Lavendla

Begravningsbyrå Åkersberga

Lavendla Begravningsbyrå Kr. Wessman

Kristina Wessman

Lavendla Begravningsbyrå M. Henriksson Jalonen

Marie Henriksson Jalonen

Ordna begravning
- Vi underlättar planeringen

 • Planera i möte, via telefon eller online
 • Din personliga rådgivare hjälper dig med allt
 • Spara 3000 kr vid planering online / telefon
Se Utbud och Priser här

Din begravningsbyrå i Åkersberga

Har du åtagit dig ansvaret för att arrangera en begravning i Åkersberga, finns vi på Lavendla begravningsbyrå till din hjälp. Vi är en trygg och erfaren begravningsbyrå som hjälper dig och dina anhöriga igenom alla de mer eller mindre svåra faser och beslut som hör en borgerlig, kristen eller annan religiös begravning till. Tillsammans skapar vi harmoniska förutsättningar för en så givande och kärleksfull begravning som möjligt för alla som är berörda, oavsett vart ni bor.

 

Lavendla är en modern begravningsbyrå i Åkersberga

Vårt jobb är att se till så att alla anhöriga som önskar delta i planeringen och arrangerandet av begravningen, får de bästa förutsättningarna för att göra detta. Med kunskap, engagemang och värme infriar vi era önskemål och krav med den kommunikationsform som ni föredrar – fysiska träffar, telefonsamtal, e-post eller kanske över Skype? Med oss på Lavendla är geografiska avstånd inte längre några problem. Kontakta oss här på hemsidan, på [email protected] eller ring oss på 08 – 50 92 13 2. Vi välkomnar dig och dina anhöriga och vi kommer att finnas vid er sida både före, under och efter begravningen.

 

 

Vi finns här för er.

08 - 22 11 01

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av oss

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök eller i vår möteslokal på: Korta gatan 7, Solna Strand.

KYRKLIG BEGRAVNING

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BORGERLIG BEGRAVNING

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

ANNAN RELIGIÖS BEGRAVNING

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BEGRAVNING UTAN CEREMONI

Direktkremation – Transport till krematoriet och gravsättning

 • Utan ceremoni
 • Gravsättning i minneslund
 • Kista, transport, kistläggning, arvode
Från 7 995:-

Kyrklig begravning i Åkersberga

 

För kyrklig begravning i Åkersberga med omnejd är Österåkers kyrka den populäraste och används vid minst 75 % av begravningarna som sker i området. Österåkers kyrka är en vacker vit-svart gråstenskyrka uppförd under 1100-talet. Kyrkan ligger lantligt beläget nära sjön Garnsviken, med Åkersberga stad inom räckhåll. Invändigt känns kyrkan oväntat stor och luftig, med ett rikt ljusinsläpp från de stora fönsterna. Väggpelare med många intressanta vinklar och vrår letar sig upp till de fina stjärnvalven i taket. Det långa kyrkorummet är helt vitmålat utan tavlor, vilket tillsammans med ljuset skapar en inbjudande och levande atmosfär.

Boka kyrklig begravning

Borgerlig begravning i Åkersberga

 

För en borgerlig begravning i Åkersberga används ofta Vidåkerskapellet, vackert beläget i anslutning till Västra Vingåkers kyrka. Vidåkerskapellet är ett smått pompöst, stilfullt men ändå ytterst fridfullt kapell, omhuldat av höga träd som året om skapar en vacker inramning. Invändigt är kapellet avskalat och elegant; arkitekturen talar på något vis för sig självt. Ett mörkt betsat trägolv skapar en ljuvlig kontrast mot den i övrigt gräddvita och luftiga interiören.

Boka borgerlig begravning

Begravning utan ceremoni

Vi på Lavendla Begravningsbyrå hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Boka begravning utan ceremoni

Begravningsplatser i Åkersberga

 

Begravningsplatser i Åkersberga finns vid Österåkers kyrkogård, Östra Ryds kyrkogård samt Garnsvikens begravningsplats. Vid dessa begravningsplatser, som alla är mycket natursköna, finns förutom de vanliga gravskicken också minneslundar.

Sök begravningshjälp i Åkersberga

Korta gatan 7, Solna Strand 08 - 22 11 01 [email protected]

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av våra erfarna begravningsrådgivare

Därför väljer många lavendla


10 ÅRS ERFARENHET AV BEGRAVNINGAR

TRYGG OCH KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

BOKA I LUGN OCH RO HEMIFRÅN

TYDLIG PRISBILD

NÖJDAST ANHÖRIGA ENLIGT TRUSTPILOT

VARMT PERSONLIGT BEMÖTANDE