0771 - 22 21 21 Öppet dygnet runt
Hem / Gravsten / Gravsten granit

Gravsten granit

I priset för gravsten ingår valfri granitsort från vårt utbud, du kan även välja att ändra bearbetningen av gravstenens yta.

Vi använder oss nästan uteslutande av granit i sin gravstenstillverkning, däribland menar vi även gnejs och diabas. Granit är den natursten som lämpar sig bäst till gravstenar i vårt svenska klimat, den är väldigt hård, tät, beständig mot temperaturomväxlingar och påverkas inte nämnvärt av tiden. Granit bryts över hela världen och finns i miljontals färger. Vårt sortiment inkluderar stenar från länder som Norge, Indien, Kina och även Sverige. Vilket land graniten kommer ifrån har ingen påverkan på kvalitén, vi använder bara granit av högsta kvalitet. Då granit är ett naturmaterial och varierar i färg och mönster, är varje gravsten unik.

Genom att bearbeta stenens yta på olika sätt kan samma granitsort se väldigt olika ut. Exempelvis vid polerad yta får stenen en mer intensiv färg, klicka på bilden för att läsa mer om varje enskild granitsort och se hur man kan skapa kontraster och färgskillnader i graniten.

Läs mer om respektive granitsort nedan

Välj modell och få en kostnadsfri offert

Skrivet av Jakob Nordström

VD och grundare

Jakob är grundare av Lavendla som startade 2014 och arbetar idag som vd i företaget. Med lång erfarenhet inom branschen, har han god kännedom om såväl begravning som juridik och terapi. Jakob arbetar på Lavendlas huvudkontor i Stockholm och brinner starkt för Lavendlas vision att Göra det svåra lättare.