Lavendla

Begravningsbyrå Uppsala

Linda Myron

Jennie Espinoza

Ordna begravning
- Vi underlättar planeringen

 • Planera i möte, via telefon eller online
 • Din personliga rådgivare hjälper dig med allt
 • Spara 3000 kr vid planering online / telefon
Se Utbud och Priser här

Fina avsked med Lavendla begravningsbyrå i Uppsala

Välkommen till Lavendla begravningsbyrå i Uppsala. Vi hjälper dig hylla de viktiga människorna som betytt mycket. Det kan vara svårt, påfrestande och omständligt att boka en begravning, men det behöver inte vara det. Vi på Lavendla Begravningsbyrå Uppsala står för lättillgänglighet och flexibilitet. För oss är det en självklarhet att du som anhörig ska kunna planera och boka begravningen precis när och var du vill. Vare sig det är i soffan, i trädgården eller på någon annan plats där du känner dig trygg och bekväm. Hos oss kan du planera en begravning på dina villkor och i din egen takt. Webbtjänsten är gjord för att vara användarvänlig, men föredrar du personlig vägledning är du varmt välkommen att boka begravningen över telefon med en av våra erfarna rådgivare.

Planering online är särskilt praktiskt när en närstående på annan ort går bort, och för familjer som bor utspritt. Begravningen är till för dig och de andra anhöriga, För att hjälpa i sorgeprocessen och fira den avlidnes liv. Med oss blir det lättare att låta alla komma till tåls. Snarare än att behöva infinna sig på ett möte kan ni prata ihop er i er egen takt. I webbokningen kan du när som helst spara, ta en paus och återkomma senare. När bokningen känns färdig skickar du in den och blir snart uppringd av en av våra trevliga och kunniga rådgivare. Tillsammans går ni igenom din bokning för att se till att allt känns precis rätt.

Lyhörd och stöttande begravningsentreprenad

Vår uppgift är att vara lyhörda, lösningsorienterade och stöttande. Vi ordnar begravningar i Uppsalas vackra begravningskapell, kyrkor och på andra håll. Ceremonierna leds oftast av präster och borgerlig officianter. Som du märker är valmöjligheterna stora. Vi välkomnar alla oavsett tro och budget. Inget säger att begravningsmusik, begravningsblommor och begravningsdikter måste se ut på ett visst sätt. Om du vill ha en traditionell tillställning eller en unik ceremoni är upp till dig, vi ser till att det blir ett varmt avsked. Eftersom vi sätter höga krav gällande etik och transparens har vi gett webbtjänsten tydlig kostnadsöversikt, vilket gör planeringen lättare för dig.

Vår onlinebokning är alltid öppen och våra engagerade rådgivare är inte mer än ett telefonsamtal bort vid eventuella frågor och behov av vägledning. Du når våra rådgivare på telefonnummer 018-410 85 99. Sist men inte minst finns naturligtvis även möjlighet till att boka ett personligt möte i vår möteslokal på S:t Olofsgatan 40 i centrala Uppsala. Välj det alternativ som passar dig bäst.

Vi är begravningsbyrån som låter dig stanna upp och reflektera, för att hitta rätt för begravningen! Lavendla Juridik kan hjälpa dig med att hantera andra frågor som bouppteckning, arvskifte och sådant som har med dödsbon att göra. Hör av dig idag för stöd och råd!

Ring oss: 018-410 85 99 |  Maila oss: [email protected]  |  Träffa oss: S:t Olofsgatan 40, Uppsala (boka tid)

Vi finns här för er.

018-410 85 99

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av oss

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök eller i vår möteslokal på: S:t Olofsgatan 40, Uppsala (boka tid innan besök).

KYRKLIG BEGRAVNING

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BORGERLIG BEGRAVNING

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

ANNAN RELIGIÖS BEGRAVNING

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BEGRAVNING UTAN CEREMONI

Direktkremation – Transport till krematoriet och gravsättning

 • Utan ceremoni
 • Gravsättning i minneslund
 • Kista, transport, kistläggning, arvode
Från 7 995:-

Kyrklig begravning i Uppsala

En traditionell kyrklig begravning går i kristendomens tecken. Ceremonin sker sedvanligt enligt Svenska kyrkans ordning. Bland annat håller församlingens präst ett griftetal om den avlidne. Andra moment är överlåtelse och avsked. Orgelmusik och utvalda psalmer sätter personlig och stämningsfull prägel på ceremonin. Präst, organist och lokalhyra av kyrkan är kostnadsfritt om den avlidne är medlem i Svenska kyrkan. Kyrklig begravning kan även ske i andra kyrkliga samfund. Vi hjälper dig ordna ceremonin.

I Uppsala finns många kyrkor som passar för begravningar, bland andra Balingsta kyrka, Dalby kyrka, Hagby kyrka, Ramsta kyrka, Uppsala-Näs kyrka, Västeråkers kyrka, Börje kyrka, Jumkil kyrka, Dalby kyrka, Danmarks kyrka, Funbo kyrka, Sävja kyrka, Gamla Uppsala kyrka, Lötenkyrkan, Tunabergskyrkan, Gottsunda kyrka, Sunnersta kyrka, Helga Trefaldighets kyrka, Eriksbergskyrkan, Sankta Maria kyrka, Läby kyrka, Ramsta kyrka, Rasbo kyrka, Rasbokils kyrka, Almtunakyrkan, Uppsala domkyrka, S:t Pers kyrka, Vindhemskyrkan, S:ta Birgitta, Uppsala-Näs kyrka, Vaksala kyrka, Salabackekyrkan, Årstakyrkan och Västeråkers kyrka.

Boka kyrklig begravning

Borgerlig begravning i Uppsala

Vill du hellre ordna en borgerlig begravning i Uppsala hjälper vi gärna till med det. Vi har ett stort nätverk av borgerliga officianter med vana att hålla i ceremonier. Sankt Eriks kapell och Stefan kapell är båda omtyckta och ligger på Berthåga kyrkogård. Andra begravningskapell i Uppsala kommun är Gode Herdens kapell, Stillhetens kapell och Storvreta kapell.

Boka borgerlig begravning

Begravning utan ceremoni

Om du vill ordna en begravning utan ceremoni hjälper vi dig. Begravningsbyrån tar hand om den avlidne, gör kistläggning och transporterar till krematoriet. Dina önskemål styr gravsättningen. Välj mellan urngrav, minneslund och att sprida askan.

Boka begravning utan ceremoni

Gravplatser i Uppsala

Vi hjälper dig hitta en vacker plats för gravsättning. Bland Uppsalas många stämningsfulla begravningsplatser finns något för alla, oavsett om du föredrar minneslund eller kistgrav. Hör av dig med frågor om befintliga familjegravar och att hitta en ny grav.

På bilden syns den stora och lummiga Berthåga kyrkogård, som skapats med inspiration av den uppländska naturen. Kyrkogården ligger i anslutning till Berthåga krematorium. Andra gravplatser i Uppsala är Almunge kyrkogård, Björklinge kyrkogård, Bladåker kyrkogård, Danmarks kyrkas kyrkogård, Faringe kyrkogård, Funbo kyrkas kyrkogård, Hammarby och Ulleråker kyrkogård, Järlåsa kyrkogård, Knutby kyrkogård, Läby kyrkogård, Rasbo kyrkogård, Rasbokils kyrkogård, Skogs-Tibble kyrkogård, Skuttunge kyrkogård, Stavby kyrkogård, Tuna kyrkogård, Uppsala gamla kyrkogård, Vaksala kyrkogård, Viksta kyrkogård, Vänge kyrkogård och Ålands kyrkogård.

Sök begravningshjälp i Uppsala

S:t Olofsgatan 40, Uppsala (boka tid innan besök) 018-410 85 99 [email protected]

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av våra erfarna begravningsrådgivare

Därför väljer många lavendla


10 ÅRS ERFARENHET AV BEGRAVNINGAR

TRYGG OCH KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

BOKA I LUGN OCH RO HEMIFRÅN

TYDLIG PRISBILD

NÖJDAST ANHÖRIGA ENLIGT TRUSTPILOT

VARMT PERSONLIGT BEMÖTANDE