Lavendla 

Begravningsbyrå Göteborg

Ordna begravning
- Vi gör det svåra lättare

 • Få hjälp snabbt – Ring för gratis rådgivning
 • Er personliga rådgivare hjälper er med allt
 • Spara 3000 kr – Boka online i lugn och ro
Se Utbud och Boka

Lavendla – en trygg begravningsbyrå i Göteborg

Välkommen till Lavendla Begravningsbyrå i Göteborg. Vi arrangerar begravningar i kyrkor och begravningskapell, med borgerlig officiant eller präst. Du kan även välja bort ceremonin helt eller välja ett upplägg enligt en annan religion. Hos oss får du hjälp att skapa ett vackert och minnesvärt avsked på ett tryggt och bekvämt sätt.

Vi är en nytänkande och modern begravningsentreprenör med en tydlig vision: att underlätta för anhöriga i en tid av stor sorg och saknad. Därför har vi skapat en webbtjänst som gör det möjligt för dig att planera och boka begravningen i din egen takt, var du vill och när du vill.

Få hjälpen du behöver att planera begravningen

Att möta dig på dina villkor är en självklarhet för oss. För samtidigt som du vill att allt ska bli rätt är planeringen av en begravning svår att ta tag i. Att välja en ceremoni i begravningskapell eller kyrka, vad som ska sjungas och vilka blommor som passar är inte lätt. Kanske vill du prata ihop dig med resten av familjen. Med vår webbtjänst kan du ta pauser vid behov. När som helst kan du spara vad du har gjort dittills och fortsätta senare. För tydlighetens skull visas kostnadsbilden på ett lättförståeligt sätt. När vi har tagit emot din färdiga beställning kontaktas du av en erfaren rådgivare. Tillsammans går ni genom bokningen för att se till att allt är i sin ordning och blir precis som du har tänkt dig.

Flexibel begravningsentreprenör

Vi strävar efter att vara ett flexibelt och lättillgängligt alternativ till traditionella begravningsbyråer. Webbtjänsten underlättar när en närstående som bor på annan ort har gått bort. Det låter även familjer som bor utspritt planera tillsammans. Vi vet att vissa föredrar personlig kontakt över telefon och på kontoret, därför erbjuder vi självklart även de alternativen.

Vi gör allt för att bemöta dig med medmänsklighet och underlätta det praktiska. Oavsett religion och bakgrund vill vi uppfylla samtliga önskemål. Hos oss blir du sedd, accepterad och förstådd. Vill du ha en traditionell begravning bidrar vi med kunskap om hur det brukar gå till. Föredrar du ett personligt alternativ hjälper vi dig att hitta rätt och genomföra idéerna i praktiken. Tack vare lång erfarenhet sitter vi på omfattande kompetens, kontakter och kunskap. Det hjälper oss hitta lösningar även på svårlösta situationer, utan att belasta dig.

Har du och din familj frågor eller funderingar? Vill du ha hjälp och stöd i planeringen? Eller föredrar du att boka begravningen via telefon? Tveka inte att kontakta våra kunniga rådgivare idag, vårt telefonnummer och mailadress hittar du nedan.

 

Lavendla begravningsbyrå Göteborg

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök.

Berättelser från kunder

Pelle Swanbeck

Göteborg

“Lätta att jobba med , snabb och trevlig återkoppling på frågor”

Kerstin Skov-Hansen

Göteborg

“Varmt tack till Lavendla för att ni gjorde det så enkelt att klara av de praktiska göromålen i en svår stund. Jag kan verkligen rekommendera Lavendlas online form med varm...”

Christina Pettersson

Göteborg

“Omtänksam, förstående och kunnig personal vilket underlättade mycket i vår svåra stund när vår mor hastigt gick bort. Rekommenderar dem varmt.”

Ylva Jacobsson

Göteborg

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Helene

Göteborg

“Jättebra service, finns alltid till hands för att hjälpa till eller svara på frågor. Rekommenderas starkt!”

Vi finns alltid här för att hjälpa er

Har ni frågor kring begravning eller kanske något annat? Hos oss finns inga dumma frågor. Tveka inte att höra av er till oss så hjälper vi er vidare. Vår rådgivning är självklart kostnadsfri. Varmt välkomna.

Linda Myron

Med två baskettokiga killar i familjen och en dotter som älskar London varierar Linda sin tid mellan häng i olika sporthallar och besök i England. Hon älskar sin kundaliniyoga och reser gärna bort tillsammans med familjen då och då. Helgerna försöker Linda fylla med härliga vänner.

Carina Söderberg

Carina är Lavendlas kreativa sinne med en bakgrund som grafisk formgivare inom reklambranschen. Idag arbetar hon som begravningsrådgivare hos oss på Lavendla.

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Kyrklig begravning

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning.

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995 kr Börja planera

Borgerlig begravning

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning.

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995 kr Börja planera

Annan religiös begravning

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet.

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995 kr Börja planera
Kyrklig begravning i Göteborg

Kyrklig begravning i Göteborg

En kyrklig begravning är ett traditionellt och minnesvärt sätt att hedra den avlidne. Lavendla Begravningsbyrå Göteborg hjälper dig arrangera den. Strax efter att du bokat begravningen hos oss kontaktar församlingens präst dig för att boka ett möte. Tillsammans går ni igenom ceremonin och hur den ska utformas i enlighet med Svenska kyrkans ordning. Du väljer psalmer, musik och om en av våra solister ska spela eller sjunga på begravningen. Har du frågor kring kyrklig begravning är du mer än välkommen att höra av dig.

På bilden ser du Mariakyrkan invid Stampens kyrkogård i Göteborg. Närhetskänslan har gjort den populär för begravningar. Möjlighet finns att samlas i Lilla församlingsgården för en minnesstund efter ceremonin. Att hyra Lilla Mariagården kostar 500 kr för församlingsbor och 750 kr för övriga. Andra kyrkor i Göteborgs kommun är:

Allhelgonakyrkan, Angereds kyrka, Annedalskyrkan, Askims kyrka, Asperö kyrka, Backa kyrka, Bergsjöns kyrka, Bergums kyrka, Billdals kyrka, Björdala kyrka, Björkekärrs kyrka, Björlanda kyrka, Brunnsbokyrkan, Brämaregårdens kyrka, Brännö kyrka, Buråskyrkan, Bäckebols kyrksal, Carl Johans kyrka, Donsö kyrka, Furuåsens kyrka, Glöstorpskyrkan, Grevegårdens kyrka, Guldhedskyrkan, Gunnareds kyrka, Göteborgs domkyrka, Hagakyrkan, Hammarkullens kyrka, Hjällbo kyrka, Härlanda kyrka, Högsbo kyrka, Johannesbergskyrkan, Kaverös kyrka, Kungsladugårdens kyrka, Kärra kyrka, Lövgärdets kyrka, Mikaelskyrkan, Näsets kyrka, Sankt Paulus av Korsets kyrka, Styrsö kyrka, Tyska kyrkan och Vrångö kyrka.

Lavendla-begravningsbyrå-skogsdunge-och-horisont

Borgerlig begravning i Göteborg

Borgerlig begravning blir allt vanligare i Sverige och Göteborg är inget undantag. Den här typen av ceremoni ger större möjlighet att forma begravningen utifrån den avlidnes vilja. Kanske var inte den avlidne troende eller hade specifika önskemål. Begravningen leds av en borgerlig officiant, ofta en nära vän eller en av våra representanter. Vi finns med under hela planeringen för att förverkliga dina önskemål.

En borgerlig begravning äger rum i ett av Göteborgs begravningskapell. Sankt Olofs kapell och Sankt Sigfrids kapell på Kvibergs kyrkogård är två av de mest omtyckta. Gunnar Asplund ritade Sankt Olofs som invigdes 1951. Kapellet rymmer 128 personer. Det mindre Sankt Sigfrids kapell rymmer 27 personer. Till andra begravningskapell i Göteborgs kommun hör Fridhems kapell, Ambjörnhagens ceremonilokal, Sankt Lukas kapell, Sankt Markus kapell och Östra kapellet.

Begravning utan ceremoni - direktkremation

Begravning utan ceremoni

Kanske vill du skjuta fram ceremonin eller inte ha någon alls i traditionell mening. I så fall kan vi hjälpa dig. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Därefter sker gravsättning enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man vill sprida askan i vatten eller natur.

Kvibergs kyrkogård i Göteborg

Gravplatser i Göteborg

I östra Göteborg finns Angereds nya och gamla kyrkogårdar, Bergums kyrkogård, Gunnareds kyrkogård, Kvibergs kyrkogård (se bild), Stampens kyrkogård, Tåns kyrkogård, Örgryte gamla kyrkogård, Örgryte nya kyrkogård och Östra kyrkogården.

I västra Göteborg ligger Askims norra kyrkogård, Askims södra kyrkogård, Muslimska begravningsplatsen i Billdal, Billdals kyrkogård, Djurgårdskyrkogården, Mariebergs kyrkogård, Nya Varvets kyrkogård, Västra Frölunda kyrkogård och Västra kyrkogården.

På Hisingen finns Backa gamla kyrkogård, Backa nya kyrkogård, Björlanda kyrkogård, Muslimska begravningsplatsen på Fridhem, Fridhems kyrkogård, Lundby gamla kyrkogård, Lundby nya kyrkogård, Rödbo kyrkogård, Säve kyrkogård, Torslanda kyrkogård och Tuve kyrkogård.

Ytterligare kyrkogårdar hittas i södra skärgården. Bland andra Bränno kyrkogård, Donsö kyrkogård, Styrsö kyrkogård och Vrånga gamla och nya kyrkogårdar.

Få hjälp att planera begravningen på dina villkor

Att ta tag i planeringen av en begravning kan kännas svårt. Kyrkan eller begravningskapellet ska väljas ut. Versen till dödsannonsen ska bestämmas. Sånger respektive blommor ska väljas och så vidare. Valen har en stor känslomässig betydelse och inte sällan är det många olika viljor som ska tillgodoses. I denna situation spelar vår webbtjänst en viktig roll. Tack vare vår onlinebokning kan du nämligen ta pauser i din planering. När som helst kan du spara vad du har gjort dittills och fortsätta senare. För tydlighetens skull visas kostnadsbilden på ett lättförståeligt sätt intill.

När du är färdig med din bokning skickas den iväg till en av våra erfarna begravningsrådgivare. Han eller hon tar då kontakt med dig inom kort. Tillsammans går ni igenom bokningen och stämmer av att allt är i sin ordning. På så sätt ser vi till att allt blir precis som du har tänkt dig.