Hem / Om oss

Om oss

Lavendla är en begravnings- och juristbyrå med visionen att göra det svåra lättare. Vi möter dig där du behöver det, i ett möte, via telefon eller online.

Livet utsätter oss för många olika prövningar. Den tuffaste av dem alla är förstås att förlora någon vi älskar. I den stunden behöver vi ofta någon som tar oss i handen och leder oss framåt. Någon som hjälper oss skapa struktur. Någon som alltid finns där för att besvara våra frågor.

Vi gör det svåra lättare

begravningsrådgivare

På Lavendla arbetar vi för att vara just denna någon. Vårt mål är nämligen att vara byrån som gör det svåra lättare. Det här innebär bland annat att vi erbjuder många olika sätt att planera och ordna begravning, eller att få hjälp med svåra juridiska frågor. Vi hjälper dig på det sätt som passar dig, i ett möte, via telefon eller i vårt planeringsverktyg. Självklart har du alltid stöd av din personliga rådgivare.

5 anledningar att välja Lavendla

  1. Vi får hela 9 av 10 i betyg av anhöriga. Läs gärna våra omdömen hos Trustpilot.
  2. Hos oss kan du planera begravningen eller få juridisk hjälp när och var du vill. I ett möte, via telefon eller direkt här på sajten, då i vårt smidiga planeringsverktyg.
  3. Med oss är geografiska avstånd inte längre ett hinder. På hemsidan har hela familjen möjlighet att delta i planeringen. Detta oavsett bostadsort.
  4. Hos oss har du möjlighet att spara många timmar på timarvodet – hur då? Du börjar med att boka en tid via telefon eller vårt kontaktformulär.
  5. Hos oss får du en personlig rådgivare som hjälper dig. Rådgivaren finns alltid där för att besvara dina frågor.

Byrån som förenar begravning och juridik

Lavendla började som en begravningsbyrå 2014, men har i dag vuxit till en kombinerad begravnings- och juristbyrå. Begravning och juridik hänger samman, då man som anhörig ofta behöver stöttning med såväl planeringen av begravningsceremonin som administrationen av de juridiska följderna av ett dödsfall. Tack vare vårt helhetsgrepp kan du få hjälp med allt från att beställa begravningsblommor till att göra bouppteckning.

Lavendla Begravning

Lavendla Begravning är ett av de ben byrån står på och är en begravningsbyrå med möjlighet att planera begravningen utifrån egna önskemål. Här har du alla de verktyg och stöd du behöver för att skapa ett vackert avsked före, under och efter ceremonin.

Jag kan inte ta över de anhörigas sorg, men jag kan vägleda och hjälpa till med allt det praktiska.

Maria Schubert, begravningsrådgivare

Givetvis stöttar våra lyhörda begravningsrådgivare genom hela processen, och hur mycket eller hur lite du själv vill. Läs mer på våra begravningssidor.

Lavendla Juridik

Lavendla Juridik är byråns andra ben och är en i stort sett heltäckande byrå för juristhjälp inom fälten familjerätt, affärsrätt, skatterätt och så vidare.

Varje person och situation är unik. Ta reda på vad som gäller för dig och planera för framtiden. Det ger dig trygghet.

Catharina Looft, chefsjurist

Våra kunniga och engagerade jurister bistår dig när du exempelvis ska skriva testamente, framtidsfullmakt och äktenskapsförord. Läs mer på våra juridiksidor.

VD:ns egna ord om Lavendla

Jag vill verka och agera i en bransch där jag kan göra stor skillnad. I en bransch med ordentlig utvecklingspotential… Ungefär så lät mina tankegångar när jag i början av 2014 sådde det frö som vi i dag kallar för Lavendla.

Bristen på öppenhet fick mig att fastna för begravningsbranschen

Det som fick mig att fastna för just begravningsbranschen var i huvudsak dess enorma brist på öppenhet gentemot anhöriga. Främst vad gällde priser. Men även gällande de praktiska sysslorna kring en begravning.

Lite efterforskning gjorde det tydligt att branschen fått verka i det tysta. Och detta under en väldigt lång tid. Prissättningen och de gamla arbetssätten hade aldrig ifrågasatts. Jag – i likhet med andra anhöriga – hade helt enkelt inte vetat vilka krav vi egentligen borde ställa.

Den nya tidens begravningsbyrå

Med ovanstående som grund fick jag idén att skapa den nya tidens begravningsbyrå, Lavendla. Lavendla skulle utmana den gamla branschen genom att verka med öppenhet som främsta ledord.

Ju mer jag och mina kollegor lärde känna våra kunder, desto tydligare blev det dock att vår verksamhet skulle genomsyras av ännu ett viktigt värdeord. Nämligen, kundnöjdhet.

lavendla begravning

Som ett led i detta satsar vi hårt på att utveckla vår lättillgänglighet och kundservice i stort. Bland annat genom att erbjuda möjligheten att planera begravningen på det sätt som passar anhöriga bäst, det vill säga i ett möte, via telefon eller direkt här på sajten.

När vi nu tagit steget att bli en kombinerad begravnings- och juristbyrå fortsätter vi vår resa mot en transparent bransch som präglas av kundnöjdhet, inom såväl begravning som juridik.

Sveriges nöjdaste anhöriga

I dag har vi på Lavendla Sveriges nöjdaste anhöriga, enligt Trustpilot.

Hos oss ska det alltid vara exceptionellt enkelt och tryggt att boka en begravning och få juristhjälp.

Jakob Nordström, VD och grundare

Vi är otroligt stolta över våra fina kundrelationer. Samtidigt är vi väldigt måna om att aldrig stanna av i vår utveckling. Hos oss ska det alltid vara exceptionellt enkelt och tryggt att boka en begravning och få juristhjälp.

Varmt välkomna till oss när ni behöver vår hjälp!

Varma hälsningar,
Jakob Nordström med kollegor.