Hem / Skara

Vi gör det svåra lättare

Terapi i Skara

Vi hjälper dig med terapi i Skara

Träffa oss personligen eller i videomöte. Välj terapeut nedan eller fyll i vårt kontaktformulär.

Välkommen till Lavendla Terapi

Livet utsätter oss ständigt för nya prövningar. Prövningar som kan vara svåra att förstå, hantera och ta sig igenom. Våra psykologer, terapeuter och coacher i Skara vägleder och stöttar dig. Du får nya verktyg för att hitta tillbaka till balansen i vardagen. Hos oss finns inga dumma frågor, vi möter dig där du är och utifrån dina förutsättningar.

Du väljer själv en terapeut här på hemsidan och bokar tid. Om du vill kan du läsa mer om terapeuternas tillgänglighet, kundomdömen och andra faktorer du tycker är viktigt. Välj om du vill träffas fysiskt eller online, eller kanske en kombination? Du bestämmer vad som känns bäst utifrån din situation.

– Vi är Lavendla. Vårt mål är att Göra det svåra lättare. Välkommen på terapi hos Lavendla Terapi i Skara.

Boka ett första samtal

Fyll i dina uppgifter, välj en terapeut och en tid som passar dig.

Frågor & svar

Vad kostar terapi i Skara?

Kostnaden för terapi i Skara varierar beroende på terapeutens erfarenhet och specialisering. Men också på möteslängden tillsammans med terapeuten. Genomsnittspriset ligger vanligtvis mellan 1000 och 2000 kronor per session. Läs mer om våra terapeuters priser på deras respektive profilsida.

Hur vet man om man behöver gå i terapi?

Om du upplever känslomässiga svårigheter, ångest, stress, eller har problem som påverkar ditt dagliga liv, kan det vara en indikation på att terapi kan vara till hjälp. Det är viktigt att lyssna på sig själv och överväga professionell hjälp om du känner att du inte klarar av dina problem på egen hand.

Hur går jag tillväga för att boka en terapitid i Skara?

Genom Lavendla är det enkelt att boka en terapitid i Skara. På vår sida hittar du profiler för alla tillgängliga terapeuter och psykologer. När du bestämt dig för vem som passar dig och ditt behov bäst, bokar du en tid genom vårt bokningsformulär. Ange om du vill ses fysiskt eller via vår säkra videomötestjänst och boka sedan den tid som passar dig bäst.

Hur hanterar terapeuter konfidentialitet och dataskydd?

Terapeuter följer strikta riktlinjer för konfidentialitet och dataskydd enligt både nationell lagstiftning och yrkesetiska standarder. Detta innebär att all information som du delar med din terapeut är skyddad och hanteras med största sekretess. Terapeuter får endast dela information med tredje part om de har fått ditt uttryckliga samtycke, eller i sällsynta fall där det finns en laglig skyldighet eller ett överhängande hot mot säkerhet. Dina personuppgifter och terapisessioner hanteras med stor försiktighet för att skydda din integritet.

Hur hittar jag en kvalificerad terapeut i Skara?

Lavendla erbjuder såväl terapeuter som psykologer och coacher runt om i Sverige. På vår hemsida kan du söka bland våra terapeuter, var de finns, vilka specialistkompetenser de har samt vilka språk de talar. Du kan också läsa mer om respektive terapeut och dennes kundomdömen samt utbildningar på profilsidan.

Hur lång tid tar en terapibehandling vanligtvis?

Längden på terapibehandling varierar beroende på individens behov och terapiform. Det kan vara allt från några veckor till flera månader eller längre.

Kan jag få terapi online?

Ja, många terapeuter erbjuder nu online-terapi, vilket kan vara ett bekvämt alternativ för de som har svårt att närvara personligen.

Behöver jag en remiss för att gå i terapi?

Det beror på. Vissa privata terapeuter kräver ingen remiss, men för att få tillgång till subventionerad terapi genom offentlig vård kan en remiss behövas.

Finns det olika typer av terapi som erbjuds i Skara?

Ja, i Skara erbjuds en mängd olika terapiformer, inklusive kognitiv beteendeterapi (KBT), psykodynamisk terapi, parterapi, och gruppterapi. Valet av terapiform beror på dina specifika behov och mål.

Vad ska jag göra om jag har en akut psykisk hälsokris?

Vid akut psykisk hälsokris bör du omedelbart kontakta 112 eller söka hjälp vid närmaste akutmottagning. Det är viktigt att få omedelbar hjälp i dessa situationer.

Kan jag välja terapeut baserat på specifika behov eller erfarenheter?

Ja, det är möjligt att välja en terapeut baserat på dina specifika behov och deras erfarenhetsområden i i Skara. Många terapeuter har specialkompetens inom områden som ångest, depression, relationsproblem, eller specifika livshändelser. Det är viktigt att hitta en terapeut som du känner dig bekväm med och som har erfarenhet av de utmaningar du står inför. Du kan ofta hitta denna information på terapeutens hemsida eller genom att kontakta dem direkt för en första diskussion.

Varför välja Lavendlas terapeuter och psykologer?

  • Expertis och erfarenhet: Våra licensierade terapeuter och psykologer har en djup förståelse för olika psykologiska tillstånd och behandlingsmetoder.

 

  • Flexibla möjligheter: Oavsett om du föredrar personliga möten eller bekvämligheten av terapi hemifrån, anpassar vi oss efter dina behov.

 

  • Konfidentiell och säker: Vi värnar om din integritet. Våra sessioner, både fysiska och digitala, uppfyller strikta säkerhets- och sekretessstandarder.

På plats och på distans: Våra terapitjänster

På plats

Kom till en av våra lokaler för en mer traditionell terapiupplevelse. Här kan du i lugn och ro samtala med din terapeut i en trygg och avslappnad miljö.

 

På distans

Med vår videomötestjänst får du samma högkvalitativa terapi bekvämt hemifrån. Det enda du behöver är en internetanslutning och en enhet med kamera och mikrofon.

Vad kan vi hjälpa till med?

Våra terapeuter och psykologer är utbildade att hjälpa till med en mängd olika problematiker, inklusive:

 

  • Stress och ångesthantering
  • Relationsproblem
  • Självkänsla och personlig utveckling
  • Hantering av sorg och förlust
  • Livskriser och större förändringar