Begravningsbyrå Ängelholm
– Bekvämt, enkelt och prisvärt med Lavendla

Vackra och personliga begravningar på ett lättillgängligt och prisvärt sätt – Det är vi som är Lavendla Begravningsbyrå Ängelholm. Vi är en modern och nytänkande begravningsbyrå med ambitionen att vara det flexibla och bekväma alternativet för anhöriga i en tid av sorg och saknad. För oss är en begravning mycket mer än bara sorg, vi ser det som en chans till att hylla det liv som faktiskt har varit. Ett liv fyllt av minnen och kärlek.

Lavendla Begravningsbyrå Ängelholm startades med en tydlig vision: Vi vill göra det enklare och mer lättillgängligt för anhöriga att boka begravning. Just därför har vi skapat möjligheten till att beställa begravningen online via vår hemsida. Det ger en god kostnadsöversikt och ni kan dessutom boka begravningen utan tidspress var ni än befinner er.

Har ni frågor eller funderingar? Eller skulle ni bara föredra att göra er beställning via telefon? Tveka då inte att kontakta någon av våra kunniga begravningsrådgivare på Lavendla Begravningsbyrå Ängelholm! Hos dem får ni vägledning och stöd. Ni når dem på telefonnummer 042-301 78 59.

Ring oss: 042-301 78 59 |  Maila oss: [email protected]

Välkomna till Lavendla Begravningsbyrå Ängelholm, vi är en begravningsbyrå i tiden!

Vi finns här för er.

042-301 78 59

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av oss

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök eller i vår möteslokal på: Skolgatan 8, Ljungbyhed.

KYRKLIG BEGRAVNING

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BORGERLIG BEGRAVNING

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

ANNAN RELIGIÖS BEGRAVNING

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BEGRAVNING UTAN CEREMONI

Direktkremation – Transport till krematoriet och gravsättning

 • Utan ceremoni
 • Gravsättning i minneslund
 • Kista, transport, kistläggning, arvode
Från 7 995:-

Kyrklig begravning i Ängelholm

Lavendla Begravningsbyrå Ängelholm hjälper er att ordna en traditionell kyrklig begravning i någon av Ängelholms kyrkor. Rebbelberga kyrka på Karlslundsgatan 1 i norra delen av Ängelholm är stadens äldsta kyrka (se bild). Den uppfördes redan på 1100-talet och har sedan dess gått igenom en rad ombyggnationer. Den kyrkliga ceremonin leds av församlingens präst som på ett personligt sätt berättar om den avliden i det griftetal som prästen håller. Ceremonin följer sedvanligt Svenska kyrkans ordning. Utöver Rebbelberga kyrka finns följande kyrkor i Ängelholms kommun: Ausås kyrka, Barkåkra kyrka, Hjärnarps kyrka, Höja kyrka, Munka-ljungby kyrka, Rebbelberga kyrka, Sankt Mikaels kyrka, Starby kyrka, Strövelstorps kyrka, Tåssjö kyrka, Tåstarp kyrka, Ängelholms kyrka och Össjö kyrka.

Välkommen att boka kyrklig begravning hos Lavendla Begravningsbyrå Ängelholm.

Boka kyrklig begravning

Borgerlig begravning i Ängelholm

Borgerlig begravning blir allt vanligare i Sverige. I korthet är skillnaden mot kyrklig begravning att den inte nödvändigtvis har några religiösa inslag. Ofta har borgerlig begravning mindre religiösa inslag mest för att det skapar en fin inramning, men religionen i sig är underordnad. En borgerlig begravning kan utformas i princip hur som helst och det finns således ingen specifik turordning att följa. I Ängelholm anordnas borgerlig begravning oftast på Heliga Korsets kapell, se bild. Heliga korsets kapell i Ängelholm som invigdes 1956 ritades av länsarkitekten Nils A Blank, ligger i samma byggnad om stadens krematorium. Även S:t Stefanos kapell ligger i Ängelholms kommun. Vi på Lavendla Begravningsbyrå Ängelholm hjälper er ordna en borgerlig begravning. Har ni några frågor kring borgerlig begravning är ni förstås också alltid välkomna att höra av er till Lavendla Begravningsbyrå Ängelholm.

Välkommen att boka borgerlig begravning hos Lavendla Begravningsbyrå Ängelholm.

Boka borgerlig begravning

Begravning utan ceremoni

Vi på Lavendla Begravningsbyrå hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Boka begravning utan ceremoni

Gravplatser i Ängelholm

Lavendla Begravningsbyrå Ängelholm ordnar så att gravsättning sker enligt era önskemål. Ängelholms kyrkogård invigdes redan år 1887, och erbjuder flera olika typer av gravsättning. Minneslund, kistgraver, urngravar och askgravlund. Andra gravplatser i Ängelholms kommun är: Munka-Ljungby kyrkogård, Tåssjö kyrkogård, Össjö kyrkogård, Ausås kyrkogård, Starby kyrkogård, Strövelstorps kyrkogård, Gamla och nya kyrkogården i Barkåka församling, Hjärnarps kyrkogård och Tåstarps kyrkogård.

Därför väljer många lavendla


10 ÅRS ERFARENHET AV BEGRAVNINGAR

TRYGG OCH KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

BOKA I LUGN OCH RO HEMIFRÅN

TYDLIG PRISBILD

NÖJDAST ANHÖRIGA ENLIGT TRUSTPILOT

VARMT PERSONLIGT BEMÖTANDE