kvalificerade terapeuter och psykologer med bred erfarenhet inom olika psykologiska discipliner. Varje medlem är dedikerad till att erbjuda empatiskt, professionellt stöd och arbetar för att skapa en trygg och välkomnande miljö för alla våra klienter.

Personlig samtalsterapi i våra lokaler

För dig som uppskattar det personliga mötet erbjuder vi samtalsterapi i våra lokaler. Här kan du i en trygg och avslappnad atmosfär utforska dina tankar och känslor med stöd av en av våra terapeuter.

Distanssamtal i vår säkra videomötestjänst

Med teknikens hjälp bryter vi barriärerna för traditionell terapi. Våra videomöten erbjuder en säker och privat plattform för terapi, tillgänglig var du än befinner dig. Allt du behöver är en internetuppkoppling för att starta din resa mot bättre psykologisk hälsa.

Vad vi kan hjälpa dig med

Våra terapeuter och psykologer är utrustade för att hjälpa till med ett brett spektrum av psykologiska utmaningar, inklusive men inte begränsat till:

 

  • Ångest och stresshantering
  • Depression och nedstämdhet
  • Relationsproblem
  • Självkänsla och personlig utveckling
  • Hantering av livsförändringar och kriser

Varför välja lavendla?

Flexibilitet

Välj mellan personliga möten eller distanssamtal.

 

Kompetens

Erfarna terapeuter och psykologer.

 

Tillgänglighet

Terapi när det passar dig, var du än befinner dig.

 

Säkerhet

Konfidentiella och säkra samtal.

Vi gör det svåra lättare

Att söka hjälp kan kännas överväldigande, men på Lavendla strävar vi efter att göra din resa mot bättre psykologisk hälsa så enkel och stödjande som möjligt. Vi finns här för att lyssna, förstå och guida dig genom utmaningarna.

 

Att ta det första steget mot psykologiskt välbefinnande är ett stort beslut, men det behöver inte vara svårt. Boka en tid redan idag, antingen i en av våra lokaler eller via vår videomötestjänst. Kom ihåg, vi är här för att stödja dig på varje steg på din resa.