0771 - 22 21 21 Öppet dygnet runt
Hem / Om Lavendla / Kontakta oss

Vi hjälper dig gärna

Har du frågor, förslag eller funderingar? Här hittar du rätt kontaktväg.

Vanliga frågor och svar

Vad kostar en begravning?

Planering och val av produkter spelar stor roll
Priset för en begravning varierar en hel del beroende på hur man väljer att planera ceremonin, minnesstunden, blommor, val av kista, urna och annons mm.

Prisexempel
Lavendla har samma prissättning över hela landet; direktkremation från 11 895 kr och begravning med ceremoni från 19 980 kr. Ring oss på 0771 - 22 21 21 så berättar vi mer, eller läs mer om våra prisexempel här.

Tips för dig som vill hålla nere kostnaden
1. Gör en kostnadsfri digital dödsannons via Lavendla, istället för att köpa en dödsannons i lokaltidningen. När du kontaktat oss får du ett mail där du enkelt kan göra en kostnadsfri digital dödsannons som sedan publiceras åt er automatiskt på minnessidan. Spara ca 4,000-7,000 kr.
2. Håll minnesstunden hemma istället för att boka restaurang. Spara ca 5,000-10,000 kr.
3. Ta hand om OSA till minnesstunden själva via Lavendla minnessida. Spara ca 1,000 kr.
4. Välj Lavendlas hyrdekorationer istället för att köpa blommor. Spara ca 2,000-4,000 kr.

Om dödsboet saknar pengar, ansök om begravningshjälp
Tänk på att om den avlidne saknar pengar för begravningen, är den avlidnes hemkommun skyldig att bidra. Kommuner kan bidra med upp till ett halvt prisbasbelopp, det vill säga 29,250 kronor år 2024. Läs mer om begravningshjälp här.

Kan ni hjälpa mig planera min egen begravning?

Ja, vi kan hjälpa dig att planera din egen begravning och fylla i dina önskemål i Lavendla Arkivet

Har Lavendla hand om begravningen för avliden X?

Vi får ofta frågan om Lavendla har hand om en viss begravning. Det smidigaste sättet att ta reda på svaret är att besöka Familjesidan.se och söka efter dödsannonsen. Alternativt att ringa till den lokala församlingen där begravningen äger rum. Vet du inte vilken församling detta är så ring den avlidnes hemförsamling. Här kan du söka efter alla lokala församlingar. De flesta begravningar som Lavendla har hand om visas ut på våra minnessidor.

Hur fungerar minnesgåvor, hälsningar och blombeställningar?

Minnesgåvor / donationer
– Du lämnar minnesgåvan via den avlidnes minnessida. Du kan välja att betala med swish eller kort. När du lämnat gåvan så kommer ditt namn att synas på det gåvobrev som lämnas till anhöriga av vår begravningsrådgivare.
– Om du vill att din gåva ska visas ut på minnessidan, då behöver du skriva en hälsning efter du lämnat gåvan. Eller vice versa, lämna en gåva efter du skrivit en hälsning. Enbart en gåva utan hälsning visar inte ut ditt namn på minnessidan. Har du lämnat gåva en separat från en hälsning och vill koppla ihop de, skriv till vår support så hjälper de dig.
– Om inte anhöriga har en minnessida så ber vi dig kontakta fonden direkt för att lämna en gåva. I många fall kan man ge gåvan direkt via den särskilda fondens hemsida och skriva in en hälsning i samband med detta. Om du ombeds att uppge adress dit minnesgåvan ska skickas, uppge anhörigs adress, ej Lavendla.

Hälsningar på minnessidan
En begravning och avsked blir betydligt mer personlig om familj och vänner tillsammans delar sina minnen. På minnessidan uppmuntrar vi därför alla att skriva hälsningar, ladda upp bilder och filmer. Dessa minnen skapar sedan automatiskt ett bildspel när det publicerats 5 bilder. Detta bildspel är populärt att visa upp på minnesstunden eller under ceremonin. Att du som gäst på begravningen delar med dig av bilder och minnen blir också ett fint underlag för familjen att efter ceremonin göra en minnesbok.

Beställ blommor till ceremonin
Via Lavendlas hemsida beställer du blommor som levereras direkt till ceremonin, med rätt adress och i rätt tid. Om det finns en minnessida för den avlidne, så klickar du på länken för att beställa blommor där, då väljs leveransadressen automatiskt åt dig. Finns ingen minnessida går det bra att välja blommor här, och sedan söka fram den aktuella ceremonin.

Hur snabbt kan jag få kontakt med en jurist?

Vi strävar alltid efter att svara så snabbt som möjligt, ofta svarar vi inom 24 h. Beroende på vad du behöver hjälp med och hur specifik din fråga är kan återkopplingen ta olika lång tid. Vi återkopplar senast inom 3 arbetsdagar, oavsett om vi kan hjälpa till eller inte.

Vår rekommendation är att du är så specifik som möjligt med din fråga. Beskriv ditt ärende så noga du kan i meddelande-fältet. Det underlättar för våra jurister att förstå hur de kan hjälpa dig vidare. Beskriv också hur din tillgänglighet ser ut samt om du önskar video/telefonmöte eller vill ses personligen. Om du är mån om snabb hjälp, rekommenderar vi dig att vara öppen för en digital kontakt via telefon eller video, då har vi betydligt fler jurister som är tillgängliga.

Vad kostar en jurist hos er?

Vår timtaxa är 2250 kr. Vi arbetar också med fasta priser om det är lämpligt i ärendet, ex. vid upprättande av dokument och liknande. Våra jurister erbjuder normalt en första kostnadsfri konsultation per telefon (max 10 min) för att bilda sig en uppfattning om de kan hjälpa dig med just ditt ärende.

En anhörig har gått bort. Har ni hand om bouppteckningen?

Vi har sekretess så vi kommer tyvärr inte kunna svara på den frågan. 

Jag kan bara boka videomöte med terapeuten. Vad gör jag för fel?

Är videomöte ditt enda alternativ hos terapeuten du valt, så beror det på att han eller hon inte finns lokalt på din ort. Då kan terapeuten endast erbjuda hjälp på distans. Prova att ändra typ av möte samt möteslängd, så uppdateras listan med våra tillgängliga terapeuter. Visa alla terapeuter här.

Jag har bokat fysiskt möte med terapeuten, vilken adress gäller?

Om du har bokat ett fysiskt möte, kommer terapeuten att kontakta dig för att bekräfta tid och plats i god tid innan ert möte.

Hur går ett videomöte med terapeuten till?

Vi vet att det kan upplevas svårt att koppla upp till ett videomöte. Därför har vi byggt vår videotjänst så enkelt som möjligt för dig. Följ stegen nedan.

Bra att veta:
1. När du bokade och betalade din tid hos Lavendla, fick du en länk per mail med mer information om din bokning. Via den länken kommer du till en sida när möteslänken finns. Klicka på den för att ansluta. Tillåt systemet att använda din kamera och mikrofon. Klart!
2. Du behöver inte ladda ner något program eller skaffa något konto. Du klickar på länken till mötet bara, sen är det klart.
3. Vår videotjänst har högsta säkerhet och krypterad enligt AES-256 krypteringsstandard, för att möta de höga kraven på säkerhet inom sjukvården.
4. När mötet närmar sig sitt slut planerar du och din terapeut in tiden för nästa möte. Om du vill kan du boka in detta direkt via terapeutens profilsida.

Skriv till oss


Boka möte med rådgivare eller jurist

Huvudkontor och postadress:
Lavendla AB
Sveavägen 80
113 59 Stockholm

Här finns vi – Visa alla orter

Huvudkontoret på Sveavägen 80, Stockholm

Våra rådgivare

Möt några av Lavendlas jurister, begravningsrådgivare och terapeuter.