Lavendla 

Begravningsbyrå Västerås

  • En personlig rådgivare hjälper dig med begravning & juridik
  • Vi har lång erfarenhet och bred lokalkännedom
  • Boka ett förutsättningslöst möte så hjälper vi dig

Anna-Karin Bengtsson

Läs mer om Anna-Karin

Jenny Olsson

Läs mer om Jenny
021-421 18 83 Skultunavägen 1 (OBS! Tidsbokning, ej drop-in) Klicka här för postadress för minnesgåvor etc
Hämtar platser

Lavendla begravningsbyrå i Västerås

Välkommen till Lavendla Begravningsbyrå Västerås. Att mista de vi älskar är en av livets mest omvälvande händelser. Då är det bara naturligt att känna sig vilsen inför att hantera nästa steg. Lavendlas roll som begravningsbyrå är att vara lyhörda inför dina önskemål och att ge dig rätt verktyg för att planera begravningen.

I Västerås finns många fina kyrkor och begravningskapell, men ceremonin kan även hållas på andra platser. Vi samarbetar med präster och borgerliga officianter, men ceremonin kan även ledas av en av den avlidnes nära vänner. Naturligtvis hjälper vi även dig med en annan religion och du som inte vill ha en ceremoni att skapa ett fint avsked. Valmöjligheterna för begravningar är som du förstår stora, men känn dig inte överväldigad. Med hjälp av de andra närstående hittar du snart rätt riktning. Har du en liten eller stor fråga, är du alltid välkommen att kontakta oss. Med generösa öppettider kan vi oftast svara.

Planera som ni vill: i möte, på vår hemsida eller via telefon

Vårt mål är att bidra med omtanke, värme och så mycket praktisk hjälp vi kan när du behöver oss. I vårt fokus finns du och de andra anhöriga, därför anpassar vi oss alltid efter din situation och dina behov. Som ett led i att möta dig på dina villkor, kan ni själva välja om ni vill träffa oss, planera direkt på vår hemsida, eller ha ett telefonmöte.

Vi är ditt stöd i en tid som är särskilt svår. Hos oss finns inga dumma frågor och inget uppdrag är för litet eller stort. Hos Lavendla Begravningsbyrå Västerås kan du enkelt planera och boka begravningen online via vår hemsida och ringa till oss för att få hjälp vid behov. Eftersom vi vill möta behoven hos var och en går det naturligtvis bra att sköta hela bokningen tillsammans med en rådgivare över telefon. Lavendla Begravningsbyrå Västerås är verksamma i hela Västmanlands län, från Sala i norr till Arboga i söder. Hör av dig till oss när du behöver oss som mest, för att mötas med värme, engagemang och omtanke.

Läs mer Läs mindre

Din personliga begravningsbyrå nära dig

  • Hos oss får du alltid en personlig begravningsrådgivare som hjälper dig med alla frågor som dyker upp.
  • Behöver du juridisk hjälp så har Lavendla begravningsbyrå en egen juridisk avdelning – Lavendla Juridik.
  • Läs mer nedan om bl.a. kyrkor och kapell eller hur du kan gå tillväga för att söka ekonomisk stöd till begravningen.
  • Du kan också direkt på hemsida räkna ut ditt pris, eller skapa en kostnadsfri digital annons & minnessida.

Kyrklig begravning i Västerås

En ceremoni i kyrka hålls enligt tradition efter Svenska kyrkans ordning. Prästen leder begravningen med ett personligt griftetal. I Västerås finns många fridfulla och inbjudande kyrkor. Bland andra Dingtuna kyrka, Lillhärads kyrka, Tomaskyrkan, Badelunda kyrka, Barkarö kyrka, Gideonsbergskyrkan, Kungsåra kyrka, Kärrbo kyrka, Ängsö kyrka, Björksta kyrka, Irsta kyrka, Bäckbykyrkan, Lundby kyrka, Mikelikyrkan, Romfartuna kyrka, Rytterne kyrka, Skerike kyrka, Hubbo kyrka, Sevalla kyrka, Tillberga kyrka, Tortuna kyrka, Västerås domkyrka, Viksängskyrkan och Önsta Gryta kyrka.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Västerås

Om den avlidne inte hade någon religiös tro är det vanligt att ordna en borglig begravning. En sådan ceremoni leds av en borgerlig officiant, med andra ord vem som helst som passar för det. Uppdraget kan ges till en nära vän eller en utbildad officiant från Lavendla. Vid en borgerlig begravning i Västerås är det anhöriga själva som utformar ceremonin enligt den avlidnes önskemål, med stöd av den borgerliga officianten. Begravningen hålls normalt i ett av Västerås begravningskapell. Korsets kapell, S:t Ilians kapell och S:ta Gertruds kapell på Hovdestalund hör till de mest populära. Det imponerande träkorset med en förgylld oval som inramning markerar Korsets kapell där 150 personer ryms. S:t Ilians kapell pryds av en symbolisk målning i tempura av Tor Hörlin. Väggen åt väster släpper in ljus genom höga fönster mot Svartådalen. I S:ta Gertruds kapell finns en stilfull glasmosaik. Med 10-12 platser är det en perfekt plats för intima ceremonier. I Råby centrum ligger trivsamma Sparvens kapell.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

Frågor kring gravsättning är ofta många, vi på Lavendla Begravningsbyrå Västerås hjälper dig hitta svar. I Västerås Pastorat finns totalt 23 begravningsplatser där Hovdestalund kyrkogård är den absolut största. Det rogivande landskapet och genomtänkt utformning av kyrkogårdens olika delar ger ändå en känsla av intimitet. Andra alternativ är Badelunda kyrkogård, Barkarö kyrkogård, Björksta kyrkogård, Björlingska kyrkogård, Dingtuna kyrkogård, Haraker kyrkogård, Hubbo kyrkogård, Irsta kyrkogård, Kungsåra kyrkogård, Kärrbo kyrkogård, Lillhärad kyrkogård, Lundby kyrkogård, Romfartuna kyrkogård, Rytterne kyrkogård, Sevalla kyrkogård, Skerike kyrkogård, Skultuna kyrkogård, Tillberga kyrkogård, Tortuna kyrkogård, Wallinska kyrkogård, Ängsö gamla och nya kyrkogårdar samt Östra kyrkogården.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Västerås

Ewa Nilsson

Begravningsofficiant
Läs mer om Ewa

Linnea Andreassen

Sångerska
Läs mer om Linnea
Vill du synas här? Kontakta oss

Videoguider – Allt om begravningen

Vårt mål är att göra det svåra lite lättare. I en tid av sorg kan det kännas extra svårt att ta tag i planeringen som krävs för en begravning. Börja med att titta på våra korta videoguider, så lär du dig allt du behöver kunna för att börja planera.

Berättelser från kunder

Christina Ekerum

Västerås

“Fantastisk hjälp i en svår stund. Bemötandet kunde inte ha varit bättre. Anna Rosenkvist värd allt beröm vet inte om jag hade klarat av det här genomförandet utan henne. Så...”

Annette Margareta Bech

Västerås

“Fint att vara på hemma plan vid planering och ej i en kontorsmiljö, bra feed back för en som aldrig gjort detta tidigare”

Henrik Norrbelius

Västerås

“När Pappa dog ringde vi den lokala begravningsentreprenören. De hämtade kroppen och vi blev snabbt inbokade på ett möte på firman. Vi hade inte klart för oss alla val som...”

Göran A

“Köpa begravning online? Javisst! Allt fungerade som planerat tack vare förstående och kunnig personal hos Lavendla. Blev ett fint avsked av vår kära mamma. Kan varmt rekommenderas!”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Välj bland färdiga paket, eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel.
Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er.

Skräddarsy eget paket

Vad kostar en begravning, och vem betalar?

Det är dödsboet – dvs den avlidnes tillgångar – som bekostar begravningen. Saknas tillräckligt med pengar kan du också få ekonomiskt stöd från kommunen.

  • Du kan få ekonomiskt stöd från kommunen till begravningen
  • Här kan du räkna ut ett pris att ta med till socialförvaltningen

Få begravningshjälp i Västerås

22800 kr - totalt maxbelopp

Socialförvaltningen önskar ofta att anhöriga tar med ett kostnadsförslag, från vilket de kan meddela hur stort bidrag de kan ge.