Hem / Bålsta

Vi gör det svåra lättare

Parterapi i Bålsta

Våra parterapeuter i Bålsta

Träffa oss personligen eller i videomöte. Välj parterapeut nedan eller fyll i vårt kontaktformulär.

Välkommen på parterapi hos Lavendla

Att leva i en parrelation kan vara fantastiskt, men det kommer också med sina utmaningar. Oavsett om ni står inför specifika problem eller bara vill förbättra er kommunikation och närhet, finns våra erfarna parterapeuter i Bålsta här för att vägleda och stödja er genom resan. Ni får nya verktyg för att hitta tillbaka till balansen i vardagen. Hos oss finns inga dumma frågor, vi möter er där ni är och utifrån era förutsättningar.

Ni väljer själva en parterapeut här på hemsidan och bokar tid. Om ni vill kan ni läsa mer om terapeuternas tillgänglighet, kundomdömen och andra faktorer ni tycker är viktiga. Ni kan välja om ni vill träffas fysiskt eller online, eller kanske en kombination? Ni bestämmer vad som känns bäst utifrån er situation.

– Vårt mål är att Göra det svåra lättare. Välkommen till oss på Lavendla och parterapi i Bålsta.

Boka ett första samtal

Fyll i dina uppgifter, välj en parterapeut och en tid som passar er.

Frågor & svar

Vad kostar parterapi i Bålsta?

Kostnaden för parterapi i Bålsta varierar beroende på terapeutens erfarenhet och sessionens längd. I genomsnitt kan man förvänta sig att betala mellan 1300 och 2000 kronor per session. Det är viktigt att undersöka olika alternativ för att hitta en terapeut som passar era behov och budget.

Kan parterapi rädda förhållandet?

Ja, i många fall kan parterapi vara ett effektivt verktyg för att rädda ett förhållande. Genom att arbeta med en terapeut kan par lära sig nya kommunikationsmetoder, förstå varandras behov bättre och lösa underliggande konflikter. Det kräver dock engagemang och vilja från båda parter.

När är det dags för parterapi?

Det är dags för parterapi när kommunikationen börjar brytas ner, när konflikter blir frekventare eller allvarligare, eller när det finns en känsla av alienation eller olycka i förhållandet. Att söka hjälp tidigt kan förhindra att dessa problem förvärras.

Hur lång tid tar det att se resultat från parterapi?

Resultaten från parterapi kan variera beroende på de specifika problemen och hur engagerade parterna är i processen. Vissa par kan märka förbättringar efter några sessioner, medan andra kan behöva längre tid.

Behöver båda parter vara närvarande vid varje session?

Det är idealiskt att båda parter är närvarande vid varje session för att säkerställa att båda perspektiven hörs och behandlas. Dock kan enskilda sessioner också vara användbara i vissa fall.

Hur väljer man rätt terapeut för parterapi?

När man väljer en terapeut för parterapi, bör man överväga terapeutens erfarenhet, utbildning, och behandlingsmetoder. Det är också viktigt att känna en god kontakt och förtroende för terapeuten.

Vad är skillnaden mellan parterapi och familjeterapi?

Parterapi fokuserar på relationen mellan två partners, medan familjeterapi inkluderar behandling av hela familjen och fokuserar på familjedynamiken och relationerna mellan alla familjemedlemmar.

Kan man gå i parterapi även om man inte har stora problem i förhållandet?

Absolut. Parterapi kan vara förebyggande och hjälpa till att stärka relationen även när det inte finns några uppenbara problem.

Hur hanterar man känslor av skam eller stigma kring att söka parterapi?

Att erkänna behovet av hjälp är ett tecken på styrka. Att söka parterapi är ett proaktivt steg mot en hälsosammare och starkare relation. Det är viktigt att komma ihåg att många par upplever utmaningar och att terapi kan vara en värdefull resurs.

Vad kan man förvänta sig under den första parterapisessionen?

Under den första sessionen kommer terapeuten vanligtvis att ställa frågor för att förstå parets historia och de utmaningar de står inför. Det är också en chans för paret att ställa frågor och få en känsla för terapeutens arbetssätt.

Vad är parterapi?

Parterapi är en form av psykoterapi som inriktar sig på att stärka relationer och lösa konflikter mellan partners. Det är en resa som kan utforskas både fysiskt, i våra varma och välkomnande lokaler, och digitalt, genom vår säkra videomötestjänst.

Hur kan parterapi hjälpa er?

Förbättrar kommunikation: Ofta uppstår missförstånd på grund av bristfällig kommunikation. Parterapi hjälper till att utveckla en sund kommunikationsstil.

 

Löser konflikter: Genom terapi kan par lära sig att lösa konflikter på ett hälsosamt sätt.

 

Återupptäcker kärlek: Ibland kan vardagens stress göra att kärleken hamnar i skymundan. Parterapi hjälper par att återfinna och stärka sin kärlek.

Lavendlas terapi: Personligt och flexibelt

På plats

I våra lokaler erbjuder vi en trygg miljö där ni kan utforska era relationer under ledning av våra erfarna terapeuter och psykologer. Vi tror på att ett fysiskt möte kan skapa en djupare förståelse och närhet mellan partners.

 

På distans

Vår videomötestjänst ger er friheten att delta i terapisessioner var ni än befinner er. Det är ett flexibelt och säkert sätt att få professionell hjälp, utan att behöva resa.

Vårt engagemang: Vi gör det svåra lättare

På Lavendla är vårt mål att göra terapiprocessen så enkel och givande som möjligt. Vi anpassar våra metoder efter era unika behov och situationer för att säkerställa en terapi som verkligen gör skillnad.

Förväntningar och resultat

Empatisk förståelse: Våra terapeuter arbetar för att förstå båda partners perspektiv.

Individuell och gemensam utveckling: Vi fokuserar både på individuell tillväxt och relationens utveckling.

Konfidentiell och säker miljö: Oavsett om det är på plats eller online, är era samtal alltid konfidentiella och säkra.

Kom igång med parterapi

Att påbörja parterapi är ett stort steg mot en starkare och mer harmonisk relation. Kontakta oss idag för att boka en tid, antingen på plats eller online. Våra terapeuter ser fram emot att stödja er på er resa mot en bättre och mer kärleksfull relation.

Tips för dig som överväger parterapi

Förstå syftet med terapin

Innan ni påbörjar parterapi, är det viktigt att ni båda förstår varför ni söker hjälp. Parterapi handlar om att förbättra kommunikationen, lösa konflikter och stärka relationen. Det är en plats för ärlighet och öppenhet.

 

Välj rätt terapeut

Det är avgörande att hitta en terapeut som ni båda känner er bekväma med. Se till att terapeuten har erfarenhet inom parterapi och att deras metod och tillvägagångssätt passar er båda.

 

Sätt gemensamma mål

Diskutera och sätt gemensamma mål för terapin. Detta hjälper till att hålla fokus och ser till att ni båda arbetar mot samma sak. Det kan vara allt från att förbättra kommunikationen till att återuppliva kärleken.

 

Var öppen för förändring

Parterapi kräver arbete och ibland förändringar i beteende och tankesätt. Var öppen för att utforska nya perspektiv och att göra justeringar i relationen.

 

Kommunicera ärligt och respektfullt

Ärlig och respektfull kommunikation är nyckeln i parterapi. Det är viktigt att lyssna på varandra och uttrycka sina egna känslor utan att döma eller kritisera.

 

Förbli engagerade i processen

Parterapi är inte en snabb lösning. Det kräver engagemang och tålamod. Fortsätt arbeta med de strategier och verktyg ni får även utanför terapirummet.