Begravningsbyrå Alingsås
– Tryggt, enkelt och prisvärt med Lavendla

Välkomna till Lavendla Begravningsbyrå Alingsås, hos oss får ni hjälp att skapa ett vackert och minnesvärt avsked på ett tryggt och bekvämt sätt. Vi är begravningsbyrån som strävar efter att göra det så enkelt som möjligt för anhöriga i en tid av sorg och saknad. Hos oss kan ni därför planera och boka begravningen direkt via vår hemsida, när just ni har kraft och möjlighet. Onlinebokningen är öppen dygnet runt och ni är alltid varmt välkomna att kontakta någon av våra kunniga rådgivare för stöd och vägledning i planeringsprocessen. Hos dem kan ni även boka begravningen direkt via telefonen om ni så önskar, ni nå oss på telefonnummer 0322-28 50 05

Har ni andra frågor eller funderingar? Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå Alingsås finns inga dumma frågor, kontakta oss så hjälper vi er. Vi finns här när ni behöver oss. 

Ring oss: 0322-28 50 05 |  Maila oss: [email protected]  |  Träffa oss: Östra Larmgatan 16, Göteborg  (boka tid innan besök)

Välkomna till Lavendla Begravningsbyrå Alingsås!

Vi finns här för er.

0322-28 50 05

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av oss

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök eller i vår möteslokal på: Östra Larmgatan 16, Göteborg.

KYRKLIG BEGRAVNING

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BORGERLIG BEGRAVNING

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

ANNAN RELIGIÖS BEGRAVNING

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BEGRAVNING UTAN CEREMONI

Direktkremation – Transport till krematoriet och gravsättning

 • Utan ceremoni
 • Gravsättning i minneslund
 • Kista, transport, kistläggning, arvode
Från 7 995:-

Kyrklig begravning i Alingsås

Lavendla Begravningsbyrå Alingsås hjälper er att ordna en minnesvärd kyrklig begravning. Kyrklig begravning är ett traditionellt sätt att ta farväl av en anhörig. Ni blir tilldelade en präst från församlingen kort efter er bokning hos oss, som ni tillsammans med utformar ceremonin. Prästen ställer en rad frågor kring den avlidne för att kunna skriva det griftetal som prästen håller under ceremonin. Vi på Lavendla Begravningsbyrå Alingsås hjälper er med allt kring att ordna en traditionell kyrklig begravning i någon av kyrkorna i Alingsås. Ett exempel är Bälinge kyrka på bilden, som ligger strax norr om staden. Bälinge kyrka uppfördes redan omkring år 1200, och har mäktiga murar som är omkring 1,5 meter tjocka. Andra kyrkor i Alingsås kommun är: Christinae kyrka, Erska kyrka, Hemsjö kyrka, Landskyrkan, Långareds kyrka, Magra kyrka, Noltorpskyrkan, Stockslyckekyrkan, Stora Mellby kyrka och Ödenäs kyrka.

Välkommen att boka kyrklig begravning hos Lavendla Begravningsbyrå Alingsås.

Boka kyrklig begravning

Borgerlig begravning i Alingsås

Lavendla Begravningsbyrå Alingsås hjälper också till att ordna borgerlig begravning. En begravning där ceremonin är fri att utforma efter egna önskemål. Till er hjälp har ni en borgerlig officiant som leder ceremonin, alternativt någon nära eller bekant som gör det. Det är vanligt att en borgerlig begravning ändå innehåller vissa religiösa inslag, trots att den inte nödvändigtvis har någon religiös koppling. Vi på Lavendla Begravningsbyrå Alingsås hjälper er med alla tänkbara frågor som dyker upp när det kommer till att ordna en borgerlig begravning. Ceremonin hålls till skillnad från en kyrklig ceremoni i något av Alingsås kapell. Det mest populära är vackra och nybyggda Ljusets kapell på Nolby begravningsplats. Även Antens kapell ligger i Alingsås kommun.

Välkommen att boka borgerlig begravning hos Lavendla Begravningsbyrå Alingsås.

Boka borgerlig begravning

Begravning utan ceremoni

Vi på Lavendla Begravningsbyrå hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Boka begravning utan ceremoni

Gravplatser i Alingsås

Självklart hjälper vi er också med alla frågor när det kommer till gravsättning. Kanske finns redan en familjegrav eller så önskas en ny grav. Oavsett om ni önskar att gravsättning sker i minneslund eller i kistgrav så ordnar vi det. Vi hjälper er att reda ut alla eventuella frågetecken. Och kom ihåg, hos oss finns inga dumma frågor. Det är alltid bättre att fråga en gång för mycket.

Nolby begravningsplats är den största gravplatsen i Alingsås sett till yta. Den är modern och samtidigt har den är naturlig och kuperad skogskaraktär. Andra gravplatser i Alingsås kommun är: Anten kyrkogård, Bälinge kyrkogård, Erska kyrkogård, Hemsjö kyrkogård, Lagmansered kyrkogård, Landskyrkogården, Långared kyrkogård, Magra kyrkogård, Stadskyrkogården, Stora Mellby kyrkogård och Ödenäs kyrkogård. Lavendla Begravningsbyrå Alingsås hjälper er att ordna gravsättning på någon av gravplatserna i Alingsås.

Därför väljer många lavendla


10 ÅRS ERFARENHET AV BEGRAVNINGAR

TRYGG OCH KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

BOKA I LUGN OCH RO HEMIFRÅN

TYDLIG PRISBILD

NÖJDAST ANHÖRIGA ENLIGT TRUSTPILOT

VARMT PERSONLIGT BEMÖTANDE