0771 - 22 21 21 Öppet dygnet runt
Hem / Begravning / Efter begravningen

Efter begravningen eller begravningsceremonin ska den avlidne få sin viloplats.

Artiklarna vi listar här lyfter allt från kremeringen till gravsättningen. Genom att läsa artiklarna kan du också få en bild av hur de olika gravformerna skiljer sig från varandra. Kanske att det kan göra ditt val lite lättare?

Det är omvälvande och förvirrande att mista någon som stått dig väldigt nära i livet och det kan vara svårt att inse vad som hänt. Kom ihåg att sorg är en naturlig del av livet och en helt normal reaktion på att ha förlorat någon du tyckt mycket om.

Lena Thimon, begravningsrådgivare

Före, under och efter begravningen – på informationssidorna försöker vi fånga hela begravningsprocessen.

Även om ceremonin skulle kunna betraktas som ett av begravningens viktigaste inslag medför att begrava en anhörig väldigt mycket mer.

Ett dödsfall medför alltid administration och beslut att fatta. Ska den avlidne jordbegravas eller ska hens aska spridas i havet? Varje beslut omgärdas av ett regelverk.

I Sverige har vi bland annat en begravningslag som reglerar hur snabbt själva gravsättningen måste ske.

Nu kanske det hela låter krångligt, men av erfarenhet vet vi att begravningsprocessen kommer ha sin gång och att det hela kommer klarna längs vägen.

Läs artiklarna om vad sker efter begravningen och tveka inte att kontakta oss för att få hjälp med det administrativa.

Välj hur och var den avlidne ska begravas

För många blir det allt viktigare med en personlig begravningsceremoni och det ger en större mångfald i alternativen.

Samma sak sker även vad gäller begravningsformerna. Numera är den mer klassiska gravsättningen med antingen kista eller urna endast ett par av de tillåtna begravningssätten.

Minneslund är ett etablerat alternativ till en gravplats, den utgör en anonym begravningsplats. För anonym, tycker somliga och väljer då kanske hellre askgravlund eller askgravplats, där man slipper skötsel och omvårdnad av graven men samtidigt vet var någonstans den avlidne är begraven.

Lavendlas begravningsbyrå förstår att du har många viktiga beslut framför dig. Du behöver inte ordna med allt själv, utan vi finns här för dig när du skapar avskedet du behöver.

Kan vi hjälpa dig?

Kontakta oss via formuläret så hör vi av oss till dig.

Skrivet av Jakob Nordström

VD och grundare

Jakob är grundare av Lavendla som startade 2014 och arbetar idag som vd i företaget. Med lång erfarenhet inom branschen, har han god kännedom om såväl begravning som juridik och terapi. Jakob arbetar på Lavendlas huvudkontor i Stockholm och brinner starkt för Lavendlas vision att Göra det svåra lättare.